Здравейте мили момичета,
Не съм писала много отдавна и затова може би едва ли ме помните.Реших да пиша и да споделя със вас,защото винаги сте ме разбирали,подкрепяли и окуражавали.
След много мъки и безуспешни опити дойде и моя ред за ин витро.Февруари започвам подготовката и съм изключително притеснена дали ще успея.Знам че съм в много добри ръце и това ми помага да мисля по позитивно.
Моята история на картко и развитието и до момента:
-Март 2004 лапароскопия-установена киста с размери 7см и в следствие ендометриоза.Следва лечение 6 месеца със Золадекс.
(В епикризата ми пишеше запазени два яйчника)
Няколко месеца след това се преместихме да живеем в чужбина и тук си намерих специализирана клиника и попаднах на страхотна докторка.
Започнахме със всички изследвания по ред
-хормони-имам висок пролактин, направено ми е ЯМР и остановен много,много миниатюрен микроаденом.От миналата година съм на Достинекс и нещата са в контрол
-най страшното което ме плаши е това че ми откриха високо ниво на ФСХ и намален яйчников резерв а съм само на 27 години.
-през август миналата година направих втора лапароскопия-отново открита ендометриоза, но в много начален стадий и изгорена.При втората операция моята докторка остановява че нямам ляв яйчник а че е останало просто едно много малко парченце от него.Това страшно ме шокира защото в старата ми епикриза си пишеше че си имам два яйчника.
-направиха ми имунологични изследвания-в норма са
-имам направени 5 инсеминации неуспешни-4 със Кломид и една със Пурегон.
-Всеки месец хормонални изследвания за да следим нивото на ФСХ.Оказва се че този хормон много бързо нараства и няма време да чакаме.Затова предприехме ин витро защото все още мога да образувам фоликули, но вероятно при стимулацията няма да очакваме много,но по важно е да са качаствени.Единствения ми плюс срещу ФСХ е възраста ми,което ми дава шансове да успея и искрено се надявам това да е от първия път.
Благодаря ви момичета,че отделихте време да изчетете дългия ми постинг.Благодаря ви предварително.Нуждаех се да споделя със вас и получа подкрепа.
Много късмет и упехи на всички ви.