0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Контракции в 19г.с.
« -: Януари 24, 2007, 15:50:29 pm »


  Здравейте момичета мислех да пиша в седмичната ,но видях че в нея се очакват хубави новини,не че моята е трагична ,обаче съм много притеснена.
  Вече съм в 19 седмица и от 3 дни съм с контракции,болки нямам,но корема ми е твърд и отвреме на време ме стяга и матката се очертава на пипане .Пия  3 по 2 -2 дни магнерич,а от вчера 4 по 2 ,4 по 2 босколизин и 4по 1 ношпа но до днес няма ефект.Мисля си кое е по ефикасно магнерич или магнерот-ако някой  вече са минали по тоя път,моля отговорете ми.Днес ми изписаха Гинипрал-което се води тежка артилерия,незнам дали не ми го изписаха защото бях много притеснена или наистина трябва.Аз съм с проблеми със щитовидната и сърцебиене,а от това ще се усили сърцебиенето още повече и незнам дали не избързваме с това силно лекарство.Лекарите и те се чудят какво да ме правят щото съм паника голяма.Ако сменя магнерич с магнерот дали ще ми подейства.
*
Re: Контракции в 19г.с.
« Отговор #1 -: Януари 24, 2007, 15:59:23 pm »
магнерич и магнерот е едно и също (магнезии) просто различни производители казвала съм ти го. А кой незнае какво да те прави душа, говори ли с д-р Тодорова и с д-р Даскалов?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Контракции в 19г.с.
« Отговор #2 -: Януари 24, 2007, 16:14:47 pm »
Здравей, аз бях също с много ранни контракции. Проблемът беше в ниския серумен магнезий и чувствителна матка. Пиех Магнерот, Но-шпа и в последните месеци Гинипрал. Магнерот се смята за по-пречистен и по-добре се усвоява от организма, отколкото Магнерич. Пробвах и МагнеB6, идеята беше, че B6 помага да се усвои по-пълноценно магнезия, но после пак се върнах на Магнерот. Доколкото разбрах, не е проблем да се сменят. Трябва да почиваш повече и да си спокойна. Следи редовно дали няма скъсяване на шийката на матката заради контракциите. Желателно е при преглед да се следи с Доплер кръвоснабдяването на пъпната връв. Ходи бавно.
Гинипрала е наистина с неприятни странични ефекти. Ако контракциите са без болка изчакай още малко. Аз пих заедно с него Верапамил за сърцето.
Последния месец правих вливания на Кормагнезин, защото въпреки максималните дози Магнерот и Гинипрал контракциите се увеличаваха.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Контракции в 19г.с.
« Отговор #3 -: Януари 24, 2007, 16:35:05 pm »


  Наде, говорих и с д-р Даскалов ,той предложи Гинипрала,говорих и с д-р Тодорова тя каза да взумам за сърцебиенето Изопрен,а д-р Калчева ми изписа Гинипрал и Пропранолон,вместо изопрен.За днес взех да пия магнерот и до утре ако не минат ще взема тежката артилерия.Довечера пак ще звънна на доктора. 
  Ултра,на теб от коя седмица ти почнаха контракциите и имаше ли болки,аз нямам но чувствам някакъв дискомфорт от долу и понякога при натиск ниско на корема ме боли.Притеснена съм защото от 3 дни лежа и пак не утихват.Вчера имах около 8-9 контракции,а днес сутринта една ме стегна за около10-15 минути.Провериха ми шийката на матката и няма никакви проблеми за сега,в понеделник ми провериха и кръвоснабдяването на пъпната връв и там няма проблеми,аз нали съм на фраксипарин и мисля ,че това помага по-добре да се изхранва плода.При приемането на Гинипрал при теб какви бяха страничните ефекти?
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Контракции в 19г.с.
« Отговор #4 -: Януари 24, 2007, 16:51:23 pm »
Още в четвърти месец почнаха, но започнаха да ме притесняват по-сериозно 18-19 седмица. На Гинипрала страничният ефект е сърцебиенето. Най-важното е да не се притесняваш. Контракциите се увеличават при стрес. 8-9 на ден не е много, не се шашкай, почивай и дай възможност на Магнерота да подейства, трябва му време да се натрупа в организма. Болки имах последните месеци, тогава почнах и Гинипрала. Зареди се със шоколад и банани и се опитай да релаксираш при контракция, а не да се самонавиваш, че става нещо страшно :)


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Контракции в 19г.с.
« Отговор #5 -: Януари 24, 2007, 16:56:24 pm »
Лоана, фраксипаринът са инжекции в корема всеки ден, нали?
Аз четох твоите проблеми в подфорума "Генетични и имунологични проблеми". Фраксипаринът е заради "Фактор-5-Лайден" и протромбоновия ген. Разрежда кръвта, което е свързано и със транспортиранеро към бебето на храна и кислород.

