0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Лапароскопия ...каде???
« -: Януари 23, 2007, 07:58:06 am »
Момичета,моля ви да споделите вашия опит от лапароскопия и каде е най-добре да се направи!Нестава въпрос само за диагностична а за премахване на сраствания и отпушване на едната тръба.Благодаря предварително! :D
*
Re: Лапароскопия ...каде???
« Отговор #1 -: Януари 23, 2007, 09:43:01 am »
Здравей Ади, аз съм правила лапаро в Майчин дом на 9 ет, преди около две години. Премахнаха ми ендометриозни кисти. Доволна съм, възстанових се бързо, а и определено това беше решаваща част от лечението ми за постигането на + резултат  :)
Но дали там е най - добре да си я направиш, не мога да ти кажа. Условията в отделението са си като в държавна болница - мизерничко. Виж операционната е друго нещо, изглеждаше много добре.
Желая ти успех!!! :)
« Отговор #2 -: Януари 23, 2007, 10:39:03 am »
Ади, моята лапароскопя я прави Стаменов, в клиника Малинов. Много съм доволна. Другият препоръчван доктор е Попов, в Шейново.
Успех!

lb2f
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #3 -: Януари 23, 2007, 12:11:00 pm »
моята е от оперативна в МД при д-р Филипов и съм много доволна.
<br />
*

adi

• 7710
« Отговор #4 -: Януари 23, 2007, 20:00:32 pm »
Момичета благодаря за отговорите! :DКак са цените????
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #5 -: Януари 23, 2007, 20:01:51 pm »
аз бях по касата и не съм давала пари-само 15 лв. за 5 дни престой.
<br />
*

adi

• 7710
« Отговор #6 -: Януари 23, 2007, 20:26:43 pm »
Незнам дали тази година ще отпуснат бройки за лапароскопия от НЗОК!? :(Поради тази причина проверям цените .
А и при мен няма да е само с дсиагностична цел,поради тази причина ме интересуват отзивите ви!

« Последна редакция: Януари 23, 2007, 20:28:22 pm от adi »
*
« Отговор #7 -: Януари 23, 2007, 22:02:03 pm »
Ади, аз съм правила лапароскопия в Шейново при д-р Ненов. Имах сраствания, който бяха премахнати и яйчниците надупчени. Доволна съм, докторът ми обясни подробно всичко след лапарото по видеозаписа, който беше направен. Няколко месеца след това забременях. За парите незнам как стоят нещата сега, това беше преди близо 2год.
*

adi

• 7710
« Отговор #8 -: Януари 25, 2007, 07:37:06 am »
Благодаря fauna!Дано и другите момичета да споделят! :D
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #9 -: Януари 25, 2007, 10:02:25 am »
Мила Ади,

Представям си пред каква дилема си изправена, но честно казано си мислех, че вече си се спряла на определена клиника и лекар :D.
А момичета доста пъти са споделяти впечатленията си от различните клиники и лекари специално по отношение на лапароскопиите. Ето някои от темите:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=7210.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=4637.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=2136.0

Стискаме палци за резултатите и ще чакаме да разкажеш :crossfingers: :hug2:.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #10 -: Януари 25, 2007, 16:20:57 pm »
И аз бях в клиника "Малинов" при това че съм срахлива мога да кажа че съм много доволна - почти постоянно имаше при мен сестра и много се грижеха за мен,а и лекаря е според мен най-добрият, ина4е цените бяха 950 без здравна каса и 500 по здравната каса.
Успех и целувки -дано всичко да е наред.
*

adi

• 7710
« Отговор #11 -: Януари 25, 2007, 20:08:43 pm »
Благодаря ви за отговорите! :DЗа сега май се спирам на клиника "Малинов"............,но ще изчакам да видя новия рамков договор на НЗОК.Дано и през тази година да отпуснат някаква сума за лапаро.
Благодаря ви момичета! :D :D :D
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #12 -: Януари 25, 2007, 20:11:55 pm »
чудесен избор :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #13 -: Януари 26, 2007, 10:40:54 am »
Здравей,Ади!
Аз правих лапароскопия през юли 2006 в Майчин дом при д-р Филипов.Мина през касата и пратих само 16 лв.за 5 дни престой.Той не ми поиска никакви пари, за разлика от Налбански и Пъневска, които оскаха от техните пациентки да им платят, за да им разчетат протокола от лапарото.
Иначе отношението там на целия персонал към всички пациентки е супер.Е, условиятя са мизерни ,но няма значение.
Моята беше диагностична.Влезнах с диагноза запушени тръби,установена с цветна снимка в Стара Загора, а се оказа, че и двете пропускат, обаче левият ми яйчник е сраснал, обвит в обвивка и не образува фоликули/десният ми е махнат заради киста преди 3 г. в Стара Загора, и между другото Филипов каза ,че срастването е следствие на предищната операция.
След лапарото той ми каза, че срастваниятя са били големи и не е могъл да ги отстрани по време на лапарото,затова ми предложи да ми направи пластика  и да ги отстрани. И така през октомври пак бях в Майчин дом, отново с направление и платих само за престоя. Операцията мина успешно, яйчника ми е обелен, надупчен и оттук нататък....
На следващия месец ми направи хидротубация, която показа, че тръбите пропускат.
Може би се поувлякох, извинете ме!!!!! :lol:
*

adi

• 7710
« Отговор #14 -: Януари 27, 2007, 18:46:21 pm »
Благодаря ти  eti-sz! :D
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #15 -: Януари 27, 2007, 21:46:20 pm »
Ади, мила. Аз имам лапароскопия, слава богу-дианостична само. Април 2004г. в МД София. Направиха я Д-р Тюфекчиева и Д-р Стоян Борисов. Доволна съм. Професионалисти!!! Д-р Стаменов-също!!!
Изборът е твой, всички написани по-горе са добри специалисти, остава ти да решиш. В МД трябва да се примириш с по-кофтите условия /преживяват се със сигурност/, но пък е без заплащане, освен престоя. Аз поне нищо не съм платила. Каквото и да решиш, от сърце ти желая успех и добри резултати! С теб съм!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

adi

• 7710
« Отговор #16 -: Януари 28, 2007, 12:55:35 pm »
Благодаря ти Касси :D,все още проучвам нещата...... .Честно казано много ме е страх .....но е неизбежно. :D
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #17 -: Януари 28, 2007, 13:03:08 pm »
Ади, няма от какво да те е страх.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

adi

• 7710
« Отговор #18 -: Януари 29, 2007, 20:23:25 pm »
Ади, няма от какво да те е страх.
Мила Касси ,явно си права.......но страха има големи очи!!! :D :D :D
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #19 -: Януари 30, 2007, 09:12:04 am »
Мила Ади,

Кураж! Наистина няма нищо страшно, ако попаднеш в правилните ръце.
Бях дала линк по-горе, където и аз съм описала моята лапароскопия (при любимия ни док Стаменов :lol:).
В самата операция наистина няма нищо, което да те тревожи - болката е търпима, възстановяването изключително бързо (белезите при мен 1 година по-късно, са вече едва забележими). Най-важен е резултата.
И понеже всички тук ще ти стискаме палци, съм сигурна, че и той ще е добър.
Хайде давай смело :D. Ще чакаме новини.
Намерихме нашето синче.