0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
закупуване на лекарства от Турция
« -: Януари 13, 2007, 00:36:07 am »
Здравейте!!! Отскоро открих този сайт и съм възхитена от него и най- вече от всички Вас.Предстои ми инвитро и тук намерих мн. отговори на въпросите, които ме вълнуват.Искам да се обърна към момичетата, които са ходили на "шопинг по аптеките" в Турция.Трябват ми Пурегон 50 и 100, Оргалутран и др. Ако отида  в Истанбул за един ден, ще успея ли да си ги закупя или са с поръчка? На митницата законно ли се преминава или скрити? Надявам се да ми отговорите. Благодаря! Успех на всички и дано тази пролет щъркела при нас да каца! :P
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: закупуване на лекарства от Турция
« Отговор #1 -: Януари 13, 2007, 23:39:37 pm »
на мен са ми внасяли лекарства от германия. с рецепта от лекаря за цялото количество нямаше проблеми. става въпрос за 100 инжекции клексан.
не знам за турция как е. най-добре говори с посолството.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #2 -: Януари 15, 2007, 16:06:17 pm »
на мен са ми внасяли лекарства от германия. с рецепта от лекаря за цялото количество нямаше проблеми. става въпрос за 100 инжекции клексан.
не знам за турция как е. най-добре говори с посолството.
не ти трябва да говориш с никого. Отиваш, казваш какво искаш, плащаш го и си отпътуваш. На митницата нямах никакви проблеми. Не е необходима рецепта
*
« Отговор #3 -: Януари 15, 2007, 17:22:23 pm »
БЛАГОДАРЯ МНОГО!!![/b][/i][/font] :P
*
« Отговор #4 -: Януари 15, 2007, 22:21:22 pm »
Мими, трябва ли да се направи предварително заявка?

*
« Отговор #5 -: Януари 16, 2007, 14:19:59 pm »
За Истамбул мисля, че не. Там ти доставят всичко за два часа, но моите ги заявих предларително, защото ги вземахме от Одрин.
*
« Отговор #6 -: Януари 17, 2007, 00:11:32 am »
Момичета, на какъв език общувате в Турция? :oops:
*
« Отговор #7 -: Януари 17, 2007, 09:08:46 am »
А как ги съхранявате по пътя? Нали уж трябва да са в хладилник?
*
« Отговор #8 -: Януари 20, 2007, 18:38:12 pm »
             ПРИВЕТ НА ВСИЧКИ!!! :balk_64:
Започнах тази тема с въпроси и сега след като се разходих до Истанбул за един ден ще споделя преживяното.Започвам с това, билета в едната посока струва 40 лв.Аптеките мн. трудно се откриват(никъде по нищо не личи, че тази дупка пред която обикновенно има джапанки :( е аптека), но с помощта на случайно срещната рускиня, която ми написа на едно лисче ECZANE успях да намеря първата аптека, после и др., др., др.....Оказа се, че в момента нито в една няма пурегон(очакват изцяло ново зареждане, но ваче само puregon 150  околo края на мес.). Orgalutrana го закупих на цена 79.21TL, а Рregnyl на цена11.77TL (1TL=1.03BG).По принцип Puregon100 -65,12TL, а Puregon150 се очаква на цена около 90TL. Това е. Надявам се да съм полезна на тези, които смятат да ходят за лекарства до Турция.
УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!! stork-boy
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #9 -: Януари 20, 2007, 18:55:40 pm »
благодаря за информацията viv
може ли още малко инфо?
ти носеше ли със себе си рецепта?
в най-общи линии...ти сама за себе си...доволна ли си от избора, да "пазаруваш" в Турция, в смисъл...струва ли си пътуването?
как ги пренесе през границата?
*
« Отговор #10 -: Януари 20, 2007, 21:02:40 pm »
Истамбул е огромен европейски град, скапах се от обикаляне, трудно се разбирах с продавачите, които бяха мн. любезни и обикновенно намираха кой да превежда(рускиня, румънка).Давах ксерокопие на рецептата (може и без нея), а те викат"А, бебе!", чукват на компа излиза цената(във вс.аптеки беше еднаква) и ако го нямат в наличност го доставят до час.Довлна щях да бъда, ако бях успяла да си закупя puregon.Но като цялостно си заслужава, защото въпреки всичко, цените на лекарствата са на половина, спрямо тези в Б-я, но вс.др. е по-скъпо (кафето е 2 евро).За пренасянето, още в аптеката pregnyl ми го сложиха върху хладилна батерия, а в автобуса помолих стюардесата да го сложи в хладилника. На границата нямаше никакви проблеми, бяха ми в дамската чанта.
Успех!!!
*
« Отговор #11 -: Януари 21, 2007, 22:22:55 pm »
Вив, благодаря ти за информацията.
Има ли някой, който мисли да ходи скоро на покупки в Турция? :D

*
« Отговор #12 -: Януари 21, 2007, 22:33:51 pm »
А какви са цените на Декапептила и прегнила тук в Бг?
« Последна редакция: Януари 21, 2007, 23:53:39 pm от gabi »
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #13 -: Януари 21, 2007, 22:57:38 pm »
viv...хиляди благодарности за инфото..
много полезно, не само за мен, а и много други като мен..
аз мисля да изчакам касата още два месеца ..и ако продължават с тяхното протакане, април месец - живот и здраве- започвам със собственни средства. Тогава, мисля да пратя съпругът ми, защото все пак мъж си е друго там. И ако  е рекъл Господ " а дано рече :)" това е първото и последно посещение на Турция по този повод.
Желая на всички Ви успехи през тази година. Дано много бебета се заченат!!! :)
*
« Отговор #14 -: Януари 23, 2007, 16:56:14 pm »
браво Вив, ти си опасна, само така! Желая ти на добър час!

Косето е на небето.
*
« Отговор #15 -: Януари 23, 2007, 18:41:19 pm »
Благодаря на всички за подкрепата!!! :thankyousign:
Аз се втурвам към поредия опит  :needleani:и дано този път да е успешен и ПОСЛЕДЕН. yahoo_17
УСПЕХ И НА ВСИЧКИ ВАС, МОМИЧЕТА!!! newsm04
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #16 -: Януари 23, 2007, 23:50:48 pm »
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug: :stroller: :babyflips:
*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
« Отговор #17 -: Януари 27, 2007, 14:28:12 pm »
Viv сигурно си "курава мацка" :lol: щом правиш тези работо сама-"ЕВАЛА".Като имаш такава смелост давай все така.Успех от мен.Трябва да взема пример от теб :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #18 -: Януари 27, 2007, 15:02:29 pm »
Viv сигурно си "курава мацка" :lol: щом правиш тези работо сама-"ЕВАЛА".Като имаш такава смелост давай все така.Успех от мен.Трябва да взема пример от теб :lol: :lol: :lol:

Да ме извинят другите момичета че тук пиша,но това изказване направо .......Въпроса ми е какво означава това "курава мацка" ?

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
« Отговор #19 -: Януари 27, 2007, 15:36:35 pm »
Това означава,че момичето е достатъчно смело за да вземе нещата в свои ръце и сама да тръгне да си търси лекарствата в чужда страна без да познава никой, и както се вижда израза е в кавички.Не съм мислила изобщо че някой ще се обиди от израза...