0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета, темата е малко интимна, но всички ние тук правим толкова много неща, за да забременеем, и от толкова други се пазим, че ми се иска и това да обсъдя с вас. Та в случая въпросът е по-скоро механичен  :oops:
Според вас дали има значение за успешното имплантиране, ако е имало зачеване, разбира се, как точно правите секс в дните след бебеправенето (имам предвид дали е по-бурно или по-внимателно)? Може ли евентуален по-бурен кекс да попречи на оплодената яйцеклетка да се закрепи добре, или още по-лошо - тя да се е закрепила, и после да се отлепи само заради по-бурния секс.

*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: Внимавате ли със секса след бебеправене?
« Отговор #1 -: Януари 16, 2007, 16:22:52 pm »
Ако е писано ще стане, независимо от това колко се пазиш или не след овулацията.
Намерихме нашето синче.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #2 -: Януари 16, 2007, 16:26:40 pm »
Прави си секс, както ти харесва, няма отношение към имплантацията.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #3 -: Януари 16, 2007, 16:47:55 pm »
Peti-Pati, Meli, благодаря за отговорите!
« Отговор #4 -: Януари 16, 2007, 17:09:30 pm »
Ми, не знам какво има значение, но мен ми налагат сексуална диета след овулацията :(
Мъжът ми е убеден, че контракциите на матката от оргазъм и проникването на спермата, могат да причинят проблеми. Прочетохме го някъде след аборта и той го взе мног навътре, защото по време на бременността прокървих след секс.
*
« Отговор #5 -: Януари 16, 2007, 17:27:41 pm »
"Трябва да се консултирате с вашия гинеколог за наличието на евентуални проблеми, като напр. плацента превиа (прeдлежаща плацента) или кървене по време на бременността, както и ако преди това сте имала спонтанни аборти. Също и в случаите, когато вашият партньор има активно венерическо заболяване. "
Ето д-р Даскалов си го е написал. Въпросът е, че това явно се отнася за по-късен етап на бременността. Така че се доверявам напълно на Мели, че няма отношение към имплантацията.
"Освен това при някои жени може да има спазми по време или след секс." Мен ето тази част много ме притеснява, опасни ли са тези спазми или само некомфортни за жената?
« Последна редакция: Януари 16, 2007, 17:29:51 pm от Lan »
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #6 -: Януари 16, 2007, 18:03:49 pm »
Ми, не знам какво има значение, но мен ми налагат сексуална диета след овулацията :(
Мъжът ми е убеден, че контракциите на матката от оргазъм и проникването на спермата, могат да причинят проблеми. Прочетохме го някъде след аборта и той го взе мног навътре, защото по време на бременността прокървих след секс.
Ти това не си го коментирала с мен. Ако има някакъв смисъл в това да се внимава със секса, когато вече знаеш, че си бременна, то в никакъв случай не може да се съотнася за периода след овулация до закъснението на менструацията.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Януари 16, 2007, 19:28:01 pm »
Здравите круши вятър ги не брули.
« Отговор #8 -: Януари 17, 2007, 09:37:28 am »
Здравите круши вятър ги не брули.

:cool: Lali, направо ме разби с този коментар! :)
*
« Отговор #9 -: Януари 17, 2007, 11:15:05 am »
То ако има да става то ще стане! Лали го е казала много точно!!!
Пристрастена към д-р Хаус!
« Отговор #10 -: Януари 17, 2007, 11:43:16 am »
Ти това не си го коментирала с мен. Ако има някакъв смисъл в това да се внимава със секса, когато вече знаеш, че си бременна, то в никакъв случай не може да се съотнася за периода след овулация до закъснението на менструацията.
Мелинка, пропуснала съм да ти го кажа, пък и не исках да те занимавам с такива маловажни неща. :)
 :bighug:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #11 -: Януари 17, 2007, 12:36:05 pm »
Мелинка, пропуснала съм да ти го кажа, пък и не исках да те занимавам с такива маловажни неща. :) :bighug:

Абе как маловажно! Сексът след овулация е едно от най-важните неща. :lol:

Димитър Кудоглу
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #12 -: Януари 17, 2007, 12:47:05 pm »
И аз се притеснявам за това. На моя приятелка и бяха забранили секса, защото ембриончето било захваното много ниско в матката и можело да се отлепи. Ами ако се имплантира наистина много ниско, а ние даже още не знаем, че се е хванало? За това след 8-10 дена след ову, когато вече ства имплантирането, избягваме секса  :oops:

« Отговор #13 -: Януари 17, 2007, 13:13:10 pm »
Бебе 2007, аз затова и пуснах темата. А ми хрумна като въпрос, след като псоледния път, като правихме кекс, и някак си ме заболя отвътре корема, не на входа, а някъде навътре. И си помислих да не би това да е потенциално опасно.
*
« Отговор #14 -: Януари 17, 2007, 13:30:40 pm »
На мен също ми се стува, че може да има някаква връзка. Защо иначе при инвитро след трансфера те карат да пиеш ношпа, за да няма никакви контранции? (Да не говорим че се носим като кораби  :P)
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
« Отговор #15 -: Януари 17, 2007, 14:37:07 pm »
Мелинка, пропуснала съм да ти го кажа, пък и не исках да те занимавам с такива маловажни неща. :) :bighug:

Абе как маловажно! Сексът след овулация е едно от най-важните неща. :lol:
Хайде сега,  :)доизкажи се. Важни за какво? За спокойствието и самочувстието, или за задържането?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #16 -: Януари 17, 2007, 15:06:00 pm »
За забременяването. Все пак по-лесно става със секс.  :)

Димитър Кудоглу
« Отговор #17 -: Януари 17, 2007, 15:38:35 pm »
За забременяването. Все пак по-лесно става със секс.  :)
  :lol:
Като казах "след овулация", имах предвид, да речем 2-3 дни след като се вдигне БТ или е констатирана овулация.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #18 -: Януари 17, 2007, 15:55:13 pm »
Да, и аз така те разбрах. Трябва си секс в тоя период. :lol:

Димитър Кудоглу
« Отговор #19 -: Януари 17, 2007, 16:05:31 pm »
Ей, сега ще му  пратя твоята рецепта на моичкия. Да не ми се измъква друг път. :lol:
Сега сериозно: нали яйцеклетката е годна за оплождане 12-24 часа и по тази причина е по-важно да има присъствие на сперматозоиди от преди овулацията, а след това вече е почти невъзможно да се случи нещо?