Здравейте момичета, искам и аз да се включа в темата понеже и на мен ми предстои ИКСИ(ще сменям подфорума ...
), като споделя че и мен доста ме е страх от стимулацията. Просто съм възпитана в "респект" към хормоните. Майка ми винаги ми е казвала, че хормоните не са шега работа, затова си ме е страх и не ми се иска току така яко да ги разбъркам заради стимулацията. Още повече че са ми супер в момента и винаги са ми били, не съм имала някакави сериозни проблеми, като се изключи 1 път задържан фоликул - минал и заминал. Ние сме с тежък мъжки фактор, но вече имаме подобрение след операцията от варикоцеле. За съжаление обаче май няма да ни стигнат показателите за инсе. Но знае ли се ? Още вярвам
Ето сега се връщам от преглед и док. пак ми казва: много съм доволен от това, което виждам-има си фоликул, след 2 дни ще е овуто.
Мисля следващия път като отида да обсъдя варианта за някаква супер лека стимулация или дори без, защото разсъждавайки в духа на Лекси при неуспех от стимулираното икси освен, че се разделяш:
1. с доста тлъста сума ( и за 8000лв са ми казвали)
2. с доста яйцеклетки, 10-15 яйцеклетки отделяш горе долу за 1 г. на естествен цикъл
3. с нормалния си МЦ - при тоталното объркване на хормоните.
Имам приятелка, която буквално се "бухна" в 1вото икси: без да обмисли вариант за подобряване на спермограмата, без да проучи по-добре лекаря си (прави го при Тодорови
) и самата процедура. Резултатът бе множество яйцеклетки (над 15) и ...хиперстимулация, болница, усложнения, (че и трансфер й направили ) и месеци наред кръвотечение през 5 дни , което с нищо не могат да спрат.
Вярно е че стимулираното икси е доста по-успеваемо, но не и "полезно" за организма и то май доста по-малко отколкото се признава.
Не забелязах обаче да има момичета, които да са пробвали на ест. цикъл - то за да видиш дали нещо става трябва първо да опиташ.
Офф извинете че толкова дълго се получи, ама като започна ...не мога да спра...
Късмет на всички, който и вариант да изберат...