Здравейте!
И аз се интересувам от приемането на проектозакона за сурогатството. Двамата с мъжа ми имахме късмет да осиновим бебе през 2004 г., когато обновиха радикално Закона за осиновяване. Бяха нужни шест месеца, докато получим шанс от държавата. Всичко мина гладко и законно. Обратно на осиновяването двегодишните ни опити с донорска инсеминация (при стерилитет мъжки фактор) бяха все неуспешни. Пропиляхме много време, средства и нерви.
Мъжът ми все още не си представя да имаме второ дете, но пък аз съм склонна да върна шанса на жена в нужда, като й предложа моите биологични възможности. С една дума да стана сурогатна майка. Няма да отрека, че и аз съм искала да преживея чудото на бременността и това също е една от причините да пиша тук. В същото време намирам за нормално да предам на биологните родители това, което са ми поверили временно - надеждата за дете.
Преди да участвам в подобна процедура, предпочитам тя да е законово уредена за двете страни.
Междувременно ще се радвам да се свържа с жена, която търси сурогатна майка и да обменя повече информация с нея по въпроса.
Успех на всички във форума!