0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
още една бременна , а аз кога
« -: Януари 25, 2007, 10:26:01 am »
Здравейте, момичета.Не издържам вече.Всички около мен са или бременни или наскоро родили,3-ти пък ще родят всеки момент.Ето само за последните 12 часа 2 приятелки ми се похвалиха ,че са бременни и през август чакат бебе.На едната ще и е второ, а синът и е само на 1,5г А аз какво.Поздравявам,честитя, после се прибирам вкъщи тайничко да си поплача.И ми остава едничката надежда , че може би може би следващият месец съдбата ще се усмихне и на нас
*
Re: още една бременна , а аз кога
« Отговор #1 -: Януари 25, 2007, 10:33:54 am »
Здравей, миличка!
Аз този период го преминах преди много години! Някои се хвалеха, по-умните не споделяха или гледаха да е по-деликатно. Писна ми да ходя по кръщенета, рожденни дни, да ме сурвакат по двайсетина хлапета и да ме питат, айде, ама вие какво чакате.... След време изобщо ме забравиха. На приятелите децата вече са в горните класове. Вече на никого не съм в сметките!(дори на майка ми и на сестра ми) Даже когато през декември ме оперираха заради извънматочна бременност бяха силно шокирани! Въоръжи се с търпение и се срещай само с позитивни хора! Успех!

