"Още една бременна, а аз кога?" - колко пъти съм си задавала този въпрос, само. Вчера говорих с приятелка, която вече е бременна, след 13г. стерилитет. Сега е в 20-та (мисля) седмица, кара много тежка бременност. Имат съмнения за състоянието на плода, под напрежение са във всеки изминал ден. Дори е имало предложение да махне бебето, но май нещата не са толкова трагични (стискайте палци до юли всичко да е наред с бебчето, наистина го заслужават и двамата). Та тя милата, вчера сподели, че от декември се чуди как да ми каже, че най-после е станало при тях. Каза, че е знаела как се е чувствала тя самата при такива ситуации. Как се е радвала за близките си които са забременявали, но в същото време сърцето й се е късало от болка. И затова, така и не намерила точния начин и момент да ми каже. Просто е нямала сили да ме нарани. Това не е нещо, което може да остане скрито, но тя каза, че колкото пъти се наканвала да ми каже, й се свивало сърцето. И вчера се извини, че не ми била казала. Така, че и това може да бъде причина някоя бременна да не ви се похвали. Ако знае, какво ще изпитате като научите, може да поиска да ви спести, поне още за малко болката. Или просто да не може да си обърне езика и да го изрече. Как бих могла да й се сърдя, като е знаела, че има проблеми с плода, и й е било много трудно и тежко. Но си е мълчала, без да споделя своята болка, само и само да не ме заболи мен.
Уф, много дълго стана, ама днес съм в едно настроение...., не ви е работа. Малко извън темата, ама да ви кажа, момичета, ако ви докривее нещо, не се правете на герои. Щом научите за поредната бременна, или нещо друго ви нарани - поплачете си. Не се опитвайте да се държите юнашки, защото рано или късно, ще ви избие. Днес се разревах, като магаре от темата за благовещение. Ни в клин, ни в ръкав. Ей така изведнъж. Аз това, дето плача на 3 години веднъж. Затова поплаквайте си, наистина помага.