0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Въпрос за сондажа
« -: Януари 25, 2007, 13:37:09 pm »
Здравейте. Може ли някой да сподели, дали при втори опит ИКСИ или инвитро се прави пак сондаж?

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Въпрос за сондажа
« Отговор #1 -: Януари 25, 2007, 15:18:28 pm »
Ами може би зависи от самата клиника, но при мен и двата пъти имаше сондаж, въпреки че бях при един и същи екип.
« Отговор #2 -: Януари 25, 2007, 15:36:42 pm »
Аз сондаж не съм правила и не съм много в час, но ако се прави по две причини: дилатация на канала и измерване на кухината, по първата причина има логика да се прави повече от веднъж.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #3 -: Януари 25, 2007, 16:41:48 pm »
Аз сондаж не съм правила и не съм много в час, но ако се прави по две причини: дилатация на канала и измерване на кухината, по първата причина има логика да се прави повече от веднъж.
Фрешче, не съм съгласна с теб. :ask: Диалатацията е актуална няколко години.
« Последна редакция: Януари 25, 2007, 17:04:03 pm от ocean »
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #4 -: Януари 25, 2007, 16:59:19 pm »
Благодаря ви за отговорите. Дано да няма сондаж втория път  :( И задължително ще питам Док, като се видим.

« Отговор #5 -: Януари 25, 2007, 17:09:25 pm »
Дилатацията, според нуждата от нея, може да се направи повече от веднъж, така съм чувала, но може и да не съм права.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #6 -: Януари 25, 2007, 18:12:24 pm »
Преди всеки опит се прави - с цел прочистване на канала
*
« Отговор #7 -: Януари 26, 2007, 10:36:13 am »
Kassi моя позната прави три последователни опита при доц.Маркова и преди всеки един и правиха сондаж. На мен също ми предстои, дано го изтърпим колкото и явно да е неприятен като процедура. Според моята позната - не е впечатлена толкова от болка, а от усещането от упойката - била дълго време объркана, с две думи явно ще разберем какво е да си дрогиран :lol: Успех!
*
« Отговор #8 -: Януари 26, 2007, 10:40:53 am »
Блазе на тези, при които сондажът е с упойка. Аз също искрено се надявам да няма сондаж преди всеки опит, но за жалост не ми се вярва.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #9 -: Януари 26, 2007, 12:24:49 pm »
Сондаж с упойка  8O, явно е различно. А и не мисля,че е чак за упойка, болката е абсолютно поносима.

« Отговор #10 -: Януари 26, 2007, 13:45:15 pm »
Аз направих сондажа тази седмица, а процедурата ще ми е след 2 цикъла.. да не искат после пак да правя?!
И защо е необходимо при последователни процедури.. 8O

*
« Отговор #11 -: Януари 26, 2007, 13:50:19 pm »
Аз направих сондажа тази седмица, а процедурата ще ми е след 2 цикъла.. да не искат после пак да правя?!
Няма да искат, спокойно!  :D
« Отговор #12 -: Януари 26, 2007, 13:58:58 pm »
Няма да искат, спокойно!  :D

Твоите постинги определяно са успокояващи :D
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #13 -: Януари 26, 2007, 14:06:35 pm »
Диндин, как така сега сондаж, а инвитро чак след два месеца? Не бях чувала за този начин. На мен сондажа ми бе по време на стимулацията, тоест 10 дни преди трансфера, ако не се лъжа.

*
« Отговор #14 -: Януари 26, 2007, 18:20:06 pm »
Ами може би зависи от самата клиника, но при мен и двата пъти имаше сондаж, въпреки че бях при един и същи екип.

Да така е. В клиниката където съм се насочила казват, че диалатацията важи 5 години. Трябва да се направи не по-късно от месец, преди самата стимулация. Същото мисли и Док. при който я направих. Може би има разлика между сондаж и диалатация. незнам.... :ask:
*
« Отговор #15 -: Януари 26, 2007, 19:06:16 pm »
Вчера минах сондажа и започвам от следващия цикъл.
Процедурата не е болезнена, даже при положение, че при мен се появи проблем, който се изразяваше в изкривена шийка на матката и някакви крипти. Затова даста дълго ме човъркаха (около 40-50 минути), но почти нищо не се усеща. В момента, в който се вкарва катетъра, ле усеща лека болка в корема и толкова.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #16 -: Януари 26, 2007, 19:17:24 pm »
Вчера минах сондажа и започвам от следващия цикъл.
 дълго ме човъркаха (около 40-50 минути), но почти нищо не се усеща. .
Оуу, как 50 минути  :balk_159: , при мен да е бил най-много 10! Явно е различно!

« Отговор #17 -: Януари 26, 2007, 19:45:09 pm »
момичета,някой ако е правил инсеминация би ли ми казал дали усещането при сондажа е същото.сега маи ме натисна шубето
« Отговор #18 -: Януари 26, 2007, 20:56:38 pm »
Диндин, как така сега сондаж, а инвитро чак след два месеца? Не бях чувала за този начин. На мен сондажа ми бе по време на стимулацията, тоест 10 дни преди трансфера, ако не се лъжа.
Предложиха ми да го направим по-рано докато нямало много хора и аз се съгласих, с идеята да отметна нещото за свършено. Сега виждам, че масовата практика е малко преди трансфера да се прави сондаж. Дано не се налага пак.
*
« Отговор #19 -: Януари 26, 2007, 21:30:45 pm »
Сега виждам, че масовата практика е малко преди трансфера да се прави сондаж. Дано не се налага пак.
Няма. Имайте поне малко доверие  на лекарите си, иначе за какво сте при тях?  8O
« Последна редакция: Януари 26, 2007, 21:32:35 pm от peta »