Аз бях на 19 като ми откриха ПКЯ, сега съм на 27 и въпреки всичките билки и лекарства, които съм изпила не съм се излекувала.
Това е синдром, т.е. няма "стандартно излекуване" - при всеки е различно и строго специфично.
Липса на меструация, хормонален дисбаланс - висок пролактин, който прави кистите; и липса на овулация, инсулинова резистентност - са резултатите от ПКЯ при мен.
Трябва да откриеш къде е проблема при теб - как са хормоните и има ли овулация , билките помагат при хормонален дисбаланс.
Също трябва да мериш базална температура - така ще рабереш имаш ли овулация. Има много момичета с ПКЯ, които си имат овулация и успяват да забременеят.
Най-важното е да намериш добър лекар, който да ти назначи правилното лечение.
Аз загубих 6 години, пиейки билки и противозачатъчни, които трябваше да ми регулират цикъла и да изчистят кистите. Тогава това ме устроиваше - не исках беремнност.
Преди 1,5г, когато започнах опитите за забременяване, се оказа, че нямам овулация и съответно не мога да забременея:cry:
Сега се боря за постигане хормонален баланс и овулация.
Ако не се появи спонтанно селед 2-3 мес. ще пия лекарства за стимулация. А ако и след това нищо не стане - следва лапароскопия, където оперативно се надупчват яйчниците и се отсраняват кистите.
Чети - тук има много информация . Успокой се, защото стерса е един от най-честите причинители на СПКЯ. Спорувай и се храни здрвословно, добрия метаболизъм е също много важен.
Дано да съм била полезна!!
Успех!!