Благодаря ви Фреши, Грейс и Та.Питам защото ми предстои такова ин витро в клиниката и тъй като сме с неизяснен??? стерилитет се чудя дали изобщо да започвам. Стимулирана съм само с клостил досега и се опита се оказа абсолютен провал-изобщо не реагирах и лигавицата ми замина.
И при мен беше нещо подобно. Колкото пъти доближих нещо за стимулация, толкова пъти нищо не ставаше. При инсеминациите бях без стимулация, но отвреме навреме Док казваше, дай да пробваме да подсилим фоликула с някой меногон - и като го сложим, фоликулът спира да расте, след два дни пак си тръгне. После, като се реших на икси, рекохме хайде с клостилбегит, да станат поне 2-3, уж по-големи шансове. Добре, обаче на пункцията - извадиха само една яйцеклетка, която нещо била празна, а другият фоликул не се разбра какво стана с него. Това ми беше един от най-тежките моменти в борбата, щото се появи съмнение за некачествени яйцеклетки (уж като обяснение за стерилетета), което се оказа пълна глупост после, ама докато не извадиха 1-2 на естествен хубави, ми беше тежко. Другият ми гаден опит беше, когато започнахме икси по класически протокол, тогава диферелинът не ми потисна явно добре механизмът на естествената овулация, и както тръгнаха десет фоликула, на 4-5 ден един си се селектира като доминантен и прекратихме опита - ето това ми беше сигурно втория най-тежък момент в борбата. Така че за мен всички опити за каквато и да е стимулация бяха пълен провал и пак казвам, добре, че бях сигурна, че не стимулацията ще ми помогне, ами истинското откриване на проблема за стерилитета.