Нищо не мога да ти кажа за контракциите. Съжалявам  :(
*
Re: Контракции в 19г.с.
« Отговор #6 -: Януари 24, 2007, 17:13:44 pm »


  Утра ,благодаря ти за бътзите отговори.При контракции да лежа ли или да се раздвижвам?Ти през цялата бременност ли лежа?
  Джули,фраксипарина се бие всеки ден,аз съм с Фактор В лайден и антикардиолипин,свързани са със тромбофилия-предразположена съм по време на бременност към образуване на тромб.Той ми разрежда кръвта, правилно си осведомена.Надявам се да нямаш такъв проблем.
*
Re: Контракции в 19г.с.
« Отговор #7 -: Януари 24, 2007, 17:20:08 pm »
Имам за съжаление и на мен ми предстои такава бременост, затова и съм съпричастна към твоите проблеми. Стискам ти палци и се надявам всичко при теб да е наред. Дръж се и ни дръж в течение!  :)
*
Re: Контракции в 19г.с.
« Отговор #8 -: Януари 24, 2007, 17:32:38 pm »
Здравей! Аз съм с контракции от доста рано. Започнах с Магнерот по - малки дози, докато се стигна до 3х2 на ден + но шпа 3х2 и не ми помагаше. Следващата стъпка беше Кормагнезин системи по 5 дни и всичко се нормализираше. Така 3 пъти до сега. Но моите контракции бяха и болезнени. Много си почивай! Лежане му е майката, поне так ме посъветваха мен.
Re: Контракции в 19г.с.
« Отговор #9 -: Януари 24, 2007, 17:46:47 pm »
Аз имам същия проблем, с медицинското название антитромбинен дефицит. От началото на бременността ми съм на инжекции 40мг хепарин на ден, а доколкото разбрах трябва да ги взимам и поне месец след раждането. Но се свиква, ако ги слагаш правилно изобщо не боли и честно казано са ми най-малкият проблем, стига бебето да е добре. И на мен ми обясниха, че са необходими за транспортирането на кислорода и храната до плода, а също и за развитието на плацентата.  jul4e, няма да се притесняваш всичко ще е наред.

loana, аз доколкото знам при контракции е хубаво да си почиваш. Пълното въздържание от всякакви сексуални контакти също е важно, ама то едва ли ти е до това в момента. Аз съм чела в чуждестранните сайтове за т.нар. Braxton hicks (фалшиви контракции). Възможно ли е да става дума за тях? Те не са силни, не траят дълго и не са последователни.
*

    Хера

  • ****
  • 908
  • романтично люлякова
Re: Контракции в 19г.с.
« Отговор #10 -: Януари 24, 2007, 18:02:01 pm »
При контракции да лежа ли или да се раздвижвам?Ти през цялата бременност ли лежа?
Лежи. Полежи няколко дена и виж дали ти е спокойна матката тогава. Ако да...просто ти трябва пълна почивка комбинирана с лекарствата.
Иначе контракциите Braxton-Hicks или т. нар. фалшиви контракции са често срещано нормално явление. Матката просто се подготвя за действителната “работа”. Те са безболезнени и нередовни. Не показват начало на раждането.
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*
Re: Контракции в 19г.с.
« Отговор #11 -: Януари 24, 2007, 18:18:19 pm »
И аз бях почти цялото второ тримесечие с контракции, а накрая преносих и нямах никакво разкритие или контракции. Пиех магнерич и правих серимно изследване на нивото на Мg  за коригиране на дозата. Щом няма проблем с шийката на матката и с кръвоснабдяването на плацентата,може би Магнерота и повече почивка ще са ти достатъчни.
А по мои спомени в 19 седмица е рано да се говори за подготвителни контракции.


