0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: ендометриоэа,хидросалпинкс и Хашимото
« Отговор #20 -: Януари 25, 2007, 14:19:25 pm »
Кети благодаря ти за отговора.  :) Въпросът беше принципен.
Аз така и предполагах, че става въпрос за тази клиника. Напоследък и др. кофти неща чувам за тях.
А ти на какъв етап си сега, ще правиш ли друг опит?
*

polya

« Отговор #21 -: Януари 25, 2007, 15:05:29 pm »
Надявам се след като направя операцията след около два три месеца и ми се отстрани тръбата(4увала съм,4е като се клампира пак е възможно изти4ане)и се отстранят ендометриозните огни6та да стигна до тъй желания +резултат. :babbycarrage:
« Отговор #22 -: Януари 25, 2007, 15:16:17 pm »
Поля, само не разбрах как ти диагностицираха ендометриозата?

lb2f
*

jimn

• **
  • 68
  • щастлива мама
« Отговор #23 -: Януари 25, 2007, 15:29:00 pm »
Стаменов не клампира тръби  :D
Джим, избрала си най-добрият доктор  :D
Благодария мила и аз така мисля -в крайна сметка ме интересува да имам на лице така желаното от мен бебе. С тази тръба така или иначе нищо не мога да направя освен да ми е пречила до сега .
Единственно съм сигурна ,че си налице тръбата ,но точно какво е направил ,чесно не искам и да се задълбочавам .
Желая от сърце на всички вас момичета да се осъществят най-съкровенните желания.
« Отговор #24 -: Януари 25, 2007, 15:31:47 pm »
на вагинален ултразвук
« Отговор #25 -: Януари 25, 2007, 15:35:46 pm »
А аз мислех, че само с лапаро може  :?
« Отговор #26 -: Януари 25, 2007, 16:15:03 pm »
Поли, с вагинален ултразвук не се вижда ендометриоза!
Рози, права си, само с лапаро или коремна може да се види.
Поли, от сърце ти желая да нямаш ендометриоза, това е доста коварна болест  :(

lb2f
*
« Отговор #27 -: Януари 25, 2007, 16:34:36 pm »
Илиана_к, вече и аз не знам на какъв етап съм.След неуспешните ми опити ин витро реших да си поуправя единствената тръба от този хидросалпингс/другата я загубих преди време от извън маточна бр-ст/.Направих лапароскопия, след няколко месеца пластика, след още няколко месеца хидротубация.Всичко беше о.к.Наскоро обаче, както изглежда цъфна нов хидросалпингс.Историята се повтаря и май ще се върна там откъдето бях тръгнала.Нова лапороскопия, отсраняване на тръбата, ново ин витро.Поне такъв ми е плана.Дано нещо пак не се обърка.Не стига само това, а и гинеколога ми взе, че ми откри и миомен възел/субмукозен/, който по всяка вероятност може да попречи за ин витрото.За сега  не мога да си подредя мислите откъде да започна.
« Отговор #28 -: Януари 25, 2007, 16:41:28 pm »
Момичета имам един въпрос. В клиниката, където правих първия си ин витро опит, още в началото при изследванията преди ин витрото ми казаха, че едната ми тръба е пълна с течност, която може и да попречи, но може и да не попречи на самото ин витро. Не го нарекоха хидросалпингс, а и никъде по всичките ми изследвания не е изписано това определение. Но като чета из нета си мисля, че най-вероятно е това. Лекарят ми ми каза, че най-добре е да премахне тръбата, но тъй като имам друга операция отпреди 8 години, от която са се получили сраствания /без да се знае къде/, е много рисковано и е за предпочитане да не прибягваме до отстраняване на тръбата, за да не се получи усложнение. Мислите ли, че това е правилно? Дали да рискувам да направя лапароскопия? /Нали чрез нея се премахва тръба?!?/
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
*
« Отговор #29 -: Януари 25, 2007, 16:45:26 pm »
хидросалпингса и ендометриозата тормозят и мен..... Хидросалпинкса го извадих от играта :lol:, за съжаление чак след 1 неуспешно инвитро :(. Чрез лапароскопия клампираха тръбите /няма начин да пропуснат!, а се запазва кръвоснабдяването на яйчника!/ и пак чрез нея се видяха и ендометриозните огнища /само това е начина!!!/, за ендом. кистата си знаех /имам и класическа операция заради нея :(/. Ендометриозната киста може да се види на УЗ, но огнищата??????!!!!!!!!-не. Сега, след 5 инж. Золадекс чакам цикъл, който се надявам да "отнесе" образувалата се 4,4 киста/фоликулярна/ и да можем веднага да пристъпим към инвитро. Така че-отказване няма, момичета! Знам, че е много тежко да се обориш с едно от тези "чудовища", а с няколко -понякога направо не издържаш..... Като прибавим и това, че не винаги всичко върви по начерания план /ха, при мен даже един такъв път не е имало.....последно не реагирах на Золадекса както трябва... :x/........ Но ...явно това е пътят ни-ще го извървим, сигурна съм!!!
*
« Отговор #30 -: Януари 25, 2007, 16:50:24 pm »
ketti , и на мен ми откриха миомен възел /1 см./ по време на лапарото, но като попитах за него ми казаха да не го мисля....
« Отговор #31 -: Януари 25, 2007, 16:57:01 pm »
Кети, съжалявам че ти се случват такива неща  :(
Най-важното е да си сигурна че си в добри ръце, следваш някакъв план (заедно с твоя доктор)  и нещата ще се подредят.
Желая ти успех и най-важното не се поддавай на объркването и паниката! Събери си мислите и дерзай! Стискам ти палци много силно и скоро да се похвалиш с успешен финал!
« Отговор #32 -: Януари 25, 2007, 16:59:23 pm »
Първо ми казаха,4е е някакво образувание в дясно около яи4ника и след време ми казаха,4е е ендометриоза.Първо искат два месеца да ми бият декапептил да се концентрира ендометриозата и после да се направи операция.
« Отговор #33 -: Януари 25, 2007, 17:17:16 pm »
Ивет, това с течността в тръбата точно като хидросалпингс звучи. На твое място бих се консултирала с още един лекар. Ако е хидросалпингс, пречи!
Поли, честно да ти кажа, за първи път чувам да се диагностицира ендометриоза само с вагинален ултразвук, както и първо да се прилага декапептил, а след това операция. Ще си позволя и на тебе да препоръчам да се консултираш с още един лекар. Избери си някой от специалистите по стерилитет и направи една консултация.
Кети, съжалявам за това, през което преминаваш  :( Много ти се е насъбрало. За съжаление и аз имам лош опит с хидросалпингса  :( След лапарото, отново се вижда течност в тръбата  :( Явно трайното лечение на тръбите е мираж  :( Доброто в моя случай е, че тръбата е "срязана" и тази течност не може да стигне до матката  :) В тази връзка, личното ми мнение е, че "срязването" е най-добрият избор при хидросалпингс.
Желая успех на всички момичета  :D

