В на4алото не знаех за негативното влияние на хидросалпикса.На първата пункция ми го изтеглиха,но тои пак се напълни.След като разбрах запо4нах да мрънкам да ме оперират,но казаха,4е е нпй с две остриета.За6тото ако се отсрани тръбата мойе да спре кръвоснабдяването към яи4ника.И сега стигнаха до извода,4е трябжа да се отстрани тръбата,но с цената на какво???????????????????
Здравей ,ще се постарая да бъда кратка и да нахвърлям моя трънлив път за така чаканото бебе.
Мила ,преди 2-год направих извън -маточна от нормално забременяване .
На магия ми запазиха тръбата ,но не мога да разчитам на 100 % на нея .
На другата ми установиха -хидросалпинкс . Това стана по време на лапароскопията по повод извън -маточната ,така и не разрах защо док-ра не го е отстранил.
Съответно вече 2-год. правя ин-витро и след 3-тия опит ми каза че пречело явно .Смених клиниката -док-ра ме предупреди за тази пречка ,но явно на мен не ми се искаше да е така и направих 4-ти опит като ми изтегли течноста по време на пункцията е......за съжаление нямаше бебе при 7-емриона перфектни 2-бр. от които бяха на стадии бластос-ци . Бях убедена че ще стане ...НО...........!!!! Относно другите 2-неща при теб има лечение .
Направих лапарото преди 14 дни -тръбата ми е запазена само е фиксирана .Тоест да не се събира тази течност и да не се излива в матката ,което е най-вероятната причина за неуспехите .В момента съм на прага на 5-си опит без салпингс и се надявам този път да е успешно .
Пиша ти това ти да си прецениш и да си улесниш нещата .
Ако мога да ти бъда полезна аз съм на среща .
ЖЕЛАЯ ТИ УСПЕХ .