0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Лапароскопия?
« Отговор #120 -: Юни 04, 2009, 16:28:31 pm »
Здравеите.Предстои ми лапароскопиа при д_р На4ев в маи4ин дом.Много молиа ако ниакои има впе4атлениа от него да сподели.Благодариа
*
« Отговор #121 -: Юни 06, 2009, 13:19:33 pm »
Здравей, аз си правих при д-р Начев на 20 март, така че пиши на лични какво те интересува. Кога ти е операцията?
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
« Отговор #122 -: Септември 12, 2009, 16:09:48 pm »
i na men mi nazna4iha data za laparoskopiq poneje se okaza 4e i dvete mi trabi sa zapu6eni ako nqkoi mi dade pove4e informaciq 6te sam mu mnogo blagodarna moje da mi pi6ite i na maela shoni_s@abv.bg

бел.мод. Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Септември 12, 2009, 18:31:52 pm от Pesheck »
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #123 -: Септември 13, 2009, 14:36:57 pm »
Иначе опити за бебче - най - рано след цикъла, като се има предвид, че лапарото се прави около датата на овулацията, то няма и как да е по-рано. Е, при мен чудото се случи още на следващия месец,така че късмет!!! :D
Нуну, много ме заинтрегува това, че си забременяла още следващия месец след лапароскопия. Би ли нахвърлила в 2-3 изречения каква беше причината за твоето лапаро? Мерси много предварително.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #124 -: Септември 13, 2009, 20:34:57 pm »
Гарга, моето лапаро беше поради съмнения за хидросалпингс и чисто диагностично - за проверка на проходимостта на тръбите. Е, оказа се, че не е хидросалпингс, а дермоидна киста, която отстраниха заедно с единия яйчник, иначе тръбите външно са били ок, като изключим, че не са пропуснали контрастното вещество - това защо ума ми не го побира! 8O Говорехме с д-ра за цветна снимка за да се види пак състоянието на тръбите след отстраняване на кистата /имало малък шанс да се окаже, че кистата е пречела на проходимостта/ и ако се окаже, че са запушени - хистероскопия за да се пробва да се отпушат откъм матката /имаше съмнения, че са запушени точно там/. Е, така и не се наложиха последващите процедури, защото забременях спонтанно, незнам как -  Божа работа! :D На всички пожелавам този късмет и да се сдобиете скоро с така дългоочакваната рожба!!! :D
*
« Отговор #125 -: Януари 03, 2010, 17:58:09 pm »
Здравейте момичета !
Предстои ми лапароскопия  !
Искам да ви попитам има ли някой който е правил лапаро и е приемал бромокриптин !
Дали да го спра за малко ,че от него ми пада кръвното ?
Ако иима някой с подобен проблем моля да сподели!
Притеснявам се как ще си взаимодействат с упойващото вещество!
Разбира се ще питам и док като отида ,но бих искала да чуя и вашите мнения!
[/url]
*

crow

• 2670
« Отговор #126 -: Януари 04, 2010, 07:14:42 am »
Вивия, щом понижава кръвното вероятно не е добра идея да го пиеш. Питай лекаря си поне седмица преди лапарото, а не непосредствено преди нея. Обади се още днес :)
Успех и не се притеснявай прекалено много. Всичко ще мине леко !  :wink:
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #127 -: Януари 04, 2010, 10:55:47 am »
Здравейте момичета !
Предстои ми лапароскопия  !
Искам да ви попитам има ли някой който е правил лапаро и е приемал бромокриптин !
Дали да го спра за малко ,че от него ми пада кръвното ?
Ако иима някой с подобен проблем моля да сподели!
Притеснявам се как ще си взаимодействат с упойващото вещество!
Разбира се ще питам и док като отида ,но бих искала да чуя и вашите мнения!

