0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

за извънматочната бременност
« -: Януари 25, 2007, 13:53:29 pm »
Незнам дали някога сте коментирали, но какви са признаците на извънматочната бременност и кога най-късно се появяват!?
*
Re: за извънматочната бременност
« Отговор #1 -: Януари 25, 2007, 14:22:43 pm »
Признаците за извънматочна при всеки са различни и се появяват по различно време.Има необичаино кървене(но не винаги),силни болки ниско доло и до колкото си мисля може да се появяват симптомите като при нармална бременнос,но за последното не съм сигурна!
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #2 -: Януари 25, 2007, 15:21:14 pm »
Мила Люси,

"от кръвния тест се отказах. Отказах се дори да се дерзая. Ако е писано няма да избяга. А що се отнася до специялиста да със сигурност повече няма да си губя времето, отивам на горе /както казваме тук/, но ще изчакам малко време, за да се види със сигурност, че пак ще лудна".

Позволявам си да копирам цитат на твои думи в друга тема, защото си мисля, че излишно се самоизмъчваш като отказваш (или по-точно ще изчакаш преди) да отидеш на друг лекар или да си направиш кръвен тест. Сега започваш да терзаеш съзнанитето си и с подозрения за извънматочна :?.
А според мен най-правилното решение е да посетиш друг лекар :D.

Все пак ако искаш да прочетеш повече за извънматочната виж тук: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=8442.0
и тук: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=5830.0
и тук: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=5078.0

а ако пуснеш магическото нещо наречено "търсачка"  :D ще излязат още десетки теми, в които са обсъждани симптомите.

От цялото си сърце ти желая да не се окаже извънматочна, а нормална бременност и скоро да се похвалиш :D.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #3 -: Януари 25, 2007, 18:07:55 pm »
При мен симптомите си бяха като нормална бременност - положителен тест, напрегнати гърди, гадене. После ме заболя и прокървих, според докторите много късно ме е заболяло. Не ме е боляло зверски, по-скоро тъпо.
Луси - направи си кръвен тест и смени лекаря, не отлагай!
При над седем дневно закъснение трябва да се види плод! Ако не се вижда нищо, а кръвният тест показва плюс е много вероятно да е извънматочна. Не искам да те плаша, но отлагането в такъв случай може и да е смъртоносно...Взимай се в ръце и отивай на кръвен тест и на преглед - имаш седемнадесет дни закъснение вече! Отдавна трябваше да се види ако има нещо!
« Последна редакция: Януари 25, 2007, 18:16:12 pm от Lan »
« Отговор #4 -: Януари 25, 2007, 18:16:29 pm »
Здравей Люси, познай кой ти пишe!
Какво стана с тестовете има ли вече резултат,айде де похвали се вече че това чакане направо ме изнервя  :D
Стискам ти палци :crossfingers:  да е станало е ще почерпиш  после .

Сори че не ти писах но бях уморена от нощна смяна и направо трупясъх след като се върна но ще се реванширам ! :lol:
« Последна редакция: Януари 25, 2007, 18:22:29 pm от niki_emi »
*
« Отговор #5 -: Януари 26, 2007, 08:19:17 am »
Здравей, Lusy27!
При мен всички симптоми си бяха за нормална бременност: непоносимост към миризми, гадене, често уриниране, болезнени гърди, висока БТ, пиене на много вода, сънливост, леки придърпвания в корема. Даже нямах никакво прокървяване. След закъснението си правех тестове всеки ден - всички положителни. Направих и кръвен тест - над 1500. Отидох на преглед с големи надежди, т.е. какви надежди, направо бях сигурна, че съм забременяла, отидох само за потвърждение. А то какво ме сполетя. Док се изненада, че не кървя и ме оперира. Незнам за какво се интерисуваш от извънматочната бременност, но ти пожелавам да нямаш такава. Успех!

« Отговор #6 -: Януари 27, 2007, 12:46:47 pm »
Съжалявам, du6ka, за случилото се с теб. Съчуствам ти  :bighug: . Наистина ти желая успешен опит и едно сладурче, което да те накара да забравиш случилото се или поне да избледнее. Дано да не ти звуча превзето, мила.   :balk_173:
*
« Отговор #7 -: Януари 27, 2007, 14:58:45 pm »
Не ми звучи никак превзето, мила!
Благодаря ти за пожеланията!
Успех и на теб! :bfp: preggo :babbycarrage:

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #8 -: Януари 27, 2007, 17:11:16 pm »
Люси, добре е да знаеш дали си бременна или не и това може да стане с тест за ЧХГ в кръвта. Аз горещо те съветвам да го направиш, защото е важно. Ако има високо ЧХГ и не се вижда нищо в матката, това ще насочи лекаря ти да мисли за извънматочна. А сигурно знаеш, че при извънматочната бременност има риск да се увреди непоправимо тръбата. Също така има и начини да се спаси тръбата.

