0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: ИНВИТРО/ИКСИ-януари-март 2007
« Отговор #580 -: Март 09, 2007, 12:15:00 pm »
Много съжалявам за неуспеха, мило момиче. Дано следващия път имаш късмет!!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: ИНВИТРО/ИКСИ-януари-март 2007
« Отговор #581 -: Март 09, 2007, 13:04:42 pm »
Capris, съжалявам  :(

lb2f
*
Re: ИНВИТРО/ИКСИ-януари-март 2007
« Отговор #582 -: Март 09, 2007, 13:15:17 pm »
Capris, съжалявам :(
Пожелавам ти успех следващия път.
Re: ИНВИТРО/ИКСИ-януари-март 2007
« Отговор #583 -: Март 09, 2007, 14:25:21 pm »
Много съжелявам мила Capris  :cry:
Важното, е че ще опиташ отново и дано следващият път е твоя път! :crossfingers:
 :bighug:
Re: ИНВИТРО/ИКСИ-януари-март 2007
« Отговор #584 -: Март 09, 2007, 14:51:11 pm »
Capriz много съжалявам .Пожелавам ти следващия опит да ти е последен :balk_21:
Re: ИНВИТРО/ИКСИ-януари-март 2007
« Отговор #585 -: Март 09, 2007, 16:08:37 pm »
 Ще ви разкажа накратко без подробности как стигнах до желания успех.
  Историята ми започва през 1998г. Откриха ми миомен възел, който за съжаление нарастваше. Изпаднах в ужас. Тогава бях на 29г.и не бях раждала.Оперираха ме успешно и по време на интервенцията са проверили проходимостта на тръбите ми, резекция на яйчниците и всичко е било в отлично състояние за евентуално забременяване. Две години по-късно наистина забременях(Това е трето  забременяване.На мляди години имах две глупави авантюри,завършили с аборт по желание).Тази бременност беше много желана и съвсем навреме, но трая до четвъртия месец. Направих спонтанен аборт и попаднах по спешност във В.Търновска болница.Последваха два кюретажа, силни възпаления и много сълзи.Няколко месеца по-късно започнахме да правим отново опити да имаме дете, но безуспешно и така докато станах на 35г и лекарите най-накрая ме изпратиха на цветна снимка. Резултата беше запушени тръби с данни за Хидросалпингс. После всичко се разви много бързо.От кабинета по стерилитет ме изпратиха в София при Д-р Стаменов, той ми подготви документите за лекарства от Здравната каса. Докато чаках да ме удобрят се реших да започна стимулация. Всичко вървеше добре. Върнаха ми 6 ембриона, но за съжаление резултата беше -"Жоро е невинен"(както се пее в ракламата). Теста беше отрицателен, а моите въпроси много. Два месеца по-късно взех лекарствата от Здравна каса и започнах втора стимулация пак при Д-р Стаменов. Резултата естествено беше същия, защото схемата за стимулация не се отличаваше с нищо от първита и никой не се заинересува каква е причината за първия неуспех. С това умряха всички надежди и мечти. Реших, че това е края.   
   Тогава започнах да се интересувам от мнението на науката по въпросите на безплодието. Така попаднах на статии за имунологичните изследвания, които резултати дават много отговори. До тогава нито един гениколог обаче не ме насочи към тях!!! Издирих къде се правят и така стигнах до Центъра за репродуктивно здраве гр.Плевен-Имулогичен сектор, с един много симпатичен ръководител Доц.Конова. Тя ме препрати към Кабинет за генетична консултация към Медицински Университет гр-Плевен. ДНК анализа установи че имам дефект в един ензим, който предизвиква понижението на нивото на фолиевата киселина(всички знаем колко е важна тя за бременността) и повишение на хомоцистена в кръвната плазма.Откриха ми и повишено ниво на Анти-кардиолипин IgM, след изследване за антитела. От всичко това разбрах каква е била причината и за спонтанния ми аборт през 2001г, и че имам нужда от допълнителен прием на фолиева киселина - 5мг. на ден, както и аспирин. Доцен Конова ми обърна внимание на една малка подробност, която се оказа разковничето за успеха на следващо инвитро уплождане. Всеки самоуважаващ се специалист знае, че при наличие на хидросалпингс е невъзможен трансфер на ембриони.(Влез в www.Google.bg и прочети там какво представлява хидросалпингса). От всичко това ми стана ясно, че само аз съм имала интерес да забременея от първия опит за инвитро, но не и другите участници. Интереса е с финансово изражение. Колкото повече опити, толкова по-добри доходи. Звучи грубо, но е факт. Това ме стимулира да не преставам да търся решение на проблема си и попаднах в Интернет на най-малко   рекламирания "ТЕХНОБИОАСИСТЪНС" с ръководител доц.Ватев и Консултант проф.Карагьозов от Медицинска академия-София
Прочетох всички статии за тях и разбрах, че техните методи са научно обосновани, лично отнесени към всяка отделна пациентка. Срещнах се с доц.Ватев и д-р Еврев. Първата ни среща трая точно 1 час, в който внимателно записаха целия ми разказ за всичките ми геникологични преживявания.Направиха необходимите хормонални и мибкробиологични изследвания, проф.Карагьозов ме прегледа основно и заключението беше: подходяща за включване в програма за лечение на безплодието. Започна проследяване на развитието на фоликули преди стимулацията. Откриха, че фоликула ми не се разпуква, а се превръща в киста. Това наложи да ми я премахнат чрез пункция. Няколко дена по-късно започнахме стимулацията по съвсем различен начин от предишните опити за инвитро. Всичко се разви нормално. Извадиха много добри яйциклетки, а докато бях сидирана ми премахнаха и проблемния хидросалпингс, който се оказа че е двустранен. Трансфера съвпадна като време с грипната епидемия, която не ме подмина и мен, но я изкарах без температура. През това време пиех всички медикаменти, които ми бяха предписани.
Тогава започна и чакането, времето течеше бавно. Първите признаци за бременност усетих около 14-15 ден от трансфера. С всеки изминал ден нещата ставаха по-сигурни, но не бързах с теста, за да не разваля магията. Направих го чак в края на четвъртата седмица, а после и ехографията потвърди наличието на жив плод. В този ден света беше хубав. Късмета беше на моя страна. Моето инвитро беше първото за 2007г, добър къдем за всички през тази година, които ще минат през доц.Ватев и д-р Еврев.
   За да бъда по-убедителна ще отбележа, че доц.Ватев е първия "баща" на първото българско бебе в епруветка, наречено на неговото име Илияна. Той е вече с над 15 годишен опит в тази област и всички, които се занимават с инвитро в България са и негови ученици. За съжеление не всички ще могат да го надминат.
   Телефона за записване за първоначална консултация е:
   ...........
   При тях ще усетите разликата, че те се отнасят към нас като към "пациенти", а не като към "клиенти".
   Готава съм да отговоря на всички въпроси, които възникнат. Дано да съм била полезна. Успех и не се отказвайте докато има и най-малък шанс.


Телефоните на клиниките ги има на първа страница на сайта. Ако някой се интересува - може да ги види там. little_rabbit
« Последна редакция: Март 10, 2007, 21:25:48 pm от little_rabbit »
Re: ИНВИТРО/ИКСИ-януари-март 2007
« Отговор #586 -: Март 09, 2007, 16:18:19 pm »
Много ми е трудно да повярвам, че Стаменов е започнал стимулация при наличие на хидросалпингс.
А за Ватев сме чели доста...  :?



lb2f
Re: ИНВИТРО/ИКСИ-януари-март 2007
« Отговор #587 -: Март 09, 2007, 16:29:45 pm »
Откриха, че фоликула ми не се разпуква, а се превръща в киста. Това наложи да ми я премахнат чрез пункция. Няколко дена по-късно започнахме стимулацията по съвсем различен начин от предишните опити за инвитро. Всичко се разви нормално. Извадиха много добри яйциклетки, а докато бях сидирана ми премахнаха и проблемния хидросалпингс, който се оказа че е двустранен.

Извинявай, Mozi, по-горното не го разбрах. Какво е било различното на стимулацията? Кога точно ти е бил премахнат хидросалпингса? Това "сидирана" нищо не ми говори.  8O
 

*
Re: ИНВИТРО/ИКСИ-януари-март 2007
« Отговор #588 -: Март 09, 2007, 16:33:51 pm »
Пак история за "лошите" и "добрите"...
Мози, как ти правиха едновременно пункция и премахване на хидросалпингс?
Иначе - честито и лека, безпроблемна бременност.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: ИНВИТРО/ИКСИ-януари-март 2007
« Отговор #589 -: Март 09, 2007, 16:48:08 pm »
Мози, радвам се че си успяла, честито и лека бременност.
Всеки сам избира къде и при кого да прави процедура, хубаво е че ти си намерила твоите доктори!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: ИНВИТРО/ИКСИ-януари-март 2007
« Отговор #590 -: Март 09, 2007, 16:57:54 pm »
;седирана; означава приспана под въздеиствие на упоиката.
Re: ИНВИТРО/ИКСИ-януари-март 2007
« Отговор #591 -: Март 09, 2007, 16:59:43 pm »
Мда, наистина - пак "добрите" и "лошите"..

Мози, честита бременност!

Дано е истинска тази история - иска ми се да е истинска, ама няма как да разберем. Защо подозирам, че нещо не е наред:

Отказвам да повярвам, че стаменов е имал сигурни данни за хидросалпингс и е пристъпил към инвитро. На мен той категорично отказа да прави стимулация докато проблемът хидросалпингс не се елиминира. Съжалявам, но мисля, че тук има леееек елемент на манипулация.

Ама здраве да е, щом/ако всичко има щастлив край.

И тоя момент с телефоните накрая и одата на радостта за ненадминатия професионалист...... Само дето снимка с автограф няма, че като видим доктора да му целунем ръката.

« Последна редакция: Март 09, 2007, 17:08:10 pm от coookie »
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: ИНВИТРО/ИКСИ-януари-март 2007
« Отговор #592 -: Март 09, 2007, 17:02:34 pm »
БЕЗ КОМЕНТАР !!!! Няма смисъл!  Направо смешно!

Иначе - честито! Лека и успешна бременност!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: ИНВИТРО/ИКСИ-януари-март 2007
« Отговор #593 -: Март 09, 2007, 17:10:36 pm »
;седирана; означава приспана под въздеиствие на упоиката.

Мерси  за пояснението. Е, значи не са и махнали хидросалпингса, както и предполагах, но така са й казали. Това изчерпва всякакви коментари за "професионализма" на Ватев и "непрофесионализма" на Стаменов.



*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: ИНВИТРО/ИКСИ-януари-март 2007
« Отговор #594 -: Март 09, 2007, 17:15:59 pm »
Къде и как няма значение. :D

Честито и лека бременност.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
Re: ИНВИТРО/ИКСИ-януари-март 2007
« Отговор #595 -: Март 09, 2007, 17:16:37 pm »
Моят двустранен хидрос го махаха с лапароскопия час и половина, пък нейния си е било като пункция явно... Еми явно така правят големите професионалисти и трудно могат да бъдат надминати..  :lol:


Ако, повтярам АКО момичето е бременно - всички се радваме, и аз я поздравявам. Дано е така и дано всичко е наред и мине безпроблемно докрай. пупу!
« Последна редакция: Март 09, 2007, 17:19:50 pm от coookie »
*
Re: ИНВИТРО/ИКСИ-януари-март 2007
« Отговор #596 -: Март 09, 2007, 17:20:50 pm »
Capris, съжалявам много, мила! :balk_145:
Mozi, честито - лека и безпроблемна бременност!

Re: ИНВИТРО/ИКСИ-януари-март 2007
« Отговор #597 -: Март 09, 2007, 17:23:01 pm »
Моят двустранен хидрос го махаха с лапароскопия час и половина, пък нейния си е било като пункция явно... Еми явно така правят големите професионалисти и трудно могат да бъдат надминати..  :lol:

Не просто големите професионалисти, става въпрос за бащата на ин витрото  :lol:
*

    Titka

  • **
  • 56
  • Вярвай в своята мечта,дори далечна да е тя.
Re: ИНВИТРО/ИКСИ-януари-март 2007
« Отговор #598 -: Март 09, 2007, 17:27:20 pm »
След първата ми стимулация се видя хидросалпингса.Д-р Стаменов веднага ми препоръча лапароскопия-за отстраняване на тръбите,и чак след това преминахме към второ ин-витро.                                                                                   Лека бременност ти желая.
Re: ИНВИТРО/ИКСИ-януари-март 2007
« Отговор #599 -: Март 09, 2007, 17:28:57 pm »
Това ми прилича на чиста реклама, но както и да е! Честито!