Лека и здрава седмица и от нас. Гледам, има още 3 дни хубаво време в БГ, така че приятни и дълги разходки
Ние утре заминаваме при баба на село, да хванем последния влак за разходки на чист въздух тази зима, така че ще пишем чак в следващата седмична тема. Пожелаваме си да има още няколко положителни теста, докато се върнем.
Малко храна за размисъл - чета аз, че не трябва да се говори на детето на "не" и да се плаши (недей така, не пипай; ако не слушаш, ще дойде Торбалан, или ще те пратя при баба ти
) Даа, ама какво ще кажете за текста на "Чушки и домати" - ми той си е целия само заплахи. Отпада ми от репертоара значи
Друго, скоро се сетих за Симеончо на Ултра и в съзнанието ми спонтанно изникна текста на "Край Босфора шум се вдига". Да, ама там пък има "... нека той да ПРОСИ мир, нека поклон ми направи, пък ЩЕ ВИДИМ по-подир" - яко политически некоректен балканизъм. Та така, песнички не останаха
Ултра, по въпроса за наддаването на бебунчо - и ние бяхме малко едрички на тази възраст (тогавашния прякор беше Котоошу), та нашия док беше препоръчал да го скъсам от масажи и подходяща за възрастта гимнастика - има комплекс упражнения и в БГ мамата, и педиатрите раздават едни книжки, не са голяма философия. При нас дозата беше мин 3 комплекса масаж + гимнастика на ден, между храненията, за последно преди или след банята. Така се поддържа много добър мускулен тонус и се намалява риска от рахит. Тъй че предложението ми е вместо да се чудиш как да му ограничиш кърмата, да го почваш юнака с физкултурата