0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Какво да има в куфарчето ни,
« -: Януари 06, 2007, 18:20:05 pm »
когато постъпваме в болница за раждане със секцио?
Ще ми се да си направя списъка и да го подготвям лека-полека, че кака ви от понеделник влиза в 9-ия месец и ще сме на полусъединител в къщи.
:balk_96: :balk_46: :balk_123:

*
Re: Какво да има в куфарчето ни,
« Отговор #1 -: Януари 06, 2007, 18:46:15 pm »
В началото много малко неща-тоал. принадлежности, джапанки, тоал. хартия, кърпа, чаша, прибори и сол, мокри кърпички, мобилен телефон, вода. Останалите ти ги донасят след като те изкарат от реанимация-бельо, превръзки за родилки, лигнин, помпа, еднократни чаршафи, памерси, мокри кърпички за бебето,

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Януари 06, 2007, 19:03:48 pm »
За родилния дом:

За майката:

1. лична карта
2. всички изследвания, направени от началото на бременността
3. химикалка, нещо върху което да записваш
4. превръзки /за обилно кървене-нощни/, лигнин- 1 - 1,5 кг, памперси за родилка - 6бр.
5. кърпи (за баня и т.н)
6. бръснарско ножче тип пластина
7. джапанки или чехли
8. мокри кърпи
9. нещо за четене
10. четка и паста за зъбки, гребенче и разни дребни разкрасяващи неща, козметика
11. специални за кърма подплънки за сутиен
12. гармастан за мазане на гърдите - в началото е много необходим
13. Гащи - дълбоки
14. нощници - две с копчета отпред или пижами с по-голям преден отвор
15. изрязани нокти - без лак
14. след раждането: лична карта на таткото, свидетелство за сключен граждански брак (ако нямате такъв ще обяснят какво трябва да направите )

За бебето:

1. Памперси - 20 бр.
2. Ръкавички
3. Ританки, камизолки, блузки, чорапки (лигавче - ако повръща бебчето) - 2-3  комплекта. /изпрани и изгладени/
4. Пелена за завиване -
5. Биберон - залъгалка
6. Шишета - 2 малки
7. Мокри кърпички - бебешки.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Януари 06, 2007, 19:48:19 pm »
Огънче, попитай в самата болница, защото има разлики - някъде примерно дават памперси или нощници от самото родилно отделение. Желая ти успешен престой!  :lol:

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #4 -: Януари 06, 2007, 23:20:37 pm »
Мелинка, в сайта им има някакъв списък (за Св. София става въпрос), но той е доста кратичък. Така и не пише нищо за нощниците-дали да се носи или не?! Освен да попитам докторката другият път.
За новороденото пише, че си имат всичко, но по желание може  да се донесе пакет памперси. Престоят е 5 дни и се чудех през това време с какво ще го обличат бебчо? :balk_91:
И....благодаря за милото пожелание  :balk_104:

Лалито, какви са тези памперси за родилка? И от къде се купуват? Вервай ми, ама за първи път чувам за тях.....малии....срам. :balk_56:
Списъкът е страхотен! :balk_21:

Габи, ти направо ме уби е тези еднократни чаршафи. Туй пък чудо от де да си го набавя? :balk_160:
« Последна редакция: Януари 06, 2007, 23:25:12 pm от oganche »

*
« Отговор #5 -: Януари 06, 2007, 23:39:10 pm »
Оги, много ти е сладка темата.  :D Ще я понаспамя малко, че да стане още по-сладка, нямаш против, надявам се?

Тез памперси за родилки и аз за първи път ги чувам. Сигурно са като за старите баби, да не се напишкват! 8O

Еднократно чаршафи? Колко съм изостанала? Едно време помня едни еднократни покривки имаше, ако е нещо такова, няма да ми хареса. 8O

В моето паспортче има списък, пак ще се вклЮча да ти напиша тука какво искат. Може пък някоя идея да ти дам.

Вземи си халат, да не настинеш!