*
Re: Контракции в 19г.с.
« Отговор #12 -: Януари 24, 2007, 19:42:22 pm »
\
 Baby 2007 кой ти каза ,че тр. да се поставят и след раждането.На мен са ми изписани до 33 седмица от клиниката в която правихме ИКСИ.Може да сме с различни проблеми,всъщност.
 Габи,на мен никой не ми е казал да правя такова изследване на кръвта за дефицит на магнезий,навсякъде ли се прави ,ако не ми мине до утре ще направя и аз.
  Момичета много Ви благодаря за отговорите и така съм малко по-спокойна,защото си мислех ,че е нещо много опасно,но явно е често явление. Е добре щеше да ги няма въобще ,но не всички имаме тоя късмет ,моя късмет беше положителния резултат след ИКСИ,аз за това съм благодарна,а пък щом до тук сме устискали с бебо ще устискаме и докрая.
*
Re: Контракции в 19г.с.
« Отговор #13 -: Януари 24, 2007, 20:43:14 pm »
...
 Габи,на мен никой не ми е казал да правя такова изследване на кръвта за дефицит на магнезий,навсякъде ли се прави ,ако не ми мине до утре ще направя и аз...
 
Аз правих изследването, защото споделих притесненията си за страничните ефекти при прием на Мg с моята лекарка и тя реши да ме прати на изследване. Е, оказа ми се ниско нивото и ми вдигна дозата.  Така се спаси и от мърморенето ми  :D , пих си го безропотно докато не ми каза да го спра. Правих изследването в Бодимед.


Re: Контракции в 19г.с.
« Отговор #14 -: Януари 24, 2007, 21:17:26 pm »
loana, лекарката, която всъщност ми назначи лечението каза, че ще трябва да ги продължа и след раждането. Каза и че ще ми пусне още изследвания, за да види дали ще трябва да взимам нещо по принцип или само по време на бременност. Диагнозите ни са подобни, но все пак става въпрос за различни неща. Аз вече имам няколко неуспешни бременности и много се надявам този път инжекциите да ми помогнат. Ако трябва ще си бия и по 3 на ден. Ох, а сега се сещам, че допреди година изпитвах истински ужас от иглите!  8)
*
Re: Контракции в 19г.с.
« Отговор #15 -: Януари 24, 2007, 21:44:15 pm »
И на мен ми предписаха инжекциите до две седмици след раждането, ех, като zабременея де  :)
*
Re: Контракции в 19г.с.
« Отговор #16 -: Януари 24, 2007, 23:00:48 pm »


  Бебе и Джули,какви са ви проблемите заради който ви изписват фраксипарин?
  От обяд нямам контракци и съм щастлива,но имам болки ниско долу,не силни,но се надявам до сутринта и те да утихнат.Дано тоя магнезий да се е натрупал вече в организма.
Re: Контракции в 19г.с.
« Отговор #17 -: Януари 24, 2007, 23:31:07 pm »
jul4e, пожелавам ти го в най-скоро време  :D
*
Re: Контракции в 19г.с.
« Отговор #18 -: Януари 25, 2007, 11:09:59 am »
Лоана, това са добри новини, магнезият явно е започнал да действа. А днес как си?

На мен ми предписват фраксипарин заради три генетични дефекта на кръвосъсирващите фактори, които предразполагат към тромбофилия: Фактор-V-Лайден, Фактор II протромбонова мутация, недостатъчно наличие на Фактор XII.

Мило Бебе2007, много ти благодаря за пожеланието!!! :D
Re: Контракции в 19г.с.
« Отговор #19 -: Януари 25, 2007, 12:36:37 pm »
Момичета, които сте с контракции много внимавайте, почивайте си повече, ако ходите на работа вземете си отпуск. Разбирам ви много добре че ви е неприятно да бездействате, но така намалявата вероятността от преждевременно раждане. Тези втвърдявания на корема са много коварни. Аз през цялата бременост бях с контракции и с нищо не можех да ги спра, бях в болница 3 пъти на системи от които ми отшумяваха за около 2 седмици и след това се започваше пак. Родих преждевременно, но достатъчно късно за да няма опасност за бебчо. За жалост имаше момичета, в болницата, които нямаха моят късмет и родиха в 30-32 г.с./някои и по - рано/, защото не се пазиха. И знаете ли колко им беше тъжно и неприятно когато видеха малките слънчица в ковиози, неможейки да ги прегърнат, виждайки как другите жени прегръщат техните.
Разказвам ви това за да не подценявате ситуацията, почивайте си, колкото и да е неприятно, това е най - доброто решение, за да сте здрави и вие и малките създания които растат във вас.