*

kpo

• **
  • 92
  • кога ако не СЕГА!
« Отговор #2 -: Януари 25, 2007, 10:48:15 am »
Толкова е тъжно....защото е вярно. Миличкар ние се опитвахме да имаме дете цели 8 години - безкрайно дълги 8 години! Направих 6 инсеминаций и 3 ин витро (неуспешни), а през това време всичките ми приятелки, съученички, братовчедки и т.н. забременяваха, раждаха, а някой имат и по второ дете. Това са все хора, които много обичам, но винаги след "голямата" новина ми е ставало мъчно, и ме обземаше едно чувство за обреченост, питах се също като теб - а аз кога? Надеждата ми гаснеше все повече след всеки следващ неуспех и честно казано последния (най-сетне успешен) опит го направих от инат, а не защото имах кой знае колко вяра в успеха! И чак тогава осъзнах колко истина има в думите - който се бори ще успее - думи, които ми звучаха банално и изтъркано само месец преди това!
Затова ще ти кажа: БОРИ СЕ! И никога не се предавай!
Дори и да не вярваш в успеха си, ние ще вярваме вместо теб!
Ако паднеш тук ще намериш хиляди протегнати ръце, които да те вдигнат на крака!
Прегръщам те
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #3 -: Януари 25, 2007, 10:50:44 am »
не се притеснявай и горе главата. не си само ти в това положение, аз станах леля, приятелката ми чака второ, като първото е на 2 г., колежката роди/ аз я замествам/ и другата е бременна, така, че.....................изхода е един. силно да вярваш ида се бориш за твоето бебче. късмет и успех.
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #4 -: Януари 25, 2007, 10:59:18 am »
Благодаря ви за подкрепата.Разбира се че вярвам в успеха.Няма да се предам лесно.Но в такива моменти ми е адски тежко.Защото искам и аз да усетя радостта;да усетя как в мен расте нов живот.А иначе се радвам за тях и от сърце им желая лека бременност, защото знам че и те много искаха своите бебчета.
Желая успех и на вас ,момичета!
На теб KPO лека бременост и едно сладко бебче накрая.
*
« Отговор #5 -: Януари 25, 2007, 11:12:07 am »
За съжаление е така – животът си върви (колкото и изтъркано да звучи), нашите приятелки, познати, роднини забременяват, раждат и продължават нататък, а при нас животът като че е зациклил на едно място и само се въртим в кръг.
Спасението е в непрекъснатите опити да излезем от този кръг - да си набелязваме точки, които да отмятаме, като всяка една отметка ни приближава към успеха.
Та така – направи си план за действие и започни да го изпълняваш.
Самото правене на нещо успокоява, че не стоиш със скръстени ръце, а работиш в правилната посока.
А кой знае? Може да не е необходимо да извървяваш целия тежък път. Може да си само на една малка крачка от целта ...
От сърце ти го желая.
 :D
« Отговор #6 -: Януари 25, 2007, 12:02:08 pm »
Да знаеш само колко често съм се питала същото нещо! Едната ми колежка роди през август, а други три ще раждат съответно през февруари, март и април. Познай за какво се говори около мен и колко ми е тежко да крия емоциите си. Обикновено се правя на заета и не участвам в разговорите, но това не означава, че ме боли по-малко. Поплачи си, може би ще ти олекне, а после с нови сили напред към мечтата. Дано Господ донесе през тази година бебче на всяка една от нас. Защото кой го заслужава повече от момичетата в този форум?
Прегръщам те и ти желая да бъдеш силна!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #7 -: Януари 25, 2007, 13:06:49 pm »
Opti, това, че всички около теб са бременни ми говори и нещо хубаво за теб - че си още много млада. Аз този период също го минах много отдавна - преди 5-6 години. На моите приятелки и вторите им деца пораснаха вече. Постепенно разредих контактите си с тях по тези причини, не само, че не ми беше интересно ами и до известна степен подтискащо.
Ще потвърдя и аз думите на момичетата - щом се бориш и не се предаваш ще успееш! И временно си намери приятели, с които да се чувстваш добре и които не ти натрапват постоянно родителството си по болезнен за теб начин!
Късмет! Ще видиш, че ще успееш скоро!  :D
« Последна редакция: Януари 25, 2007, 13:09:17 pm от cygnus »
*
« Отговор #8 -: Януари 25, 2007, 13:28:26 pm »
Наистина всички сме минали през този период. На мен също ми беше много трудно преди, "не че сега не е понякога", да гледам милото как се радва и играе с племенницата, а аз не мога да забременея. И вечер тихичко си плача, за да не ме види някой. Трябва да сме силни и да гледаме напред, защото понякога и психическото натоварване не е добре да мислим едно и също, че неможем и т.н. Успех на всички момичета.
*
« Отговор #9 -: Януари 25, 2007, 13:39:16 pm »
За мен е важно как реагират най-близките ми приятели, другите не ме интересуват. Така че, ако такива хора ви натоварват, игнорирайте ги доколкото можете. Моята най-близка приятелка доста късно ми сподели за своята бременност, защото разбрала, че е бременна, малко след първия ми спонтанен аборт и не искала да се травмирам, а аз толкова й се зарадвах. Когато за втори път забременях, веднага влезох в болница. Тя още не беше родила и идваша често да ме вижда и да ми вдъхва кураж, че ми липсваше доста. След втория ми спонтанен аборт, тя вече беше в 8 месец и постоянно излизахме на разходки, за да се разтоварваме и двете. Сега от време на време заедно разхождаме сина й - вече е почти на 6 месеца. Знам, че и при следващата ми бременност (дай боже да има такава) тя ще е до мен. Не знам защо разказвам това. Може би, за да се оградите с хора, които цените и които ви отвръщат със същото.
*
« Отговор #10 -: Януари 26, 2007, 18:51:53 pm »
мале, човек ще каже, че тази тема е правена за мен! :(моите вече се изредиха, почнаха да повтарят!някои ми го казваха с едно голямо самодоволство и победоносен тон, други криеха от мен докато не почне да им личи, трети пък просто споделяха.все още ми става много мъчно и си поплаквам, защото моят ред все не идва и не идва!събираме се за наша годишнина от сватбата и изведнъж се оказваме някак изолирани в собствената си къща от собствените си гости-ами те всичките са с бебета и обсъждат майчинството, памперси, първи зъбки, първи смешни думички....а ние с моя...опитваме се да се включваме, но просто някак е не на място.
кога ли ще свърши този период???
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #11 -: Януари 26, 2007, 19:52:34 pm »
 :balk_21:Така е мила!Много от нас са минали през тези емоции,но истината е една!Няма отказване!Няма спиране!Разчитай на нашата подкрепа и ВЯРВАЙ!Ще стане! yahoo_17 preggo :babyflips: :sunshine:
*
« Отговор #12 -: Януари 27, 2007, 00:13:24 am »
даа няма да се предаваш, минала съм го и аз този период, моите съученички имат деца по на 13-14 г а  моето на цели 2, аз също почти бях спряла контакта с тези,които се събират и говорят само за млека, памперси и прочие - нямах нищо против тях, но просто стоях и мълчах ,нямах какво да споделя,също и не можех да ги травмирам и занимавам с  нащо лутане по доктори, изследвания и всичките екстри които сме преживели за близо 7 години,в крайна сметка най малко те имат вина за моето нямане на бебе,така ни било писано
пък и нали казват че на възрастните родители бебетата са по умни :lol:
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
« Отговор #13 -: Януари 27, 2007, 07:07:31 am »
 :balk_145:
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #14 -: Януари 27, 2007, 08:26:51 am »
:bighug:Опти мила,кураж!

Рибонка :balk_21: не плачи,слънце!
Моля ви,прегръщам ви!-знам колко е трудно,знам колко боли!

Това за нас е написала съдбата-да се борим за децата си!
КРЪСТ ни сложила на раменета да носим!!!
Тежък и болезнен,и колкото по-тежък е той
толкова повече изправям своя,за да мога да го нося!

Ако се поддадем на унинието няма да се справим!
А трябва да се съхраним за тях,за слънцата си!
Когато се появят,ще имат нужда от нас!
Ще сме им потребни,ние ще сме за тях целия свят!

Обичайте момчетата си и ВЯРВАЙТЕ в това!
Защото трудностите могат да подвиват колената всеки ден,
но няма да сломят НАДЕЖДАТА ни,никога!!