Лека нощ! :D
Alexandra
*
« Отговор #6 -: Януари 06, 2007, 23:52:32 pm »
Щом ще раждаш в "Света София" няма нужда от халат. Прекалено е топло даже. Мен ме оперираха там. Нощница дават, спално бельо -също. Въпрос на желание е да си вземеш твои. Ако списъкът им е кратък, това е, защото наистина осигуряват много неща от болницата. Успешно и безболезнено раждане!

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #7 -: Януари 06, 2007, 23:57:27 pm »
Ако списъкът им е кратък, това е, защото наистина осигуряват много неща от болницата. Успешно и безболезнено раждане!
Харесва ми как звучи.  :balk_47:Някъде някой да има грижа за повечето неща, а не ти да си чудиш.
Благодаря ти за пожеланията. :balk_111:

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #8 -: Януари 07, 2007, 00:03:22 am »
Тез памперси за родилки и аз за първи път ги чувам. Сигурно са като за старите баби, да не се напишкват! 8O
:balk_62: Същото си го помислих и аз в първият момент. То не е смешно, ама ...шашава работа :balk_600: Важното е да има емоция. :dance2:

Лека нощ и от мен!

*
« Отговор #9 -: Януари 07, 2007, 00:09:48 am »
Превръзките за родилки са точно като памперси но без лепки и се носят без бельо. Продават ги навсякъде по аптеките особено в аптеките около АГ болниците и много бързо свършват - един пакет няма да стигне. За еднократни чаршафи не знам , има едни пелени непромокаеми еднократни които се постилат върху чаршава особено под дупето за да не се изцапа той - много хубава работа вършат!

Да допълня:

телефон
зарядно за телефона
шише с минерална вода (има много предназначения)
тоалетни принадлежности
спирт и памук за дезинфекция
мокри кърпи
тоалетна хартия
чашка за чай или сок

за бебето:
одеалца (може да е по-хладно)

*
« Отговор #10 -: Януари 07, 2007, 00:36:26 am »
ogance, за Св. София няма да ти трябва твоя нощница, нито чаршафи. Всичко дават там и се сменят всеки ден. Доста е топло, но все пак една жилетка няма да е излишна. Тоалетни принадлежности, като на всяка цена мокри интимни кърпички. След секциото доста ще те боли операцията и ще ти е трудно да се миеш първите дни.
За главоболието (не при всички го има) ще ти кажат да си вземеш солпадеин. Аз си носех и аулин, благодарение на който успях по-лесно да се раздвижа след 24 часа в реанимацията. Там слагат обезболяващи, но точно преди да ни накарат да станем на следващия ден си ги спестиха. Благодарение на аулина успях по-леко да стана.
В реанимацията ще трябва да пиеш много вода. Така че и вода си носи,но може и мъжът ти да ти да я донесе. Сестрите ще ти я дадат.
Гледай мобилният да ти е на удобно място в багажа, че да можеш да го стигаш без да ставаш, защото 24 часа няма ставане и мърдане. Купи си и водоустойчиви лепенки за секцио от аптеката с-у болницата, че ги няма в други аптеки. Те ще ти свършат страхотна работа.  
За следващите дни сама ще прецениш какво ще ти трябва и ще ти донесат. Аз например си носех помпа (на Авент, за която дадох 80 лв.), но кърма така и не ми дойде и въобще не съм я използвала.
Няколко дни ще си на диета, така че ще си пиеш водата и сокче от ябълка може.
И най-важното  :D за бебето - памперси и мокри кърпички. Това разбира се не е задължително.
Още един съвет - понеже в реанимацията е доста скучно и време не минава, си вземи списание или нещо за четене. То е ясно, че ще си доста развълнувана за да се задълбочиш в четене, но поне ще прелистваш нещо и ще гледаш картинки :)
И най-накрая ти пожелавам успех и да не те страх, операцията не е страшна (също и процедурите преди операция). Като си видиш бебчето, ще забравиш всичко друго.
*
« Отговор #11 -: Януари 07, 2007, 09:15:42 am »
Превръзките за родилки са точно като памперси но без лепки и се носят без бельо. Продават ги навсякъде по аптеките особено в аптеките около АГ болниците и много бързо свършват - един пакет няма да стигне. За еднократни чаршафи не знам , има едни пелени непромокаеми еднократни които се постилат върху чаршава особено под дупето за да не се изцапа той - много хубава работа вършат!

