0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Polya

С три неуспешни опита инвитро съм.Усанови се,че имам хидросалпинкс декстра,ендометриоэа и тироидит на Хашимото.Моля,ако има някой с такъв проблем эа съвет.Трябва ли да направя операция эа отстаняване на тръбите
« Последна редакция: Януари 25, 2007, 20:52:33 pm от Lali »
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Re: ендометриоэа,хидросалпинкс и Хашимото
« Отговор #1 -: Януари 24, 2007, 17:56:28 pm »
Поля, здравей!!! Напиши малко повече за борбата си. След опитите ли установихте всичките тези проблеми? Как реагираше на стимулациите? Аз също съм с Хашимото и ендометриоза. В момента чакам резултата от втория си икси опит. Реагирах много зле и на двете стимулации, първия път имах едно ембрионче, а сега двечки и това със страшно много лекарства и при различни протоколи. Пиши, ако мога с нещо да ти помогна, насреща съм!!!

« Отговор #2 -: Януари 24, 2007, 19:35:02 pm »
Хидросалпинксa  трябва да се махне, защото всеки пореден опит ще е обречен на неуспех.
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=252&mode=&order=0&thold=0
http://www.womenfitness.net/hydrosalpinx.htm
http://www.tylermedicalclinic.com/hydrosalpinx.htm
« Отговор #3 -: Януари 24, 2007, 21:07:27 pm »
Аз имам и трите проблема, в точно тази последователност  :(
Кажи моля те, как установиха ендометриозата и хидросалпингса при тебе? Изобщо дай малко повече информация, за да ти дадеме правилен съвет.
Относно тръбите, моите са "срязани" и мисля, че това е правилният избор.

lb2f
*

polyа

« Отговор #4 -: Януари 25, 2007, 00:34:55 am »
Реагирах отли4но на стимулациите.Първи опит-8яицеклетки,втори опит 9 и третия 11.Лекарите казаха,4е вси4ко е о.к,но бебе няма6е.Хидросалпинкса си го имах о6те преди да запо4на с опитите,Ха6имото ми го откриха преди година като напражих имунологи4ни и цитогенети4ни изследвания,а за ендометриозните огни6та ми казаха след последния опит.
« Отговор #5 -: Януари 25, 2007, 10:02:52 am »
Значи трите опита са правени с хидросалпингса и лекарите ти са знаели за това?  :? :? :x :(
*
« Отговор #6 -: Януари 25, 2007, 10:20:14 am »
Поля, къде прави опитите?
« Последна редакция: Януари 25, 2007, 14:24:50 pm от annaaa »

« Отговор #7 -: Януари 25, 2007, 10:45:49 am »
Нещо не ми се връзва, извинявай за съмнението, но първо не вярвам някой да се наема да прави, при това три пъти, ин витро с хидросалпингс. За всякакви доктори съм чувала, но това е прекалено.
И ендометриозни огнища могат да се видят само при лапароскопия или лапаротомия, няма как да ги видят по време на ин витро.
Разкажи малко по-подробно, правена ли ти е операция /лапоро, коремна/? Кой е доктора/екипа, наел се да ти прави ин витро с хидросалпингс?

lb2f
*
« Отговор #8 -: Януари 25, 2007, 11:27:20 am »
Въобще не се очудвам.Аз също имам два неуспешни опита ин витро и един трансфер със замразени ембриони с предварително констатиран хидросалпингс, но тогава и аз самата не знаех че ще пречи, а и нямаше кой да ми каже.
« Отговор #9 -: Януари 25, 2007, 11:40:32 am »
Кети, къде ги прави опитите?
Наистина ли не ти казаха, че шанса да забременееш с хидросалпингс е нищожен?  :( Ако е вярно си е направо подигравка с пациента  :( Съжалявам  :(

lb2f
*
« Отговор #10 -: Януари 25, 2007, 11:52:06 am »
Не ми се иска да я споменавам точно, защото тук има и момичета, които са доволни , да не ги дразня.Само ще спомена, че е в София и преди време от там се чуха не добри изказвания за момичетата със стерилитет.
*

polya

« Отговор #11 -: Януари 25, 2007, 11:56:10 am »
В на4алото не знаех за негативното влияние на хидросалпикса.На първата пункция ми го изтеглиха,но тои пак се напълни.След като разбрах запо4нах да мрънкам да ме оперират,но казаха,4е е нпй с две остриета.За6тото ако се отсрани тръбата мойе да спре кръвоснабдяването към яи4ника.И сега стигнаха до извода,4е трябжа да се отстрани тръбата,но с цената на какво???????????????????
« Отговор #12 -: Януари 25, 2007, 12:23:11 pm »
Кети, Поля, ако кажете къде са Ви измамили, може да предпазите други момичета. Но изборът си е Ваш.
Поля, от това, което съм чела знам че, наистина може да се наруши кръвоснабдяването на яйчника при отстраняване на тръбата. Затова сега се практикува "срязване", при което част от тръбата остава. По този начин не се нарушава кръвоснабдяването на яйчника, а и се предотвратява всякаква възможност за изтичане на течност от хидросалпингса към матката.

