Като администратор на сайта ви уведомявам, че трия всики лични данни на желаещи да намерят сурогатна майка или те самите да станат сурогатна майка. Припомням, че сурогацията в България е забранена, също така е забранено да се използва форума на Зачатие за незаконни дейности. На потребители, които нарушават правилата на форума, ще им бъде спрян достъпа до сайта.
Забранено???? Къде я пише тази забрана? Това, че не е уредена законово не я прави забранена.
Всъщност е законово уредена доста отдавна, чрез НАРЕДБА № 28 ОТ 20 ЮНИ 2007 Г. ЗА ДЕЙНОСТИ ПО АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ, издадена от Министерството на здравеопазването, Обн. ДВ. бр.55 от 6 Юли 2007 г., последно изм. ДВ. бр.34 от 15 Април 2014 г., и конкретно в Раздел IV, т. 5. При осъществяване на асистирана репродукция не се разрешава: ... 5.14. постигането на сурогатни бременности. С други думи, сурогацията в България е забранена и това е уредено в конкретната наредба - ето линк
http://lex.bg/laws/ldoc/2135557092.
Не ме разбирай погрешно, stoy, аз съм от хората, които подкрепят законовото уреждане на сурогацията, писала съм многократно по този въпрос и съм защитавала сурогацията винаги и пред всички отговорни лица и институции, които са се интересували от моето мнение. И съм готова да го правя отново. Като лекар искрено и дълбоко съчувствам на жените, които нямат друг вариант, освен сурогацията. Но това не променя факта, че не е разрешена в България.