Преди всяка лапароскопия се прави (поне би трябвало, въпреки че някои клиники го пропускат този важен  момент) консултация с анестезиолог. Там е мястото да си зададеш въпроса.
За сериозно нещо като прием или спиране на лекарства се консултирай само с лекар.
« Отговор #128 -: Януари 04, 2010, 14:41:17 pm »
Аз си приемах Бромокриптина, но след консултация с гинеколога, който извърши лапарото, а и анестезиологът също знаеше какви медикаменти приемам.
*
« Отговор #129 -: Януари 04, 2010, 18:54:55 pm »
Благодаря Елфи - да утре ще разговарям с док за да определим датата - той каза че един ден по- рано ще ми пускат някакви изследвания и ще има консултация с анестезиолог
Ще питам - благодаря все пак!
Макар ,че и ЦС беше с упойка ,но не си спомням мисля ,че не го спрях тогава( а бях казала за бромокриптина)
Ще видим !
Цеци благодаря и на теб ,че се включи!
Стискайте ми палци за добри резултати ,че след толкова време сигурно ще излезе голям проблем!
[/url]
*

crow

• 2670
« Отговор #130 -: Януари 04, 2010, 20:16:34 pm »
Вив, незнам дали това което ще ти кажа ще те успокои, но :
При мен също не се получава забременяване от много време. И все пак на лапароскопията всичко си беше напълно наред. Всичко навсякъде ни излиза наред, а бебе няма. Така, че много пъти съм искала поне да зная къде и в какво точно е проблема, за да зная и решението му.
Познавам и страха, който в момента изпитваш и за съжаление той няма да отмине докато не отмине и лапароскопията. Едва ли ще повярваш, но за мен страха си остава най-лошият ми спомен от лапароскопията. Самата операция мина леко, бързо, станах на крак веднага след като мина упойката ми и вървях съвсем изправена. Не ме болеше нито рамото, нито съм била подута от газта - имах само нещо като мускулна треска на корема (все едно съм правила 500 коремни преси  :P ) Засега най-добрият съвет, който мога да се пробвам да ти дам е да опиташ да мислиш възможно най-малко за предстоящото лапаро. Развличай се с кино, книжки, разходки и не мисли чак толкова. Трудничко е да стане на практика, но можеш да пробваш и с думите "И това ще мине и го правя за добро. Това е още една крачка напред."
 Целувки !
« Последна редакция: Януари 04, 2010, 20:18:32 pm от crow »
*
« Отговор #131 -: Януари 04, 2010, 21:29:22 pm »
Гардже благодаря ти много за думите съвсем сериозно ме успокои малко просто явно имам нужда да си "говоря" с хора ,които са минали през това за да се уверя ,че няма нищо страшно , защото на моменти изпитвам смъртен страх (каква съм пъзла)
Благодаря на всички, които се включиха наистина много ми помагате с подкрепата си !
Помня, че и за ЦС ме беше пак много страх и знаете ли макар че резултата не беше цветущ вместо да се напрегна аз се чувствах сякаш камък ми е паднал от плещите!
Толкова се успокоих!
Сега пак е така ,а най-вероятно след това ще има и хистероскопия така ,че може би ще претръпна накрая !
Да знаете тук се запознах с най-смелите жени на Планетата и аз ще стана смела !

А да попитам микробиология ще ми пускат ли пак имам предвид микоплазма ,хламидия и т.н?
Док каза че имало някакви изследвания преди лапарото дето трябвало да ми пуснат какви са ?
Може би някъде сте писали по-напред ще потърся!

[/url]
*

crow

• 2670
« Отговор #132 -: Януари 04, 2010, 22:01:24 pm »
Изследванията преди лапароскопията са кръв, кардиограма, кръвно налягане,тест за алергии, разговор с интернист за прекарани предишни заболявания, вагинален ехограф. Микробиология не са ми искали, а и по време на лапароскопия няма какво да ти правят на влагалището. Според мен няма нужда от микробиология.
Изследване за хламидия е добре да имаш, но на мен не са ми искали да е правено непосредствено преди лапароскопията, а си важеше и това от преди няколко месеца. Лекарят, който ще ти прави лапарото предполагам вече добре познава състоянието ти, така че ще ти каже всичко, което се налага да му занесеш.
Относно смелостта - някои момичета знаят аз как се панирах преди моето лапаро. Странното е, че започнах да се шашкам едва ден преди това. Много ми тракаха зъбите, но това е нормално. После явно претръпнах и час преди лапароскопията вече бях нетърпелива и исках да минава по-бързо, че паниката ми да изчезне най-сетне. Ще видиш, че всичко минава и не е толкова страшно.
« Последна редакция: Януари 04, 2010, 22:04:19 pm от crow »
*
« Отговор #133 -: Януари 04, 2010, 22:33:36 pm »
Златна си Гардже !
Да лекаря ми е вече един и същ от преди година все при него ходя той е ясно ,че ще ми каже всичко ,но понеже той е в Пловдив ,а аз в Стара Загора и не мога когато си поискам да ходя сега си сортирам нещата в главата да не забравя нещо да питам ,а и ако забравя поне нещочко да съм прочела от вас!
Какво щях да правя без вас не знам !

