0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Въпрос относно болки в гърдите.
« -: Януари 05, 2007, 08:07:13 am »
Здравейте момичета.Имам малко тъп въпрос,но наистина не съм на ясно и ме терзае.Интересува ме дали е нормално болките в гърдите да започнат преди ову??? 8O
Зная че след ову е нормално.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Въпрос относно болки в гърдите.
« Отговор #1 -: Януари 05, 2007, 08:47:03 am »
Случва се. Ако болките са приемливи не им обръщай внимание. Ако са по-силни от обичайното - трябва лекар да прецени.
*

adi

• 7710
« Отговор #2 -: Януари 05, 2007, 20:24:23 pm »
Благодаря за отговора. :D
« Отговор #3 -: Януари 21, 2007, 19:48:57 pm »
Ади, и при мен се получи така този месец. Болките започнаха около 3 дни преди овулацията.
*

adi

• 7710
« Отговор #4 -: Януари 22, 2007, 07:46:25 am »
При мен вече 3 месец така се получава. :D
*

Sykrovishte_1

• *
  • 49
  • За всичко се иска търпение.
« Отговор #5 -: Февруари 11, 2007, 10:45:50 am »
Здравейте,
    на мен секи месец ме болят гърдите и то една седмица преди ову.
Незнам дали е нормално,но не съм ходила на лекар за това.
*
« Отговор #6 -: Февруари 11, 2007, 11:27:59 am »
Вероятно е нормално, защото и аз започвам да си усещам гърдите 5-7 дни преди овулацията. Ако някоя от вас има информация, че не е нормално, моля да сигнализира че да предприемам мерки и аз.
*

adi

• 7710
« Отговор #7 -: Февруари 11, 2007, 12:36:16 pm »
Явно при всеки е индивидуално и всеки месец е за себе си.При мен този месец болките почнаха чак 3-4 дена след ову.
*
« Отговор #8 -: Февруари 12, 2007, 14:49:00 pm »
Аз също често имам болки в гърдите преди овулация, но доста леки и определно след като мине овулацията се засилват. Ади, защо не се консултираш с лекар, ако те притеснява?  :?
« Отговор #9 -: Февруари 12, 2007, 16:01:55 pm »
Когато мен ме боляха гърдите почти постоянно /без значение дали съм преди ову. или след/, оказа се че е от високия пролактин. Като го смъкнах с лекарства нещата се нормализираха.
*

adi

• 7710
« Отговор #10 -: Февруари 12, 2007, 20:54:58 pm »
Честно казано ,вече не ме притеснява .свикнах вече. :D
(иначе при мен пролактина е в норма)
« Отговор #11 -: Февруари 13, 2007, 09:12:23 am »
Ами и мен гърдите доста ме болят. И не съм разбрала досега кога започват да болят преди ову или по време на ову или след. Една, две седмици преди цикъла са ми доста силни. И този цикъл не знам поради какви причини лявата гърда ме боли повече от дясната.
« Отговор #12 -: Февруари 17, 2007, 16:08:26 pm »
Здравейте! danydany е права, и при мен от висок пролактин ужасно боляха, сякаш ме бодеше някой с нож в тях. Но миналия месец еобичайно ме заболяха седмица преди ову-то. Доктора каза, че обикновено е така, когато се образуват повече фоликули, прегледа ме, мойте бяха 4 и не бяха твърде много, но после сседмица след това излезе микробиологията и се оказа, че имам гъбички, мисля, че болките бяха заради тия пусти гъбички. Сега пък не ме болят гърдите, заболяват ме два дни след ову, ама зверски, чак гърната са чувствителни, а после нищо до менструацията - нито се подуват, нито ме болят. И това не е нормално, ама не зная на какво точно се дължи, инак всички хормони са в норма.
*

adi

• 7710
« Отговор #13 -: Февруари 17, 2007, 20:48:51 pm »
Доктора каза, че обикновено е така, когато се образуват повече фоликули, прегледа ме, мойте бяха 4 и не бяха твърде много, но после сседмица след това излезе микробиологията и се оказа, че имам гъбички, мисля, че болките бяха заради тия пусти гъбички.
Миличка, :D сигурна съм ,че няма вързка  между болки в гърдите и гъбички! :D
Болки в гърдите са свързани с хормонални нива.
« Отговор #14 -: Февруари 18, 2007, 10:02:00 am »
Ади, всички хормони са в нормални граници, изследвах ги
*

adi

• 7710
« Отговор #15 -: Февруари 18, 2007, 10:59:03 am »
miranda хормонални нива постоянно се променят.Всеки месец си е за себеси.Точно Естрогенът оказва влияние на болките в гърдите.Той пак се влияе от други хормони ..........нещата са свързани. :D

ФСХ
LH 
Prolaktin
Testosteron
TSH 
Insuline
Estradiol
DHEA-S
Androstendion
SHBg

всички тези ли изследва???
« Отговор #16 -: Февруари 24, 2007, 01:52:00 am »
Момичета,
 и мен след овулация доста ме болят  гърдите, но искам да попитам само болка и напрежение ли изпитвате. При мен освен болка има и сърбеж. Понякога ужасно много ме сърбят около зърната. Когато ми дойде МЦ всичко приключва. И на следващия месец - пак. Според вас нормално ли е или само при мен е така?
*
« Отговор #17 -: Февруари 24, 2007, 13:39:33 pm »
... При мен освен болка има и сърбеж. Понякога ужасно много ме сърбят около зърната. Когато ми дойде МЦ всичко приключва. И на следващия месец - пак...

Същия проблем имах и аз (пролактина и прогестерона уж са ми в норма), но вече втори месец пия Агнес (Витекс) и мога да кажа, че болката и сърбежа в гърдите ги няма, а и ПМС ми минава доста по-леко. Може да опиташ, Агнеса ако не помогне, поне няма да навреди.
« Последна редакция: Февруари 24, 2007, 13:50:39 pm от bori_st »