lb2f
*
« Отговор #34 -: Януари 25, 2007, 17:26:36 pm »
Момичета благодаря ви за подкрепата.Точно от това имах нужда в момента.Вярвам,че ще стигна до някакъв финал, но дали ще е скоро.А това време толкова бързо лети,че просто не е истина.
Десита, щом твоя възел са го открили при лапароскопията, вероятно е от външната страна на матката.Моят е от вътрешната, към кухината на матката.Притеснява ме това, че по време на стимулацията може да започне да расте от естрогените.Бих искала някой да пише, ако е правил ин витро с миомен възел и дали е пораснал по време на процедурата.
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #35 -: Януари 25, 2007, 18:39:09 pm »
Клиниката на Щерев.
Още от началото ми беше ясно, че става въпрос за Щеревите. Просто няма друга банда като тяхната.
Но на скоро разбрах, че май са започнали да обръщат внимание на това, което е похвално за тях.
А тук се чудя дали да се смея или да плача. Положението е трагично и тези мошенници са за затвора. Но...за съжаления няма кой да ги вкара там.
Момичета, БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ ТЯХ. :balk_153:
« Последна редакция: Януари 25, 2007, 18:43:26 pm от oganche »

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #36 -: Януари 25, 2007, 18:48:17 pm »
Моята ниска степен 1-2 ендометриоза беше установена чрез диагностично лапаро и доказана при първото икси. Тя беше увредила яйцеклетките (дебела зона пелуцида и най-вероятно невъзножност за излюпване на ембриона) и това се видя под мискроскопа след пункцията. Последва 6-месечно лечение с депо инжекции и при второто икси вече имах няколко нормални яйчица, от едно от който сега чакам моето бебенце.
Моето мнение, че трябва да се лекува ендометриозата преди инвитро или икси. За хидросалпингса е ясно, че НЕ трябва да го има.
« Последна редакция: Януари 25, 2007, 18:56:02 pm от oganche »

« Отговор #37 -: Януари 25, 2007, 18:53:31 pm »
Поздравления за бебока.Кажете ми коя е най_реномираната клиника в момента.Много се оплакват от 6теревата. ylinfant
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #38 -: Януари 25, 2007, 18:57:18 pm »
Поздравления за бебока.Кажете ми коя е най_реномираната клиника в момента.
За мен най-добрата е Цнтър "София" на Д-р Владимиров, но аз съм малко пристрастена.... :balk_117:

« Отговор #39 -: Януари 25, 2007, 19:36:19 pm »
Аз съм при Стаменов и го препоръчвам с две ръце  :D

lb2f