0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: приема на документи за инвитро през 2007г. от НЗОК
« Отговор #140 -: Февруари 13, 2007, 15:55:02 pm »
Доколкото разбрах днес от Лили в клиниката на Д-р Стаменов ПРИЕМА Е ПРЕУСТАНОВЕН! Повече инфо нямам на този етап....Дано тя да се включи за повече инфо!!!!

Пак някакъв ужас настава!?  :x

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #141 -: Февруари 13, 2007, 15:59:12 pm »
kakva molba se populva?
*
« Отговор #142 -: Февруари 13, 2007, 16:01:48 pm »
докога е срока за подаване на молбите

Докато има финансова обезпеченост на програмата.

kakva molba se populva?

На мен ми дадоха в РЗОК молба.
« Отговор #143 -: Февруари 13, 2007, 16:05:09 pm »
Znaete li kolko izliza invitroto po kasata? 8O :D
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #144 -: Февруари 13, 2007, 16:14:16 pm »
Каси информацията не е вярна, няма преустановяване на приема, напротив.

На днешната среща успяхме да убедим представителите на касата да отпадне срока от 6 месеца за вече подготвените документи. Т.е. ако миналата година сте подготвяли всички документи, окомплектовани са, но не сте успели да кандидатствате, сега не е необходимо да повтаряте всичките. От клиниките ви ще преценят искат ли актуализация на някое изследване. Преди самата процедура ще е необходимо да имате изследване за СПИН и Хепатит не по-старо от 6 месеца.
До утре трябва да бъдат разпратени новите указания към клиниките.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #145 -: Февруари 13, 2007, 16:27:35 pm »
Аз искам да попитам: вярно ли е, че микробиологията и ПКК трябва да са на не повече от 2-3 седмици? В РЗОК София чиновничката-простачка, за която стана въпрос, хубаво се накрещя на едно момиче, че носело стари документи, особено МБ и ПКК, и "компетентно" я осведоми, че даже и да й приемела доккументите, от комисията веднага щели да й ги върнат като видят въпросните изследвания. Също, документите от клиниката били стари - от май месец. Не знам дали въобще й прие документите. Та искам да знам - има ли основание за подобни "саморазправи"?
« Отговор #146 -: Февруари 13, 2007, 16:31:04 pm »
Тази въпросна декларация се подписва само от жената и я дават на място - само име, ЕГН, адрес и подпис са нужни.

Да не би да имаш предвид молбата до директора на РЗОК, която е в свободен текст и е наистина само от името на жената. Дават и бланки от ЗК, но може всеки да си я напише сам:

Молба
от...
имена, адрес, ЕГН, телефони
Моля да ми бъдат отпуснати медикаменти по програма "Безплодие при жената".
Прилагам:
- изследвания
- експертна оценка
- декларация за информираност и съгласие
- друго
Дата, Подпис
« Последна редакция: Февруари 13, 2007, 16:41:38 pm от Dindin »
« Отговор #147 -: Февруари 13, 2007, 16:37:32 pm »
Аз искам да попитам: вярно ли е, че микробиологията и ПКК трябва да са на не повече от 2-3 седмици? В РЗОК София чиновничката-простачка, за която стана въпрос, хубаво се накрещя на едно момиче, че носело стари документи, особено МБ и ПКК, и "компетентно" я осведоми, че даже и да й приемела доккументите, от комисията веднага щели да й ги върнат като видят въпросните изследвания. Също, документите от клиниката били стари - от май месец. Не знам дали въобще й прие документите. Та искам да знам - има ли основание за подобни "саморазправи"?

На мен това ми изглежда като изхвърляне от страна на чиновничката. Не е нейна работа да оценява изследванията, тя само приема документите и дава входящ номер.
А за поведението, което си позволява да демонстрира (по ваши думи).. :twisted:
« Отговор #148 -: Февруари 13, 2007, 16:42:34 pm »
Dobre ako minalata godina sam se naso4ila kam klinikata na 6terev ,a tazi iskam da sam v Tina Kirkova kadeto si pravih plateno invitro kakvo triabva da napravia?

Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Февруари 13, 2007, 18:57:51 pm от Lali »
« Отговор #149 -: Февруари 13, 2007, 16:58:54 pm »
Dobre ako minalata godina sam se naso4ila kam klinikata na 6terev ,a tazi iskam da sam v Tina Kirkova kadeto si pravih plateno invitro kakvo triabva da napravia?

От клиниката, която си избрала трябва да ти изготвят експертно становище, да ти окомплектоват документите (ако има липсващи изследвания, да се направят), да ти дадат и протоколи за медикаментите. От там си вземаш всичко, пишеш (или попълваш бланкатата на ЗК) молба и подаваш в РЗОК.
*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
« Отговор #150 -: Февруари 13, 2007, 17:05:50 pm »
Да не би да имаш предвид молбата до директора на РЗОК, която е в свободен текст и е наистина само от името на жената. Дават и бланки от ЗК, но може всеки да си я напише сам:

Не е тази молба, а някаква декларация (още не сам я видяла, защото мъжа ми я е взел). Дават я на място, не било нищо особено, но ако изпратите някой вместо вас да подава документи, могат да го върнат заради нея, както стана при нас  :x
         Equally Destructive
« Отговор #151 -: Февруари 13, 2007, 17:10:10 pm »
Мда, явно е било изхвърляне. Уф, защо няма един "горещ телефон", на който човек да може да се оплаче от подобни изцепки :x
« Отговор #152 -: Февруари 13, 2007, 23:03:12 pm »
Т.е. ако миналата година сте подготвяли всички документи, окомплектовани са, но не сте успели да кандидатствате, сега не е необходимо да повтаряте всичките.
:balk_47: :balk_47: :balk_47:
Ултра, това е стахотна новина!  :D
*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
« Отговор #153 -: Февруари 14, 2007, 09:32:24 am »
Момичета, току що мъжа ми е подал!!!  :balk_46:
Толкова съм щастлива!
 :balk_50:
Днес се е паднал при друга чиновничка, която не му е правила никакви проблеми, а онази Круела Де Вил от вчера била на съседното гише и бучала на някаква жена. Гадна работа!

Успех на всички и честит Св.Валентин!  :biglove:
         Equally Destructive
*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
« Отговор #154 -: Февруари 14, 2007, 09:42:10 am »
Утре са ми изследванията и в петък се надявам да успея да подада документите.Успех и от мен на всички,и честит СВ.Валентин :lol:
*
« Отговор #155 -: Февруари 14, 2007, 10:20:10 am »
Ultra страахотна новина! Но се съмнявам, че ще се злоупотреби с тази свобода т.е. на едни ще искат нови изследвания, а на други не.
*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
« Отговор #156 -: Февруари 14, 2007, 15:03:37 pm »
Да попитам и вас.ЗК изисква ли изследвания за вагинален секрет??Задължителен ли е?Сега разбрах,че трябва да правя и е задължително.Това означава,че няма да подам до края на седмицата документите,а евентуално края на другата седмица.Възможно ли е до тогава да им стане нещо на касата и да спрат програмата? :(
*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
« Отговор #157 -: Февруари 14, 2007, 15:21:11 pm »
georgeel, задължителна е микробиологията на влаг.секрет.
Има я във всички списъци - и на ЗК, и в този който ми дадоха от киниката.
Успех!
         Equally Destructive
*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
« Отговор #158 -: Февруари 14, 2007, 15:38:55 pm »
Успех и на теб.Мерси за бързия отговор.
« Отговор #159 -: Февруари 14, 2007, 17:26:28 pm »
Момичета дайте съвет дали клиниката на щерев е добра за сега съм се насочила към нея но все още малко се колеая,моля помогнет.