Сега, да ти кажа как беше при мен миналата година. В началото на февруари отидох при личната си лекарка и и поисках направление за гинекелог. Тъкмо трябваше да правя и цитонамазка. Гинеколожката ми пусна изследвания чрез касата на: ПКК, СУЕ - време на кървене, фибриноген, Биохимия - глюкоза, АСАТ, АЛАТ, TSH, LH, FSH, Prolactin, Урея, HIV, HbSAg, HCV и МБИ - влагалищен секрет. Платих си време на съсирване(нямаше и лев) и Syphilis(който бил безплатен само за бременни). На мъжа ми личната лекарка даде направление за друга лекарка(май е ендокринолог, но аз я знам като вътр. болести). Тя му пусна каквото му трябваше - HIV, HbSAg, HCV и урокултура. Васерманът си го платихме и двамата - по 6 лв. Бях си принтирала от сайта, кои изследвания ми трябват и отидох с листа. (още не бях ходила на лекар) Направих всички изследвания в един ден с едно боцване - на 3-ти ден от цикъла. После отидох в клиниката с изследванията, там ми направиха преглед и ехография на малък таз и ми окомплектоваха документите. Успех с изготвянето на документите и после с ин витрото!