0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Инвитро при д-р Чернева от АГ Варна?
« -: Януари 12, 2007, 13:31:29 pm »
Здравейте,
предстои ми инвитро и ще го правя при д-р Чернева от АГ Варна.
До колкото разбрах ще съм по дълъг протокол. Днес ми приеха документите и ме викат след като ми свърши цикъла за сондаж и преглед.
Някой би ли ми разяснил каква е процедурата при дългия протокол, защото май нищо не успях да разбера от нея. Кога се приемат лекарствата и колко време, кога се прави пункцията, кога се носи материала от мъжа? Тя ми каза, че по време на стимулацията се бият инжекции сутрин и вечер, а след пункцията давали болничен.
Интересува ме от гледна точка на ангажираността ми.
*
Re: Инвитро при д-р Чернева от АГ Варна?
« Отговор #1 -: Януари 12, 2007, 14:26:37 pm »
Здравей, при дългия протокол някъде към 21-ия ден от цикъла се поставя една инжекция (за подтискане на хипофизата) и в началото на следващия цикъл на 1-2 ден се започва със стимулациите с тези инжекции за които пишеш (сутрин и вечер). Продължителността на стимулацията зависи от това как ти реагира организма, при мен например беше 13 дни, като ми променяха дозите на инжекциите. Когато лекарят прецени, че всичко е наред ти казва точно кога да се бие прегнила и до 36ч. мисля е пункцията. Материалът на мъжа се носи в деня на пункцията, която се извършва под упойка. Вечерта оставаш да нощуваш в болницата и на другия ден изчакваш ембриолога за да ти каже колко оплодени яйцеклетки имаш. След това те викат за трансфер на 3-ия ден, а по преценка пак на ембриолога може и на 5-ия, зависи как ти се развиват зародишите.
 Преди (в началото на миналата година) наистина даваха болничен от деня на пункцията до деня на теста, но сега не знам как ще е. По време на стимулациите може спокойно да си ходиш на работа стига да можеш да от отсъстваш от работа за 1-2 часа сутрин.
 Ами това знам аз, дано да съм ти помогнала и ако някъде съм сгрешила момичетат да ме поправят. Успех!
« Последна редакция: Януари 12, 2007, 15:02:52 pm от peta »
« Отговор #2 -: Януари 12, 2007, 16:09:12 pm »
Здравей gygri и аз съм при док.Чернева и за сега не мога да дам кой занае какви коментари понеже съм на 3 ден стимулация,но точно това което е написала Пета ми беше обяснено и на мен .Желая ти много успех :ballons:
*
« Отговор #3 -: Януари 12, 2007, 16:33:36 pm »
Много ти благодаря Peta за изчерпателния отговор и се надявам при теб да е минало всичко добре!

Venig79, пожелавам ти успех в начинанието! 
*
« Отговор #4 -: Януари 15, 2007, 11:31:14 am »
Peta много точно ти го е обяснила.
*
« Отговор #5 -: Януари 16, 2007, 19:30:37 pm »
Здравейте!!! Аз съм правила един опит (за съжаление неуспешен), при същия екип.Мога да допълня, че момичетата, които не бяха от Варна от първия ден на менструацията ги настаниха в АГ (по тяхно желание,за да не плащат квартира); болничен даваха от 1 ден на стимулацията, докрая. За екипа мога да кажа, че е чудесен- в последствие ще отговорят на вс.ти въпроси, възникващи по време на стимулацията, а и след това. УСПЕХ!!!В нашата група от 10 момичета,само при 2 от нас не се получи.
Имаме си 3-значета и близначета-продължаваме да подържаме връзка.Това, е.Смело напред и успех!
« Отговор #6 -: Януари 17, 2007, 10:06:44 am »
много ти благодаря Вив .Просто незнаеш колко много кураж и надежда ни вдъхна в момента на нас момичетата ,които сме при този екип.Само се надявам този път резултата от 10 момичета да бъде 10 :babyflips:
*
« Отговор #7 -: Януари 17, 2007, 10:18:15 am »
Имам въпрос:
Всеки ден от първия ден на стимулацията ли се прави фоликулометрия в АГ-Варна? Интересува ме от гледна точка на отсъствието ми от работа.
И наистина ли може да се настаниш в самата болница? Има ли такава практика? И болничен се дава от началото на стимулацията или след транфера?
Май станаха много въпросите, но ще бъда благодарна на отговорите специално от момичета, които са правили процедурата  в АГ болница-Варна.
« Отговор #8 -: Януари 17, 2007, 10:35:09 am »
Записвам се в темичката ви, момичета. Аз съм още на етап иследвания, но до месец-два се надявам да започна с процедурата.

Пожелавам успех на всички!

Моят въпрос също е свързан с времето за поставяне на инжекциите, знам, че е сутрин и вечер, но каква е практиката - всички се викат по едно и също време ли?!
« Отговор #9 -: Януари 17, 2007, 10:48:56 am »
При мен фоликуметрията започна на 5 ден от стимулацията и се прави през ден,а инжекциите са наистина всеки ден сутрин и вечер (при мен са в 8.00 и 17.00),но те ще се съобразят на кой кога му е удобно.Болничен не съм взимала ,но попринцип казаха че няма никакъв проблем с издаването на такъв
*
« Отговор #10 -: Януари 17, 2007, 11:08:16 am »
И на мен ми каза д-р Чернева, че издават болнични, но чак когато се прави пункцията. Също така подчерта, че в болничния, ако искам няма да пишат в диагнозата инвитро, а възпаление или нещо такова. Възможно е за тези, които не са от Варна, да издават болнични още от самото начало на стимулацията.
*
« Отговор #11 -: Януари 19, 2007, 07:33:31 am »
ПРИВЕТ на всички!
С този чудесен екип работих есента на 2006г, тогава даваха болничен от 1 ден на стимулацията, а момичетата които не бяха от Варна лежаха на 6 етаж на болницата.УСПЕХ!!! Щъркелът идваааа.....
« Отговор #12 -: Януари 19, 2007, 08:45:35 am »
Благодаря ти Вив :thankyousign:,а аз след малко тръгвам към док.за поредната фоликуметрия ,която май ще е последната,но като се върна ще пиша пак .Успех на всички :goodluck:
*
« Отговор #13 -: Януари 19, 2007, 11:09:41 am »
Благодря за инфото, Вив. Питам, защото при първия ми опит болничен ми дадоха след пункцията, но стимулацията първите 5-6 дни беше без фоликулометрия, така че си бях в Бургас. А после 7-8 дни гостувах на мои роднини във Варна, но пък две седмици си е вече не гостуване, а квартира. Така че ако може да се отсяда в болницата е добър вариант за мен.
« Отговор #14 -: Януари 19, 2007, 12:49:44 pm »
Пункцията д-р Александров ли я прави? В смисъл д-р Чернева води стимулацията, а пункцията и трансфера ги прави д-р Александров. Правилно ли съм разбрала?
*
« Отговор #15 -: Януари 19, 2007, 12:55:28 pm »
Пункцията д-р Александров ли я прави?
Пункцията я прави проф. Козовски.
*
« Отговор #16 -: Януари 19, 2007, 13:12:03 pm »
Пункцията д-р Александров ли я прави?
Пункцията я прави проф. Козовски.
А Александров? Той прави трансфера ли?
*
« Отговор #17 -: Януари 19, 2007, 13:20:13 pm »
Той участва при трансфера. Моя го извършиха двамата с Маркова.
Успех!
*
« Отговор #18 -: Януари 19, 2007, 13:30:56 pm »
Благодаря, Сигнус!
*
« Отговор #19 -: Януари 19, 2007, 14:44:51 pm »
Този път успех Вив!  stork-girl

Косето е на небето.