Е точно това наричам еднократни чаршафи, но те наистина са с големина на пелена.

*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #12 -: Януари 07, 2007, 10:49:28 am »
Оги,  :bighug:
С теб сме на една дата  :D и аз много се чудех какво да приготвям за родилното, добре че ти попита  :D.
Ние ще правим секциото към 20-22, но още не сме се разбрали окончателно с док.Твоето секцио кога ще е?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #13 -: Януари 07, 2007, 11:28:29 am »
пак да кажа, че за родилите със секцио най-вероятно няма да са нужни никакви еднократни чаршафи и огромнейши превръзки. кървенето е значително по-слабо, отколкото при родилите вагинално, и прилича на по-силна менструация.
не забравяй и че в реанимацията ще ти правят тоалет санитарките, докато ти няма да можеш да ставаш.

бебчетата си ги обличат с техни дрешки, в МД не бяха лоши. само за изписването ще донесете дрешки, но това в самия ден.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #14 -: Януари 07, 2007, 22:56:15 pm »
Оги, на мен специално изобщо не ми трябваха такива гащи за еднократна употреба. Бях си взела по-големички превръзки /нощни на Либрес с памучно покритие/ и памучни бабешки гащи на цветенца :D, които ми влизат в употреба и сега вкъщи.
Ако се приготвиш сама вкъщи, самобръсначка и ножче няма да ти трябва също.
Минералната вода ще ти е по-удобна ако е в шишета по 0,5 литра.
Доколкото разбрах за нощниците - ако си във ВИП ще можеш да носиш своя, иначе в нормална стая ще ти дадат от болницата. Но за това най-добре да питаш Благоева.
Лепенка /непромокаема/ те съветвам да търсиш изрично на 3М. Аз си купих две такива на някаква др. фирма и за 3 пъти по-малко парички от слатинския пазар и още с първото намокряне трябваше да я изцеждам :x
И ...... разбира се, че ще мине леко раждането и всичко ще бъде наред! :lol:

« Отговор #15 -: Януари 08, 2007, 10:07:54 am »
от това, което съм чела мога да добавя - водата ти най-добре да е спорт/актив, как се водят там, ластик за коса и монети за телевизора, ако е с монети.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #16 -: Януари 08, 2007, 13:11:47 pm »
Твоето секцио кога ще е?
По-късно от твоето, но датата е тайна. :balk_112: :balk_600:
Лекичко раждане и здраво бебче! :balk_602:

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #17 -: Януари 08, 2007, 14:43:59 pm »
Първият ден в реанимацията почти не можеш да шаваш, а трябва да пиеш много вода, така че поне една сламка доста ще улесни нещата. И един съвет от мен - напиши си някъде ПУК кода на СИМ картата, че в суматохата лесно стават грешки :). А иначе не помъквай много багаж - всичко може да ти го донесат и после - само документите, малко лигнин за визитациите, превръзки, памперси за бебето и мокри кърпички и бельо за теб... и някоя жилетка за свижданията. На мен даже и дрехите, с които бях ми казаха да ги дам на мъжа ми да си ги носи. И джапанки си сложи. А за лепенката наистина е добре да имаш. И след като така и така ще си купуваш, купи и една за пъпчето на бебето после. Тя най-вероятно няма да ти трябва, ама, за да не търсиш по аптеките.
А комплекта с дрешки за изписване на бебето е по-добре да не ги носиш от самото начало, за да не се чудиш къде да ги държиш там.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
« Отговор #18 -: Януари 08, 2007, 16:37:28 pm »
Най добре си попитай в самата болница,
на мен не ми трябва абсолютно нищо,само
 четка,паста за зъби,гребен,и две три нощници.Всичко останало за мен и за бебетата
,даваха в болницата.Може и в България да е така.

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #19 -: Януари 08, 2007, 19:38:39 pm »
Oganche и аз ти пожелавам успех и да не се притесняваш от нищо. Сигурна съм, че всичко ще мине по-вода и те очакват много, много вълнуващи мигове.
Моля те сподели за коя точно болница става въпрос: за 1-ва АГ "Св. София" или за "Св. София" на д-р Мазнейкова на бул. България?