ogance, за Св. София няма да ти трябва твоя нощница, нито чаршафи. Всичко дават там и се сменят всеки ден. Доста е топло, но все пак една жилетка няма да е излишна. Тоалетни принадлежности, като на всяка цена мокри интимни кърпички. След секциото доста ще те боли операцията и ще ти е трудно да се миеш първите дни.
За главоболието (не при всички го има) ще ти кажат да си вземеш солпадеин. Аз си носех и аулин, благодарение на който успях по-лесно да се раздвижа след 24 часа в реанимацията. Там слагат обезболяващи, но точно преди да ни накарат да станем на следващия ден си ги спестиха. Благодарение на аулина успях по-леко да стана.
В реанимацията ще трябва да пиеш много вода. Така че и вода си носи,но може и мъжът ти да ти да я донесе. Сестрите ще ти я дадат.
Гледай мобилният да ти е на удобно място в багажа, че да можеш да го стигаш без да ставаш, защото 24 часа няма ставане и мърдане. Купи си и водоустойчиви лепенки за секцио от аптеката с-у болницата, че ги няма в други аптеки. Те ще ти свършат страхотна работа.
За следващите дни сама ще прецениш какво ще ти трябва и ще ти донесат. Аз например си носех помпа (на Авент, за която дадох 80 лв.), но кърма така и не ми дойде и въобще не съм я използвала.
Няколко дни ще си на диета, така че ще си пиеш водата и сокче от ябълка може.
И най-важното
за бебето - памперси и мокри кърпички. Това разбира се не е задължително.
Още един съвет - понеже в реанимацията е доста скучно и време не минава, си вземи списание или нещо за четене. То е ясно, че ще си доста развълнувана за да се задълбочиш в четене, но поне ще прелистваш нещо и ще гледаш картинки
И най-накрая ти пожелавам успех и да не те страх, операцията не е страшна (също и процедурите преди операция). Като си видиш бебчето, ще забравиш всичко друго.