lb2f
« Отговор #13 -: Януари 25, 2007, 12:47:02 pm »
Кети, Поля и аз искам да ви помоля да кажете къде все пак сте правили инвитро с хидросалпингс. Не мисля че някой ще се дразни, все пак  имаме право да знаем и да преценим къде да не правим опитите си, защото ще гледат само да ни вземат парите. За всяка клиника и лекар можем да прочетем и добри и лоши мнения, но от нас зависи да ги претеглим и да направим избора си.
Не мисля че ако споделите името на клиниката ще означава че клеветите или нещо подобно. Не ни спестявайте отрицателните мнения!
*

jimn

• **
  • 68
  • щастлива мама
« Отговор #14 -: Януари 25, 2007, 13:17:53 pm »
В на4алото не знаех за негативното влияние на хидросалпикса.На първата пункция ми го изтеглиха,но тои пак се напълни.След като разбрах запо4нах да мрънкам да ме оперират,но казаха,4е е нпй с две остриета.За6тото ако се отсрани тръбата мойе да спре кръвоснабдяването към яи4ника.И сега стигнаха до извода,4е трябжа да се отстрани тръбата,но с цената на какво???????????????????
Здравей ,ще се постарая да бъда кратка и да нахвърлям моя трънлив път за така чаканото бебе.
Мила ,преди 2-год направих извън -маточна от нормално забременяване .
На магия ми запазиха тръбата ,но не мога да разчитам на 100 % на нея .
На другата ми установиха -хидросалпинкс . Това стана по време на лапароскопията по повод извън -маточната ,така и не разрах защо док-ра не го е отстранил.
Съответно вече 2-год. правя ин-витро и след 3-тия опит ми каза че пречело явно .Смених клиниката -док-ра ме предупреди за тази пречка ,но явно на мен не ми се искаше да е така и направих 4-ти опит като ми изтегли течноста по време на пункцията е......за съжаление нямаше бебе при 7-емриона перфектни 2-бр. от които бяха на стадии бластос-ци . Бях убедена че ще стане ...НО...........!!!! Относно другите 2-неща при теб има лечение .
Направих лапарото преди 14 дни -тръбата ми е запазена само е фиксирана .Тоест да не се събира тази течност и да не се излива в матката ,което е най-вероятната причина за неуспехите .В момента съм на прага на 5-си опит без салпингс и се надявам този път да е успешно .
Пиша ти това ти да си прецениш и да си улесниш нещата .
Ако мога да ти бъда полезна аз съм на среща .
ЖЕЛАЯ ТИ УСПЕХ .
« Отговор #15 -: Януари 25, 2007, 13:26:52 pm »
Направих лапарото преди 14 дни -тръбата ми е запазена само е фиксирана .
Извинявам се за въпроса - това клампирана ли значи?
« Отговор #16 -: Януари 25, 2007, 13:29:53 pm »
И аз се зачудих, какво се има предвид под фиксиране?
Джим, къде прави лапарото?
Дано този опит вече е успешен, крайно време е да се похвалиш  :D Стискам палци  :crossfingers:

lb2f
*
« Отговор #17 -: Януари 25, 2007, 13:38:02 pm »
Клиниката на Щерев.Но на скоро разбрах, че май са започнали да обръщат внимание на това, което е похвално за тях.Въпроса е защо чак сега.Не вярвам, че тогава са били по-малко специалисти.Предполагам, че момичетата, които имат този проблем и знаят за неговото негативно влияние сами поставят въпроса за хидросалпингса.
*

jimn

• **
  • 68
  • щастлива мама
« Отговор #18 -: Януари 25, 2007, 13:55:56 pm »
 Да може би е клампиране ,извинете ме ако не съм подбрала правилния израз .Това ми обясни док-ра с прости думи .
За мен е важно да не прави проблем и да не се събира тази течност - като се бяхме разбрали да не премахва тотално тръбата .
Аз направих второто за мен лапаро в клиника МАЛИНОВ.
Мое мнение -възхитена съм от отношение ,подход начин на работа .
Аз на 5 ден си бях на работа ,никакви болки едно леко неразположение след като излезнах от упойката ,аз лично съм много доволна .
Приеха ме рано сутринта и на обяд към 13.00 бях в стаята и привечер ставах до тоалетна има и Т. V. Просто се чувстваш добре и на другата сутрин си тръгнах . На 5-ден ми махнаха кончетата .
Не мога да си сравня предишното лапоро ,не че е боляло много ,но тук е по добре .
 Желая на всички успех .
« Отговор #19 -: Януари 25, 2007, 14:07:53 pm »
Стаменов не клампира тръби  :D
Джим, избрала си най-добрият доктор  :D

lb2f