при мене признаците бяха зацапващо кървене всеки ден, в продължение на може би 2 седмици, през които други симптоми не помня да съм имала, освен наистина леко гадене сутрин, но аз заради проблеми с хормони и т.н не обърнах внимание на кървенето,отдадох го на някакъв проблем гинекологичен и реших да отида на лекар, но нито тест съм правила, нито въобще подозирах, че може да има бременност..почна се ходене всеки ден на лекар, защото не се вижда плоден сак, няма болки..надявахме се всичко да е наред, тестовете ми положителни...но в един момент се установи с трансвагиналния видеозон извънматочна и ..веднага по спешност под ножа вече с над 200 мл кръв в корема...ужаса е наистина голям! но за съжаление няма много начини да се избегне операция, още повече че наистина тази бременност е живото застрашаваща. Но ако се установи навреме, ако лекарите успеят да локализират къде е в тръбата плодния сак, може да се пробва метотрексатът чрез инжектиране, който нарушава развитието на ембриона и предизвиква прекъсване на бременността, но няма много добри специалисти в България, които го прилагат..така че -дано на никой не му се случва да попадне където не трябва и да има успешен край всичко, защото сега аз не знам дали с другата тръба всичко е ок, дали пак няма да ме сполети това, щом статистиката е, че обикновено при 1 извънматоча и засегната тръба и 2та е такава..стискам палци на всички!