Разбира се, желая ти всичко да е наред, бременността да е маточна и да нямаш повече грижи.  :lol:

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #9 -: Януари 28, 2007, 12:20:03 pm »
Благодаря за съвета, Мели! Ще ви държа в течение и когато има нещо ново - ще ви съобщя.
*
« Отговор #10 -: Януари 28, 2007, 16:07:25 pm »
lusy27, надявам се, че отговаряш така уклончиво от някаква суеверност, а иначе вече си изпълнила и моя съвет и този на Мели!
Отлагането е пълна глупост!
*

reni_9

« Отговор #11 -: Февруари 07, 2007, 14:39:01 pm »
Може ли някой да ми каже кога най-рано би могло да се установи наличие на бременност или на извънматочна? Кога най-рано може да се прави тест за бременност, т.е. колко време след половия акт трябва да мине? Възможно ли е от седене в автобус при пътуване от около 5ч. да се захване яйцеклетката по тръбата и да се стигне до извънматочна бременност? 
*
« Отговор #12 -: Февруари 07, 2007, 15:17:48 pm »
Възможно ли е от седене в автобус при пътуване от около 5ч. да се захване яйцеклетката по тръбата и да се стигне до извънматочна бременност? 
:dontknow: :ask:
Не идваш ли на този свят,за да прегърнеш едно дете?
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=26711&AlbumId=96722
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #13 -: Февруари 07, 2007, 15:30:36 pm »
Няма връзка между пътуване и извънматочна.
Бременност може да се установи най-рано около седмица след овулацията с изследване на ЧХГ в кръвта. За уринен тест трябва да изчакаш датата на очакваната менструация.
И в двата случая няма да е ясно къде е бременността - за целта е нужен ултразвуков преглед.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #14 -: Февруари 07, 2007, 15:33:38 pm »
Може ли някой да ми каже кога най-рано би могло да се установи наличие на бременност или на извънматочна? Кога най-рано може да се прави тест за бременност, т.е. колко време след половия акт трябва да мине?

Поне 5 дни след закъснението на цикъла ти. По-рано неможе да се установи. Аз имам една извънматочна и след нея всеки цикъл се страхувах да не се повтори, беше ме обзела параноя, веднъж дори отидох на лекар преди да ми е закъсняло, но доктора ме върна с обяснението, че е още много рано и нищо няма да се види на ехограф, след това естествено ми дойде цикъла. Така че спокойно, не се шашкай, а изчакай.
*

reni_9

« Отговор #15 -: Февруари 07, 2007, 15:54:23 pm »
Благодаря Ви за бързите отговори! Възможно ли да имам признаци за бременност още в най-ранен стадий - имах полови контакти в периода от 03.02.- 05.02, овулацията настъпи три часа след полов контакт на 04.02. От вчера изпитвам чувство за надуване на гърдите и лека болка при допир! - тези симптоми за какво говорят?!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #16 -: Февруари 07, 2007, 16:02:02 pm »
Не, не можеш да имаш толкова ранни признаци.

Димитър Кудоглу
« Отговор #17 -: Февруари 08, 2007, 00:40:37 am »
reni_9, мисля, че е твърде рано за признаци. доколкото си спомням моите се появиха чак след около 10 дни от датата на зачеването и бяха промяна в настроенията, раздразнение, умора. Напрежението в гърдите също е признак на бременност, но може и да е резултат от най-обикнвено притеснение или стрес. Изчакай още малко. Дано да е станало!!
*

Касиел

« Отговор #18 -: Февруари 26, 2007, 19:19:43 pm »
Здравей Люси!  Дано при тебе всичко е наред, че като гледам от кога не си писала, дано това не е заради депресия след извънматочна. Азц преживях такава миналото лято. Изживях го прекалено тежко, и дълго не влизах тука по тази причина. Вече даже и със стария си ник и парола не мога да вляза, та след малко ще се регистрирам отново. Та при мене извънматочната започна само с точки тъмна кръв по бельото по време на овулацията.Когато ми закъсня направих тестове и се оказа бременност. Симптоми за такава нямах обаче-само кървенето, което продължи месец и половина, когато един ден за секунди ме скова такава болка, която не бях очаквала.Не можех да мръдна от болката.Изкараха ме с носилка и пак трудно защото болеше от всяко дори леко мърдане.Късаше адски.Линейката ме заведе в АГ Варна където в дежурната стая ме прегледаха, направиха ми тест отново, който показа бременност, извикаха друг лекар от етажите, който се изряза-АПАНДИСИТ. Корема ми беше остър от болката и заради него постави диагнозата. Пренебрегна теста и кървенето. Ужасих се, виждайки се че ще умра ако чакам да ми вадят апандисита. С такси вече ни жива , ни умряла се завлачих да Майчин дом Варна, където отново ме гледаха и ме сложиха на операционната веднага , но вече с 500 мл. кръв в корема. Спасиха ме за което съм им благодарна, а по точно на д-р Халачева и доц.Корновски които ме оперираха без забавяне и моткане.Тръбата ми бе тотално разкъсана вече и я загубих, но са запазили поне яйчника ми.  А ония от АГто ако можех да ги съдя, щях с удоволствие, защото щяха да ме убият, но за един грешен преглед и диагноза едва ли щях да мога да ги осъдя. Историята ми ще е полезна за момичета със съмнения за извънматочна. Първо при такива не излизайте извън града.Стойте си у дома, близо до болниците, защото всичко става за минути. И при положителен тест не позволявайте да ви бъркат с апандисит.Опита ми покрай проблемното ми забременяване показа, че момичетата тука са повече доктори от "докторите" при които ходим, с много малко изключения.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #19 -: Февруари 27, 2007, 08:59:28 am »
Мила Касиел, ужасно съжалявам за това, което си преживяла :cry: :cry: още повече, че ти самата си била на ръба  :(....

Важното е, че си стъпила отново на крака и гледаш напред :D.

само кървенето, което продължи месец и половина
Само едно нещо ме притесни в разказа ти: как така си знаела, че си бременна, а лекарите не са обърнали внимание на кървенето ти, което е продължило месец и половина 8O. До тогава не са ли установили, че бременността не е в матката 8O.
Намерихме нашето синче.