Не, Roby, не е гадно вливането. За имуновенина се зареди с една хубава книжка, списания, въобще приятни неща - да минава времето. На мен просто ми беше досадно, но нищо повече. А след имуновенина, интралипида просто не го броиш.
Ами нещата при мен... доста съм озадачена. Миналата година, когато правих изследвания при доц. Конова CD3-CD16+56+NK cells ми бяха над нормата. Сега са Ок. Сега изледваха и 2 други панела и резултатите са:
CD3+CD16+56+NKT cells 10% (реф. ст-т 2-10%)
CD56+CD16+NK cells 12% (реф. ст-т <12%)
Не са над нормата, но имунолозите препоръчват вливане на 52 ампули имнувенин!!!
При ембриотрансфер, клетките можели да нарастнат и да минат тези гранични стойности. Аз казах, че при вливане на 30 ампули при мен нямаше ефект, но те смятат, че 30 били малко (аз съм си все едни и същи килограми).
Очевидно стойностите на тези клетки си варират съвсем спокойно, без дори да съм вземала някакви мерки. Ами ако преди ембриотрансфер са с по-ниски стойности? Аз как да знам?
Питах дали няма някакъв друг вариант - например активна имунизация. Бил стар метод и без резултат. А с имуновенина имало резултат - само аз не виждам точно при кое момиче от форума се е проявил този резултат.
Ще говоря с док, но не мисля да правя повече вливания.