Здравейте, момичета!
На мен миналата година ми правиха цветна снимка и ме боля адски много - протекоха ми сълзите от болка, а съм с две тръби! За това нещо нещо няма определеност, всеки за себе си е строго индивидуален. Иначе не са ми предписвали никакви антибиотици, нито обезболяващи. Разбрах, че може да се направи с местна упойка, но дали е така ....
А аз бих искала да ви попитам нещо. Миналата есен ми откриха доста голяма киста на левия яйчник, там е ясно, че ще правя операция, защото лечението с Регулон не ми повлия, само дето надебелях с 10 кг. Миналата седмица бях на контролен преглед за кистата и най-неочаквано лекаря каза, че и двете ми тръби са запушени (били пълни с възпалителна течност) и трябвало да се отстранят оперативно. Според вас може ли да види запушени тръби с вагинален ехограф? Аз направо съм в шок! Докато още не можеха да преценят дали мъжа ми е годен за нормално оплождане - сега изведнъж казаха, че изследванията му не са добри и е само за ин-витро!!! Препоръчват ми възможно най-скоро да извърша операцията (лапароскопска-за кистата и тръбите), която между другото струва 1300 лв. и да започваме подготовка за ин-витро.
Вече не знам какво да правя, кой път да хващам!.... До преди 6 месеца всичко беше горе-долу добре трябваше само да махнем кистата и изведнъж се оказва, че трябва да ми махнат половината женски органи. Имам усещането, че нарочно ме тласкат към ин-витрото. То накрая това ще бъде, но така спонтанно.... Не знам....
Вие какво мислите? Къде да ходя вече? Нали уж в Плевен са едни от най-добрите!...