Кро :biglove: пиле,заслужаваш всеки миг
от щастието което изживяваш сега,отдай му се!
 :flower: Благодаря ти,че сподели историята си!
Всички тръгнали по-този път трябва да я чуят!
Тя дава надежда на неуспелите още,че има УТРЕ!
С теб съм до финала на твоята  :cloud9: "Шампионска лига"!
  :balk_104: Прекрасно  :babyflips:!

Момичета днес може и да се чувстваме нещастни от съдбата си,
но утре,утре ще бъде най-прекрасния ден! yahoo_17

Не се предавайте и за МИГ!

:grouphug2:
« Последна редакция: Февруари 21, 2007, 08:12:59 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #15 -: Януари 27, 2007, 09:57:02 am »
Какво друго да ВИ кажа, освен едно огромно БЛАГОДАРЯ Знам,че на вас мога да разчитам безприкословно. :bighug: за всички ВИ.
КОЙ Е КАЗАЛ ЧЕ ЩЕ СЕ ПРЕДАМ :dontknow:няма такова нещо.Дори напротив,сега съм още по-настървена :balk_198: и занм че скоро,много скоро и нашето  :babyflips: ще се появи.просто ни трябва още мъничко търпение.
Ниа72, целуни твоето слънчице от една непозната леля с пожелание за здраве и безгрижно детство.
KPO, ти много да се пазиш.Леко  preggo.Наслаждавай се на всеки миг.
на всички останали желая скоро да се похвалят :blowingdust:
*

kpo

• **
  • 92
  • кога ако не СЕГА!
« Отговор #16 -: Януари 29, 2007, 09:32:10 am »

Това за нас е написала съдбата-да се борим за децата си!

:balk_47:

Не бих могла да го кажа по-вярно!
Мише, ти си един прекрасен човек - добър приятел, нежна, разбираща и търпелива, и аз съм абсолютно сигурна, че ще бъдеш най-добрата майка! Обичам те! :heartbeat:

Опти, мила благодаря ти за топлите думи! Радвам се, че не падаш духом и ще продължаваш да се бориш! Силни момичета като теб ме карат да се чувствам горда и щастлива, че съм част от вас! Всяка от нас заслужава да стане Мама, защото е платила за тази "привилегия" с нещо много по-ценно от парите - платила е със сълзите в ноща, с мъката и болката след неуспеха, с малката искрица надежда, която виждаш как угасва и невероятните усилия да се изправиш на крака отново и да продължиш да се БОРИШ!
стана малко объркано.....но съм сигурна, че вие ме разбирате....толкова ми се иска да имах вълшебна пръчица и да можех да даря на всеки това, което мечтае и да няма сълзи и притеснения а само щастие......но това става само в приказките, а в  реалният живот трябва всеки сам да се пребори за щастието си!

Обичам ви
« Последна редакция: Януари 29, 2007, 10:54:22 am от kpo »
*
« Отговор #17 -: Февруари 01, 2007, 15:44:29 pm »
Мили,момичета,позволете ми да ви кажа нещо(може и да съм го казвала,но ще го повторя):Моята майка ме е родила на 30г.(за него време не особено рано).Повечето ми познати имаха по-млади майки.Когато аз станах на 30(и все още нямах дете),казах така:"Исках да съм млада майка,а вече няма да бъда"...А майка ми каза така:"Е,ако те бях родила на 20-сега щях да имам 40-годишна дъщеря"....."Аааа-казвам аз-добре,че не си ме родила на 20"...Така,че,мили момичета,приятелките ви нека имат деца-и вие ще имате,ама ще са с по 10-15г. по-млади-Погледнете го от ведрата страна :balk_50:
« Отговор #18 -: Февруари 02, 2007, 14:36:55 pm »
Ле успя да ме разсмееш:-))
А за това,че ни е тъжно когато край нас забременяват и то безпроблемно, а ние си стоим все още съкрушени само с една надеждичка. Какво да кажа, като моя приятелка има 6 месечно бебе и ми се похвали, че забреняла пак, само 1 път през месеца правили кекс. Не е много въодушевена от тази бременност, но е бременна нали. И то с второ и е много по-млада от мен. Аз много се радвам на синът и тя много обича да ми го показва, да ми праща снимки, да говори с подробности за него. Сега ми описва подробно как минават прегледите и с новото бебе и колко добре се развивало. Ами не се ли усети поне веднъж, че на мен ми става бекрайно тежко от това?!!
Много и обичам бебето, много му се радвам(той наистина е много сладък), но понякога направо ми идва да сложа едно голямо съобщение с огромни букви пред всички мои познати: "Не ми споделяйте радостите си, не ме питайте за бебе". Но само понякога ми се иска да извикам така, така ще е докато и аз родя :(
*
« Отговор #19 -: Февруари 02, 2007, 19:30:08 pm »
 :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat:...............................................
........обичам ви................. :oops: