0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета - кокичета, зная, че форума не е място за поставяне на диагнози или размяна на такива и не искам такива!!! :P
Знам също, че проблеми всякакви бол и моя не е най-голям, но това не ме успокоява :(
Тревожи ме 1 въпрос и ако някой е бил в подобна ситуация или по принципа на логиката може да ми каже мнение бих се радвала да го прочета :P
Ето за какво става въпрос : Днес е 17-ти януари, следобед - трябваше да ми дойде на 12-ти или максимум до 14-ти /нещата се нормализираха последните месеци, особено в последните 2 - оттогава съм на клостил/, но още не ми е дошъл цикъла :?По принцип като говорих със сестрата в клиниката на Стаменов ми каза да се обадя в първия ден на прокървяването и да запиша час за 10-ти ден като от 3-ти до 7-ми ден си пия Клостила както ми е изписан от Стаменов!!
Е, да, ама не, цикълът ми не е дошъл 8O Възможно ли е въпреки клостила- проверихме 2 поредни месеца, че реагирам добре на него, образувам фоликул и т.н - овулацията ми отново да е прескочила този месец и респективно да нямам цикъл този месец??? 8O
Капакът на цялата история е 1 случка от преди два дни- тоест понеделник - когато ме втресе в офиса в 11ч - едва сварих да се прибера вкъщи - пих но шпа и си легнах..Следобеда бях сънлива и уморена, но бях добре - даже очаквах това да е предвестник на цикъла ми, но не беше! 8OНикога не ми се беше случвало!!
А ПМС като признаци си имам/през час съм в тоалетната и проверявам/
 - всъщност с това животно се сдобих откакто почнах клостила :?Може би просто съвпадение на време, но почнах да усещам поне кога ще ми идва цикъла...Само, че си ги усещам и сега, а цикъл няма :?
Някой разбра ли нещо от всичко, което написах :(?Някаква идея?

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Re: 1 може би тъп въпрос??/относно овулация и цикъл/
« Отговор #1 -: Януари 17, 2007, 15:16:52 pm »
А тест прави ли? Я вземи да направиш и да ни зардваш с :bfp:

« Отговор #2 -: Януари 17, 2007, 15:25:43 pm »
да направи един тест не си ли си помислила ,че може да си бременна?айда късмет и да ни зарадваш с + тест
« Отговор #3 -: Януари 17, 2007, 15:41:45 pm »
Лоренчето и Бебе_вече 2007 са прави ако не си правила тест, направи и дано да е +
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #4 -: Януари 17, 2007, 15:50:37 pm »
Не, не съм правила тест, за него смятам да изчакам да станат поне 7 дни закъснение :?
Всъщност, въобще не съм мислила за тестове - защото както казах бях болна и на антибиотик, въобще нагълтах се с камара глупости, които са противопоказни за бременност 8O

« Отговор #5 -: Януари 17, 2007, 15:59:41 pm »
Ами аз на твое място не бих чакала....ти си преценяш ама това твоето много ми прилича на бременност....дано да съм права желая ти го от сърце!
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #6 -: Януари 17, 2007, 16:01:50 pm »
Това, че си пила антибиотици не значи, че няма вероятност бебето да е станало - все пак не са противозачатъчни :lol:.
А след като пиеш Клостил, след овулация док изписал ли ти е  Дуфастон?
Защото ако е така, мога да споделя, че на мен лично ми закъсняваше от дуфастона, въпреки че по принцип цикъла ми е много точен.
Хайде сега, за да не изнервяме аудиторията с гадаене на боб иди си направи един тест и не си тормози главицата излишно :D.
Ние ще стискаме палци да е  :bfp1: :crossfingers:.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #7 -: Януари 17, 2007, 16:03:43 pm »
И аз предполагам, че е бременност.
Дано да е! Стискам ти палци да е това! А теста го направи, когато си готова!
« Отговор #8 -: Януари 17, 2007, 16:27:21 pm »
Пети - пати, не пия Дуфастон - пих първия път, когато Стаменов установи, че цикълът няма да дойде и ми назначи половин таблетка клостил от 3-ти до 7-ми ден :)След това вече Дуфастон не съм пила...
Ще използвам темата, за да пиша продължението с превръзките - ако се стигне до тях или за час при Стаменов, за което вече ще трябва да водя бой :lol: - при всички случаи ще ви информирам и ви благодаря, че ми писахте :P

« Отговор #9 -: Януари 17, 2007, 16:29:24 pm »
Миличка, утре сутрин направи един тест, а ние тук определено ще ти стискаме палци за положителен резултат.
Хайде, дано това е твоето чудо  :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
« Отговор #10 -: Януари 17, 2007, 16:39:03 pm »
samorasliche, и аз ти стискам палци за  :bfp: !
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #11 -: Януари 17, 2007, 16:46:54 pm »
Моля да ме извините, но следобедното слънце явно много ме е напекло  :lol:- исках да кажа Утрогестан, не Дуфастон :BangHead:.
Продължавам да стискам палци и чакаме да ни зарадваш 8).
Намерихме нашето синче.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #12 -: Януари 17, 2007, 18:19:02 pm »
И аз стискам палци за положителен тест, а не за вирус!!! Щом имаш моето търпение да чакаш, браво, но това няма да промени нещата, мила. От сърце ти желая да си бременна!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #13 -: Януари 17, 2007, 20:23:49 pm »
И аз стискам палци за положителен тест!!!! :D
« Отговор #14 -: Януари 17, 2007, 20:34:18 pm »
Samorasliche, i ot men imash stisnati palci :D
« Отговор #15 -: Януари 17, 2007, 21:58:48 pm »
Благодаря отново на всички ви за отзивчивостта и стиснатите палци :balk_7:
Ще почакам още малко :?

« Отговор #16 -: Август 04, 2010, 05:40:14 am »
Здравейте..аз съм нова във форума,обаче имам проблем със забременяването и искам да го споделя с Вас :(
И аз като повечето млади момичета имам поликистозни яйчници...Това го разбрах след редовния преглед при моята гинеколожка...Споделих й,че правим опити за бебе и че се учудвам,че от 6м нищо не се е получило...Прегледаха ме с ехограф,с който откри кисти на единия яйчник и оттам излезе проблема ми-липса на овулация.Лекарката искаше да ми изпише противозачатъчни,но при условие,че аз искам да забременея ми изписа Дуфастон,който трябва да пия ОТ 15-16 ден на менструацията по 10 дни по 2-ти на ден.Така от 4 до 6м.Каза да си правя редовно секс и да си следя овулацията...
Сега започва объркването  :ask:
Някой казват,че Дуфастонът я подтиска,други че я подмомага...Аз как мога да разбера дали на мен ще ми помогне или само ще го пия без резултат... :ask:
Странното при мен е,че ВИНАГИ съм имала редовна менструация,няма месец в който да съм нямала,да-подранява най-често,но никога не е липсвала...След като се усведомих за симптомите на поликистозните яйчници,си обясних лекото ми окосмяване на някой места...
Ще съм Ви изключително благодарна,ако ми кажете дали правилно приемам Дуфастон,колко месеца след приема му,мога да си следя овулацията(сега ще ми бъде 2-рия месец от както го приемам)...
Много искам да преодолея този проблем и да си имам вече едно бебенце  :bori_002:
« Отговор #17 -: Август 04, 2010, 07:15:46 am »
Здравей, Славена  :)

Поликистозата е проблем, който се преодолява, но и той като всичко друго е строго индивидуален.

Първия ми съвет е да потърсиш добър лекар, по възможност специалист по репродуктивни проблеми.

Най-лесния и бърз начин за положителен тест при поликизтозата е редовно проследяване на овулацията чрез ултразвукови прегледи. Всичко друго може и да помогне, но може да отнеме много повече време.
Противозачатъчните, дават резултат, но според мен за предписването им, значение има степента на поликизтозата (колко на брой и колко гореми са кистите), ако яйчниците са с много кистички е възможно да не се стига до овулация и да трябва първо да се изчистят кистите (а това става именно със противозачатъчни) и след това да търси овулация.
Дуфастона е по-добре да се пие след О, по-сигурно е. Възможно е ако приема се започне преди О, да не я подтисне, но и това е строго индивиуално...

Ето няколко полезни теми, в които има доста инфо.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=37142.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=107.0
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #18 -: Август 04, 2010, 17:10:31 pm »
Здравей, Славена  :)

Поликистозата е проблем, който се преодолява, но и той като всичко друго е строго индивидуален.

Първия ми съвет е да потърсиш добър лекар, по възможност специалист по репродуктивни проблеми.

Най-лесния и бърз начин за положителен тест при поликизтозата е редовно проследяване на овулацията чрез ултразвукови прегледи. Всичко друго може и да помогне, но може да отнеме много повече време.
Противозачатъчните, дават резултат, но според мен за предписването им, значение има степента на поликизтозата (колко на брой и колко гореми са кистите), ако яйчниците са с много кистички е възможно да не се стига до овулация и да трябва първо да се изчистят кистите (а това става именно със противозачатъчни) и след това да търси овулация.
Дуфастона е по-добре да се пие след О, по-сигурно е. Възможно е ако приема се започне преди О, да не я подтисне, но и това е строго индивиуално...

Ето няколко полезни теми, в които има доста инфо.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=37142.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=107.0

Много ти благодаря за отговора...
Информацията,която си ми я изпратила съм я чела многократно,обаче пак немога да разбера някой неща  :?
Ще си пия аз Дуфастона,който ми го предписа гинеколожката и ще си направя следващия месец тест за овулацията,дано да имам успех  :balk_47:
На мен проблема ми е,че съм в чужбина и нямам много голям избор от към лечение и смятам да пия Дуфастон дано да ми помогне....
« Отговор #19 -: Август 04, 2010, 18:57:30 pm »
дуфастон се пие след доказана овулация. това са прогестеронови хапчета, а прогестерона подтиска овулацията.аз също съм поликистоза и също съм без ову. доки никога не ми предписва дуфастон без да е проследила дали се е спукал фоликула.
наистина трябва да следиш овулацията. и след като цикъла ти е редовен, лесно ще може да определиш дали я има и кога е.
успех да стигнеш заветната цел час по-скоро :bighug: