0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Лапаротомия в АГ Света София
« -: Януари 10, 2007, 21:52:28 pm »
Здравейте момичета! Реших първо с вас да споделя.

Днес бях при доктора и ми насрочиха коремна операция за другия петък. Ще ме оперират д-р Генов(завеждащ отделение стерилитет) и д-р Хъртарски. Плана е да ми обелят яйчниците и евентуална пластика на едната ми останала тръба. Разбира си като ме отворят и ако открият и друг проблем да го отстранят.
Ужасно много се претисних и няколко часа след новината вече започвам да се разубеждавам... Това ли е правилния път? А и така и не разбрах защо не Лапароскопия ами Лапаротомия?!  8O
Моля ви някоя от вас ако има опит с такава операция или с горепосочените лекари да го сподели.  :help:

Re: Лапаротомия в АГ Света София
« Отговор #1 -: Януари 10, 2007, 23:10:54 pm »
Това ли е правилния път? А и така и не разбрах защо не Лапароскопия ами Лапаротомия?!  8O
Според мене не е правилният път. И не е редно да ти правят лапаротомия. Въпросните доктори явно не се справят добре с лапароскиите  :? Обърни се към добър хирург, който ще ти направи лапароскопия. Ако изобщо се налага такава намеса.
Успех!

lb2f
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #2 -: Януари 10, 2007, 23:15:21 pm »
Jazzybaby здравей! Вече 5 доктора потвърдиха че е нужна оперативна намеса с разликата че Попов беше за Лапароскопия а не Лапаротомия. От него избягах доста бързо защото отношението му беше ужасно подтискащо и никога не ми даваше информацията която исках. Вече незнам към кой да се обърна...
« Отговор #3 -: Януари 10, 2007, 23:37:54 pm »
Хубаво е, че си се консултирала с повече доктори, но мисля, че е време да се спреш само на един. Моята лапароскопия беше при Стаменов и съм много доволна, както от отношението, така и от условията в клиниката.
Тъй като имам правена и коремна операция, при това точно в Тина Киркова, искрено те съветвам да не се спираш на този вариант.
Първо, възстановяването след лапаротомия, отнема повече време. Второ, има голям риск от сраствания, след операцията. И не на последно място, доста е спорена процедурата на "обелване" на яйчниците.
Дано съм ти била полезна и още веднъж успех!

lb2f
« Отговор #4 -: Януари 11, 2007, 00:36:35 am »
Кriska, аз също както Jazzy смятам, че ако изрично не се налага лапаротомия е по-добре да избереш просто друг специалист, който да ти направи лапароскопия.Попов наистина е малко хладен, но пък е един от най добрите. Аз правих лапароскопия при д-р Тюфекчиева. Тя също е по-дистанцирана като отношение, но е  перфекционист в работата си, а това е най важното. При Стаменов пък и доктора е добър, и условията в клиниката са на ниво.
Пожелавам ти успех, където и да се насочиш!
« Отговор #5 -: Януари 11, 2007, 01:26:35 am »
kriska, и аз мисля че е добре да се консултираш и с друг специалист, който би направил лапароскопия, разбира се ако твоят случй не изисква задължително лапаротомия. въпреки че според мен би трябвало да може да се направи лапароскопия. Операцията е много лека, с по-малко рискове и още на другия ден си отиваш вкъщи. Аз също правих лапароскопия при Стаменов преди 2 месеца и съм много доволна. Пожелавам ти успех!
*
« Отговор #6 -: Януари 11, 2007, 09:11:25 am »
Момичета, в момента обмислям дали да не правя лапароскопия ( разбира се след консултация с лекар). Бихте ли дали повече информиция за цените при споменатите от вас лекари. Благодаря!
*
« Отговор #7 -: Януари 11, 2007, 15:12:30 pm »
Криска, тръгваш точно по моя път. На мен в Тина Киркова също ми беше предложена лапаротомия, даже направо започнаха да ме подготвят за нея?! заради наличие на хидросалпингс. Тогава се поинтересувах и попаднах на Попов, който разбира се заговори за лапароскопия и се възмути, че изобщо ми е предложен първия вариант. Освен това вече не се прави обелване на яйчниците, а се прави "надупчване". Аз лично те съветвам да се обърнеш пак към Попов. Ти кога го посети предния път? Във вторник или в сряда? Вярно, че е доста чешит, но във вторник е дежурен в болницата и обикновено е много изнервен. В сряда е частния му прием ивсичко върви по часове, внимателен е и обяснява подробно. Макар че аз също исках да не не го виждам повече заради отвратителното му отношение, преодолях себе си и никак не съжалявам. Вече имам две лапароскопии при него, хистероскопия + няколко нощувки в Шейново по други поводи, а преди 15 дена родих при него прекрасния си син.
Абсолютно съм съгласна с Джазибейби!

*
« Отговор #8 -: Януари 13, 2007, 19:55:09 pm »
Здравей, Кriska!
Ако проблемът ти позволява направи си лапароскопска операция, вместо коремна. Най-малкото са белезите и възстановяването. Както са ти писали и другите момичета, след 1-2 дни си си в къщи и се чувстваш добре. Успех, каквото и да решиш!

« Отговор #9 -: Януари 15, 2007, 12:01:13 pm »
Здравей kriska,
бях в Тина Киркова по-миналата година по друг проблем, но се отвратих от условията и отношението. След като го отстраних- ми предложиха лапаротомия, заради ендометриозната киста, която имах- 5-6 см. Доктор Хартарски е много опитен лекар, но аз не бих отишла при него. Познавам и д-р Генов. Не съм доволна от тях. Истината е, че много малко лекари имат право и могат да правят лапароскопска операция в тази болница.
Потърсих д-р Попов. Той ми предложи лапароскопия, което беше по-добрия вариант. Наистина е доста дръпнат понякога, но единствено на него имам доверие вече. Моя съвет е да не ходиш в Тина Киркова, а си избери някой от другите лекари, които момичетата са те посъветвали, ако не искаш при Попов. 
Успех!