Привет момичета, Отговарям отново. Написала сзм го в темата си, явно не сте имали търпение да изчетете докрай
. Майтап.
Сега копирам
............
За мене помогна тази АИ, друго обяснение, не виждам.
Питахте ме в кои случаи помага. Мога да ви изброя само факти
1. От четенето в нета - при повтарящи се аборти и неизяснени причини за липсваща имплантация при ин витро.
2. На мене ми я предложиха при повишени НК клетки.
Интересното е, че при изпратената кръв за контрола, ок. 3 семици след последната имунизация, тя бяха паднали от 19% на 18%, а аз се оказах бременна.. /
бел. н. а. явно не те са били причината за незабременяването/ Даже мислех да им се обаждам, да се карам с тях, защо са ми я правили за понижаване на НК кл, след като те не са паднали. На следващата контола обче, края на ноември, бяха вече 15%, нямало нужда от лечение. И тук правят вливания на Имуноглобулин в случая.
3. Явно и при неизяснен ст-т, какъвто е нашя случай, помага. Обяснила съм подробно вече за абсолютно неизяснения ни ст-т.
Може да се каже, че всичко стана благодарение на тъпата немска система за осиновяване, ако не ми бяха правили проблемите, изобшо нямаше да направим и ние въпросната АИ. Просто се хванах като удавник за последната сламка.
и във следващия ми отговор
Лили, не, няма връзка изобщо с цикъл, ову и т. н. Просто си назначаваш ден за първата иму, след около 4 седмици се прави и втората. Това им е правилото.Около 2-3 седмици след втората иму се прави контрола на крзвта, за да се засече има ли антитела на партньора, което е и целта на занятието. Smile
Дано съм била полезна
Ако нещо е останало неясно - питайте, с удоволствие ще
По отношение на активното имунизиране изчетох доста статии. Освен за, има и доста против, т.е., че не оказва влияние върху пациенти с проблем с имплантацията и неизяснен стерилитет, а предимно при жени с повтарящи се аборти (и то при 50% от случаите).
Да, както вече казах и аз съм го изчела съсщото. Аз нямам никакви аборти
И нещата с повтарящи се аборти и неимплантиране, което не води изобщо до бременност, май много се размиват що се отнася до имунологичните проблеми.