0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
? за ову
« -: Януари 23, 2007, 21:26:38 pm »
абе споря аз тука с едни капацитети та дайте едно рамо да не се излагам 8)
та мойто мнение - ову е точно 14 дни преди кървенето.
опонират ми че е минимум 10 дни. обаче аз сега в размисъл - ако лф е по-малко от 13 дни не говорим ли тогава за дефект на лф. и ако е така имало ли е изобщо ову. мисълта ми е дори ако се е спукал фоликула качествен ли е и има ли шансове за имплантация ако лф е по-малко от 13 дни
ама и аз как го написах...ако ми разберете въпроса...мноо шъ се изненадам :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: ? за ову
« Отговор #1 -: Януари 23, 2007, 21:41:40 pm »
14 дни е идеалният вариант - идеално и достатъчно за имплантация. Под 12 дни се приема за недостатъчна втора фаза.
Ако фоликулът се е спукал гаранция, че е отделил яйцеклетка няма, а дори и да е отделил - няма гаранция, че е качествена.
*
« Отговор #2 -: Януари 23, 2007, 21:43:04 pm »
Лили, при мен има къса лф. Цикъла ми е 23-24 дни, а ову-то ми е на 14 ден / доказано с узи от док./. От 15 ден приемам прогестеронови препарати за удължаване на лф. А дали има качествена яйцеклетка, дали става оплождане, имплантиране... незнам. За година и половина опити, бременност няма.  :(
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #3 -: Януари 23, 2007, 22:04:37 pm »
добре де. аз пак не разбирам - ако лф е под 12-13 дни има ли ову изобщо.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #4 -: Януари 23, 2007, 22:19:25 pm »
Да, има. От няколко месеца редовно ходя на узи. Има фоликули, които се пукат на 14 ден / при мен/,след това се вижда жълтото тяло, течността от спукания фоликул и т.н.
Вчера ми беше втората инсеминация на спукан фоликул.
И пак казвам:
Цитат
А дали има качествена яйцеклетка, дали става оплождане, имплантиране... незнам. За година и половина опити, бременност няма.  Sad

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Януари 24, 2007, 04:52:19 am »
добре де. аз пак не разбирам - ако лф е под 12-13 дни има ли ову изобщо.
Възможно е да има, възможно е да няма.
Обаче от дължината на лут. фаза не зависи самата овулация, а само имплантацията.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #6 -: Януари 24, 2007, 07:38:27 am »
При мен ЛФ е 12 дена.Винаги е била толкова.........преди години забременях ,друг бвъпрос е че всичко приключи много бързо.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Януари 24, 2007, 08:54:54 am »
12 дни се приема за прилична.
*
« Отговор #8 -: Януари 24, 2007, 09:14:27 am »
Здравейте момичета! От доста време чета форумите, но за първи път се решавам да пиша. От 6 месеца правим опити за второ дете, но все не се получава. Този месец си купих тест за ову и той отчете положителен резултат на 5 януари, което се пада 15 ден от цикъла ми, което би следвала да означава че съм имала овулация на 16-17 ден. От 14-тия до 17-тия ден не сме пропускали със съпруга ми да опитваме. Днес е 33-тия ден от цикъла ми, а все още не ми е дошло. На 29, 30 и 32 ден от цикъла си правих тестове от различни марки и все са отрицателни. По принцип цикъла ми варира 30-32 дни. Не знам да се надявам ли на нещо. Притеснява ме само факта, че ЛФ за този месец излиза, че е над 16 дни. Как мислите, това проблем ли е че е по-дълга? Много ще съм благодарна, ако някой ми отговори, понеже от всичко изчетено не можах да си отговоря сама. :(
« Отговор #9 -: Януари 24, 2007, 10:13:01 am »
Притеснява ме само факта, че ЛФ за този месец излиза, че е над 16 дни. Как мислите, това проблем ли е че е по-дълга? Много ще съм благодарна, ако някой ми отговори, понеже от всичко изчетено не можах да си отговоря сама. :(

Аз имах същият случай миналият месец - О на 18 ден и М на 36 ден. Означава, че лутеалната фаза е била 17 дни, тестове отрицателни. И на мен ми е интересно да знам, какво може да означава дългата лутеална фаза и на какво се дължи.
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #10 -: Януари 24, 2007, 11:54:58 am »
Лили, с две думи: ако няма овулация няма защо да говорим за лутеална фаза. Лутеалната фаза продължава от овулацията до края на цикъла. След освобождаването на яйцеклетката, фоликулът се превръща в т.нар. “корпус лутеум” или ”жълто тяло”. Затова и фазата се нарича ”лутеална”. Ако нямаме овулация няма какво да се превърне в корпус лутеум. А дали липсата на овулация ще се отрази на дължината на цикъла е строго индивидуално.
За дължината на ЛФ - при мен е варирала от 8 до 18 дни. В циклите, в които е била кратка съм засичала много ниско ниво на прогестерон. В дългите цикли съм се надявала да е ставало оплождане, макар и без имплантация.
Трябва да се разграничава дълъг цикъл от дълга ЛФ.
Конкретно за спора, който водиш:
Цитат
#  Ако яйцеклетката не е оплодена, жълтото тяло достига максимума си на големина и дейност след 9 дни, след което регресира. Дейността му е точно определена - 14 (плюс/минус 2) дни след овулацията, то престава да произвежда секрет и се превръща в съединителна влакнеста тъкан.
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=84

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #11 -: Януари 24, 2007, 12:18:36 pm »
За известно време овулацията ми настъпваше много рано - на осмия ден от цикъла, който по това време беше около 24-26 дни. Успях да забременея от раз, но за съжаление радостта ми продължи само до 5 г.с. :(
« Отговор #12 -: Януари 24, 2007, 14:21:16 pm »
За известно време овулацията ми настъпваше много рано - на осмия ден от цикъла, който по това време беше около 24-26 дни. Успях да забременея от раз, но за съжаление радостта ми продължи само до 5 г.с. :(

Абсолютно същото ми се е случвало и на мен.  :?

« Отговор #13 -: Януари 24, 2007, 21:57:04 pm »
Съжелявам миличка... дано следващият път се получи !!! yahoo_17
Дано и двете да успеем  :)
« Отговор #14 -: Януари 25, 2007, 00:21:48 am »
Съжелявам миличка... дано следващият път се получи !!! yahoo_17
Дано и двете да успеем  :)
Разбира се, че ще успеем. Или поне трябва да се вярва в това. Успех и на теб.  :D

« Отговор #15 -: Януари 27, 2007, 00:21:59 am »
Здравеите мили моми4ета!!!Искам да попитам не6то относно овулацията:при мен ову-то е на 15 и 16 ден при цикъл 25 ,26 ден,спред вас нормално ли е ?Правих лапаро преди 3 месеца но менструацияата пак не се регулира,и пак съм на дуфастон,но имам на 15-ти ден двуфазност в бт характерната слуз,дори и опти4еския уред за измерване на ову показва 4е съм в супер овулация???