Изследване за хламидия имам ,но то е от август месец чудя се дали да не пуснем пак едо профилактично ,че тая хламидия е страшна!
[/url]
*
« Отговор #134 -: Януари 04, 2010, 23:39:25 pm »
Хей,Вив няма да униваш миличка!Мисли ,че това е само за добро.Ние всички сме с теб само трябва да кажеш кога е .Самата аз дълго плаках преди 6 месеца като док. ми каза за кистата ,че препоръчва лапаро.Но аз се прибрах пеш и подута от плач и я лекувах с лекарства!Знам какво те измъчва и повечето тук го знаят .Споко мила! :bighug: :bighug: :bighug:Така етрябва явно-да се помъчим за  :bori_002:

*

crow

• 2670
« Отговор #135 -: Януари 05, 2010, 07:31:38 am »
Вив, ако хламидията Август месец е била положителна, няма да е зле да пуснеш пак едно изследване. Но ако е била отрицателна - си мисля, че няма защо да се съмняваш сега да не е.  :? С две думи, ако имаш някакви съмнения и ще се почувстваш по-добре - пускай ново изследване. Аз самата по едно време се бях главозамаяла от какви ли не изследвания, затова вече гледам първо да търся логическа причина преди да си пълня главата с нови "диагнози".
*
« Отговор #136 -: Януари 05, 2010, 07:53:36 am »
Грдже август хламидията беше отрицателна разбира се иначе док нямаше да премине към ЦС!
Но беше кръвен тес защото тогава нямаше как да пусна друг !
Сега оега пак ми се ще  да я пуснем защото е минало доста време ,но док каза че няма нужда ама аз си се юркам пак!
Но така или иначе ако я пусна пак ще е кръвен защото тук в Стара Загора не знам дали изобщо правят друг!
[/url]
*
« Отговор #137 -: Януари 05, 2010, 18:52:15 pm »
Ето вече си има датичка 21.01.2010
Тогава ще е лапарото
Само се притеснявам не знам дали има значение ,но тогава ще е минало О(мислех си че е като ЦС първите чисти дни от цикъла)
Док ме пита за датата на последната М и аз му казах, че е 01.01 щом тогава е назначил лапарото значи няма значение всъщност ще питам този  петък като отида при него
Трябва да направя и консултация с анестезиолог тогава и да ми даде кои предоперативни изследвания да пуснем и това е !
И остава да преживея другата седмица  :D :D :D
[/url]
*

isho75

• 533
  • Вярвай в чудеса
« Отговор #138 -: Януари 05, 2010, 19:37:59 pm »
Вивия всичко ще е на ред.
Аз минах през лапарото и след като се събудих след операцията не усещах никаква болка,възтанових се много бързо.Така че не се притеснявай всичко ще е окей.
УСПЕХ
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #139 -: Януари 08, 2010, 09:55:02 am »
Здравейте момичета,някоя от вас след лапаро да е имала закъснение на МЦ на втория месец след операцията,че на мен след лапатото МЦ дойде два дни по рано,но това сигурно е нормално,но сега трябваше на пети да ми е МЦ но още никакъв го няма.Преди лапарото въпреки запушванията и срастванията МЦ беше като часовник,сега съм без сраствания и една тръба,каква ли ще е причината за това закъснение сега?Моля,ако и други е имало като мен да споделят.Хубав ден ви желая:)