0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте, вчера бях на гинеколог и той видя течност зад матката.Ще кажете, че това е нормално ако е имало овулация, но аз нямах.Повода да отида на преглед беше задържан фоликул от миналия месец, който след идване на менструация не беше спукан и все още си беше там и този месец с разликата, че е намалял малко.Формацията, пълна с течност е дълга 6 см. и широка 3 см.Това обаче, миналия месец го нямаше.Според доктора това е или кистозна формация, или хидросалпингс,понеже не е свързана с яйчника.Въпросите, които ми се мотаят в главата от вчера насам са:Ако е киста, на какво е? Ако е хидросалпингс, появил се този месец с тези размери, не трябва ли да съм почуствала някаква болка /при мен нямаше такава/.Вие как мислите?Какво може да е това според вас?   
« Последна редакция: Януари 16, 2007, 12:32:10 pm от Мели »
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Моля за мнение
« Отговор #1 -: Януари 16, 2007, 11:47:46 am »
Аз бих отишла на друг лекар.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Моля за мнение (течност зад матката - бел.мод.)
« Отговор #2 -: Януари 16, 2007, 13:09:55 pm »
И аз, потърси второ, дори и трето мнение.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #3 -: Януари 16, 2007, 15:58:47 pm »
Благодаря ви много, малко се успокоих.На всяка цена ще потърся и друго мнение .
*
« Отговор #4 -: Януари 24, 2007, 10:03:38 am »
Здравейте момичета.Пиша отново, защото вече тотално се обърках и притеснението, което изпитвам е огромно.Бях на преглед и при друг, така да се каже, известна докторка.Според нея е много възможно, почти сигурно, че това хидросалпингс.Зададох и същия въпрос, дали не е трябвало да усетя някаква болка, на което тя ми отговори, че е възможно да се получи и без болка.Ще поискам и трето мнение и ако това се потвърди, ще трябва да се разделя и с тази тръба.Не мога обаче да си обясня, какво се е случило след октомври миналата година, когато правих хидротубация и тръбата беше проходима.
*

jimn

• **
  • 68
  • щастлива мама
« Отговор #5 -: Януари 25, 2007, 14:07:31 pm »
 :lol: КЕТИ ,наистина отиди и на друг лекар не е излишно още едно мнение.
Но ...!,възможно е да е бил малък салпингса . Аз също никога не съм имала болка проблем с цикъл или нещо което да ми индикира ,че имам салпингс .
Преди 5-години за първи път стъпих в кабинета на ТАБАКОВА всички иследвания -УЗИ-нищо .категорична че нямам пречки .
След 1-2 -3 години редовно ходя на контролни прегледи -и при различни док-ри никой не ми е казвал че имам проблем .
През 2003 забременявам нормално и правя спонтанен аборт в 4седмица да рано е беше , но ме узадъчи . Минаха около 10-месеца няма бебе . И после когато се зарадвах че съм бременна в 6-7 седмица извън-маточна .
Чак тогава при лапарото ми откриват салпингса на другата тръба .
Така ,че мила не винаги е съпроводен явно с симптоми .
Желая ти успех и да попаднеш на правилния доктор.