0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Проходимост на тръбите?
« -: Януари 19, 2007, 14:58:53 pm »
Здравейте , искам да попитам възможно ли е да се установи проходимост на тръбите без да се прави цветна снимка или хидротубация?
Благодаря !

Спрете Земята, искам за сляза
Re: Проходимост на тръбите?
« Отговор #1 -: Януари 19, 2007, 15:14:40 pm »
Да - с лапароскопия
« Отговор #2 -: Януари 19, 2007, 15:31:43 pm »
Не знам защо но не  мога да се престраша с тая цветна снимка , чрез вагинален ехограф предполагам нищо не би се видяло, и да ти кажа честно по мога да отида на лапароскопия - тя поне е с упойка.
Крайно време е да стигна до едно от двете , опити без почва и все многознаещи гинеколози. От този месец съм при нова и предполагам ще ме прати на цветна снимка. :?

*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #3 -: Януари 19, 2007, 15:44:12 pm »
Цветната снимка не е страшна :D - можеш да вземеш обезболяващи преди това. В някои клиники дори я правят с местна упойка.
Не се притеснявай - бързо минава и лесно се забравя :lol:. Важното е резултата да е добър.
Кураж!
Намерихме нашето синче.
*

татяна

« Отговор #4 -: Януари 19, 2007, 15:46:18 pm »
Аз правих тази седмица цветна снимка в Торакс-Пловдив. Беше с упойка. Персонала е страхотен, отношението повече от отлично. Даже не съм разбрала кога ми бе направена. Събудих се в стаята с успешен резултат. Аз също бях месец преди това в паника и страх.
*
« Отговор #5 -: Януари 19, 2007, 15:48:40 pm »
На моя приятелка също правиха цветната снимка с пълна упойка!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #6 -: Януари 19, 2007, 15:52:16 pm »
Моята пък не беше с упойка и не ме боля, всъщност имаше лека болка като при ПМС, нищо повече. Така, че страшно няма.
« Отговор #7 -: Януари 19, 2007, 15:55:37 pm »
Благодаря Ви  :bighug:, много ме успокоихте сега остава да си чакам цикъла и да започвам от начало. Ако се стигне до това / което е 100% сигурно/ ще си поискам упойка на всяка цена!

Sia , аз при полов контакт изпитвам болка , цикъла ми би бил ад без Индометацин или Волтарен, матката ми е обърната и само от обикновен преглед подскачам при бъркане с пръсти. За това се плаша :balk_159:

« Отговор #8 -: Януари 19, 2007, 16:15:45 pm »
Няма нищо страшно при цветната снимка - при някои жени дори преминава без стандартните болки. То и на зъболекар като ходиш боли и е гадно, но се търпи. Другия вариант е лапароскопия - диагностична и хем ще се видят и другите неща наведнъж, пък ако има нещо директно ще го оправят.  :)

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
« Отговор #9 -: Януари 19, 2007, 22:22:16 pm »
magdalina_black и аз съм с такива болки при полов контакт и обърната матка :(. Стискам палци всичко да е ок :D
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*
« Отговор #10 -: Януари 20, 2007, 11:00:03 am »
и мен ме е страх, ама болката минава и се забравя, важното е за какво се прави! Ще се изтърпи :)
*
« Отговор #11 -: Януари 21, 2007, 17:45:45 pm »
И аз като теб имам болки при полов контакт и доста ме боли по време на мед.преглед. Моята цветна снимка я направих преди една година,всичко се забравя и поне се установи какъв е проблема. Стискам палци всичко да е наред  :D. Събери кураж! Пиши какво е станало.
*
« Отговор #12 -: Януари 21, 2007, 18:31:34 pm »
Здравей, Magdalina_black!
Дали боли цветната снимка зависи от състоянието на тръбите. Аз правих моята през месец април 2006 г. Боли малко, разбира се, но се трае! На мен ми сложиха и някаква  инжекция преди снимката, предполагам, че е било упойка. Не питах, важното е, че издържах(голяма пъзла съм). Успех и хубав резултат!

*
« Отговор #13 -: Януари 21, 2007, 18:43:28 pm »
При моята хидротубация ме боля зверски (за малко да припадна от болка), а резултатът е - проходима тръба. Не мисля, че резултатът определя болката. Мисля, че зависи от индивидуалната чувствителност на всяка жена. Каквото и да - за кратко е и се издържа, както са казали и други момичета - важен е резултатът.
*
« Отговор #14 -: Януари 22, 2007, 07:58:25 am »
според мен цветната снимка не е окончателна и точна диагноза.аз съм жив пример за това. на 1.03.2005г правих цветна снимка в 'Майчин дом' Варна при доц. Маркова.боля ме ужасно, щях да колабирам на масата.резултата-една напълно запушена и една силно нагъната-като цигарен дим тръби.шока за мен беше голям.отидох при др. Александров с молба за пластика на тръбите.просто Маркова ме убеди, че просто нямам никакъв шанс с тези тръби.докато си извадя снимката и той отказа да я приеме като диагноза.каза, че в голяма част от случаите от самата болка матката прави спазми, които за в момента не позволяват контрасната материя да премине в тръбите.предложи ми лапароскопия. на 06.06.06 правих лапаро при него в АГ-Варна.пезултата-две идеално проходими тръби.
маги, съвета ми е да направиш лапаро.освен много по-безболезнена процедура, това е и много по-точно изследване, а и освен тръбите се проверяват и много други неща.дори могат да се отстранят малки сраствания и проблеми в малкия таз.
желая ти успех!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #15 -: Януари 22, 2007, 08:32:30 am »
Аз правих две хидротубации в рамките на два месеца,
-направих спазъм на първата и се наложи да повторим!
Резултат беше положителен при втората,проходимост и на двете тръби!
За болката мога да кажа,че е нещо което се изтърпява!
Трае няколко минути и боли повече,ако новината е лоша....
Когато направих спазъм ми беше зле определено,
неразположението и болката трая до вечерта и пих аолин..
Но ако трябва да бъда откровенна,
неизвестноста ме притесняваше повече от болката!
Втория път беше същото,но когато разбрах че всичко е наред
ми идеше да направя маратонско бягане до вкъщи!
Момичета това към което се стремим си заслужава всяко страдание!
И ни дава сили които не предполагаме че притежаваме!
                               yahoo_17УСПЕХ!
« Последна редакция: Февруари 25, 2007, 12:26:58 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
« Отговор #16 -: Януари 22, 2007, 13:12:13 pm »
magdalina_black, на мен ми предстои цветна снимка следващият вторник и ще я правя без упойка. Само ще взема обезболяващи преди това. Притеснявам се да не направя спазъм и да не отиде всичко по дяволите... 
Иначе mishanta е права - физическата болка се изтърпява в името на резултата...
         Equally Destructive
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #17 -: Януари 22, 2007, 13:24:11 pm »
:balk_56:Аз като се унеса и забравям същественни неща!

svetleto ,ме подсети да ви кажа че,аз взех обезволяващи!
Час преди манипулацията но-шпа!
 yahoo_17УСПЕХ мила,пожелавам ти добри новини!

magdalina_black ,не се страхувай!
 :grouphug2:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
« Отговор #18 -: Януари 22, 2007, 13:38:33 pm »
Благодаря!  :bighug:
Ще видим другата седмица какво ще излезе...
         Equally Destructive
« Отговор #19 -: Януари 22, 2007, 15:47:46 pm »
Много отговори- много нещо - едвам Ви изчетох :D
Много благодаря за съветите и куража който ми давате :bighug:
Ще видим Докторката какво ще ми предложи то или лапаро или цветна - другото е наред. Най - ме дразни , че незнам къде точно е проблема и че накрая ще излезне точно това което не съм мислела. Страх ме е и от имунологични или генетични проблеми. Как пък на мен да ми се случи точно - а си мислех от раз че ще стане.
Много сте мили всички - ще се моля за Вас всичко да е наред и скоро време да се радвам на други лентички.
Ще пиша в петък как ще дайстваме. В крайна сметка една цветна ще я издържа иначе за раждането - дай боже  да стигна до там ако така ме е шубе ще трябва да лягам да мръ :D