0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета,другата седмица ми предстои продухване на тръбите.На цветната снимка всичко е наред-проходими са е двете но едната е много завъртяка и матката ми е леко обърната.Та за това моята док иска да направим продухване-не знам това е правилното наименование но тя така се изрази.Искам да знам как се прави и дали е болезнено защото честно да си кажа доста ме е страх.
Продухването е хидротубация. Пусни търсачката, има много теми по въпроса.

lb2f
*
Доколкото знам продухването е остарял метод.А и щом са ти правили цветна снимка защо и продухване.
Пристрастена към д-р Хаус!
*
Ами Диди защото едната тръба била завъртяна или поне така ми обясниха.Продухването и хидротрубацията едно и също ли е?Моля да ме извините за невежеството но аз си мислех че са две различни неща.
Принципно продухването е с газ, а хидротубацията с течност. Но продухването наистина е стар метод и почти не се прилага вече, та предположих, че за хидротубация питаш. Извинявай ако съм те подвела  :oops:

lb2f
*
Нчма нищо.Благодаря ви за отговорите.А както и да се нарича тази манипулация дали е болезнена.Аз по принцип не съм гевезе доста болка съм преживяла но си ме е страх
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Продухването е пертубация и няма нищо общо с хидротубацията. Приема се, че е остарял метод, както и че е опасен. Къде ще прилагат тази процедура? На твое място бих се консултирала с още един лекар.
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
Няма ли начин за пълна упойка, защото е болезнео?Не съм съвсем наясно с продцедурата, но на мен ми правиха цветната снимка с пълна упойка и не усетих нищо.Не виждам причина и в твоя случай да не използват. Защо да си причиняваш този дискомфорт?
*
Ще се прави във Майчин дом във Варна.А за упойка нищо не ми казаха уж не боляло в сравнение със цв.снимка.Дано да мине добре че доста ме е страх.
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
Всичко ще е наред, но ти все пак си питай за упойка, че една моя позната преживя 9 продухвания и доктора й не беше й казал да взима обезболяващи. Ти обаче не се шашкай, щом са ти проходими тръбите не би следвало да е толкова неприятно. Аз се чувствах добре, док ми беше изписал Диклофенак за след упойката, но въопще не ми се наложи да го пия.
*
Аз се чувствах добре, док ми беше изписал Диклофенак за след упойката, но въопще не ми се наложи да го пия.
Диклофенакът се предписва, не толкова заради болката, колкото за предпазване от последващо възпаление. Постъпила си глупаво. Момичета, слушайте си докторите!
Аз ти препоръчвам , ако имаш възможност да си направиш хидротубация ,първо защото продухването е остарял метод и в сравнение с хидротубацията е доста болезнен. На мен са ми правили 3 пъти продухване - в момента болката е поносима , но няма да ти казвам на следващия ден какви бодежи около сърцето и изтръпване на ръката имах, при положение, че тръбите ми последните. 2 пъти бяха проходими. Това продължи до момента , в който отидох при док. Владимиров, където ми прави хидротубация-мога да ти кажа, че нищо не усетих нито в момента, нито на следващия ден
*
Благодаря ви за съветите,момичета.В понеделник като се върна ще пиша да кажа как е минало.
*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
И аз мисля че хидрото е по добре от продухването.По малко болезнено е.
*
Здравейте,оказа се че няма да ми правят придухване а хидротубация,просто док така се е изразила.Честно да си кажа-боли.Ене е болка за умиране но си е неприятно.Утре ще ми правят още веднъж така се практикувало поне 2 последователно.Важното е че ртъбите са напълно проходими и няма проблем.
А ти незнаеш при самото продухване какво е, как боли, а за дните след това, така,че аз сравнявах хидротубацията с продухването, болката там е нищожна , но защо ще ти правят утре друга, след като всичко е нормално?
*
Вчера напраивхме и втората хидротубация и според лекарката вече всичко е наред.В сравнение с първата почти не ме болеше.Днес вече се чувствам добре.
*
Браво, Пими! Важното е че всичко е ок :)