0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: приема на документи за инвитро през 2007г. от Н
« Отговор #120 -: Февруари 12, 2007, 19:17:08 pm »
Какво поема тази година ЗК?Питам, защото аз съм от 140 жени на които им отпуснаха само 1320лв.(дано не греша).Все още се чудя дали да си взема пурегона или да кандидатствам пак тази година.

Да, взимай каквото са ти дали, защото повече няма.
Re: приема на документи за инвитро през 2007г. от НЗОК
« Отговор #121 -: Февруари 12, 2007, 20:02:43 pm »
Благодаря момичета.  :grouphug2:Така ще направя.
*
« Отговор #122 -: Февруари 12, 2007, 22:23:10 pm »
Момичета, помагайте!
Мислех си да не правя инвитро, да пробвам само с инсеминации. Но ме посъветваха да подготвя документи и да ги подавам. То и не ми остава много време май.(доста съм големичка, да не казвам възрастна) От къде да започна? До миналия месец правих 4 инсета в една столична клиника по стерилитет, доволна съм от тях, но в инвитрото напоследък нямат много успехи. Какво да правя? Дали да отида при тях, тъй като  познават историята ми, да ми подготвят документи и да действаме? Или да отида в друга клиника? Но там пък вероятно всичко ще започне отново!? Изобщо, какъв е реда? С какво да започвам?

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #123 -: Февруари 13, 2007, 09:28:39 am »
Отиди в клиника по стерилитет, на която имаш доверие. Там ще ти кажат какви документи да си подготвиш. Трябва да вярваш на лекаря си, за да успееш.
*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
« Отговор #124 -: Февруари 13, 2007, 09:57:00 am »
Мъжа ми са го върнали  :x
Дали му нова Декларация за информирано съгласие (накаква си тяхна), въпреки че от клиниката вече ни бяха дали. Той ми попълнил данните и искал да ме подпише, ама му казали че не може и го върнали!!!
Бясна съм!!!
         Equally Destructive
« Отговор #125 -: Февруари 13, 2007, 09:59:54 am »
а ти седнала ли беше - на пърия ред на столовете ? :)

Мда. С бяло яке, дълга коса, очила, леко напрегната  :lol:

Светле, съжалявам, наистина има такава декларация, която се попълва и на място. Можели са да направят компромис тъпите чиновнички, но... Хайде да не почвам да разказвам колко съм им насъбрала точно на тях. Във всеки случай се държаха отвратително с хората.  :x
« Отговор #126 -: Февруари 13, 2007, 10:03:44 am »
Да, и на мен ми дадоха да подпиша декларация, че съм запозната с рисковете и че ще ползвам лекарствата на територията на България.
Изписаха ми гонал ф, менонгон и диферилин. Струват ми се много малко като ампули. Но каквото е - такова!
*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
« Отговор #127 -: Февруари 13, 2007, 10:31:07 am »
И скъпия ми каза, че били ужасно нелюбезни и неуслужливи  :(
За съжаление остана за утре - и двамата имаме много работа  :x
         Equally Destructive
*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
« Отговор #128 -: Февруари 13, 2007, 10:35:23 am »
Здравейте.И аз ще подавам сега документи.Тази декларация за съгласие за която говорите, и от двамата ли се попълва?Защото моя мъж замина миналата седмица,и ако му искат подписа незнам какво ще правя.Дали не може някой друг да се подпише вместо него???
« Отговор #129 -: Февруари 13, 2007, 10:50:28 am »
Не, само ти подписваш. На мен ми казаха, че е нова, въведена от септември. Даже докторката, приемаща документите се ядосваше, че не ги дават да ги подписваме в ин витро центровете, заедно с другите неща.
Мъжът ми се подписа само под информираното съгласие, дадено от клиниката. Но това в къщи. За всеки случай му бях взела личната карта, която не потрябва.
*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
« Отговор #130 -: Февруари 13, 2007, 10:58:01 am »
Благодаря за инфото.Ще взема за всеки случай някакъв негов документ.
« Отговор #131 -: Февруари 13, 2007, 11:29:09 am »
Каква нова декларация пък сега.... на мен ми дадаха от клиниката една декларация за ползване на лекарствата на територията на БГ и за рисковете от нея. Подписва се от двамата.
От ЗК друго не ми дадаха тази сутрин.
Здравейте.И аз ще подавам сега документи.Тази декларация за съгласие за която говорите, и от двамата ли се попълва?Защото моя мъж замина миналата седмица,и ако му искат подписа незнам какво ще правя.Дали не може някой друг да се подпише вместо него???
Аз бих го подписала (да ме прощава закона)..
*
« Отговор #132 -: Февруари 13, 2007, 13:59:51 pm »
Това нещо ново ли е към програмата? По принцип всяка клиника дава такава декларация за информирано съгласие, независимо дали процедурата е по касата или не?
« Отговор #133 -: Февруари 13, 2007, 14:26:57 pm »
Това нещо ново ли е към програмата? По принцип всяка клиника дава такава декларация за информирано съгласие, независимо дали процедурата е по касата или не?

Аз същата декларация имам предвид-тази която се подписва не зависимо дали минава през ЗК.
По нагоре момичетата споменаха за допълнителен документ, даван от самата ЗК. ЗК Варна не са ми искали друго (за сега).
*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
« Отговор #134 -: Февруари 13, 2007, 14:37:47 pm »
И аз така разбрах,че освен декларацията за съгласие,във ЗК ти давали някаква друга която била нова.Dindin права си дори и да  искат подписа на мъжа ми ще се подпиша вместо нега.
« Отговор #135 -: Февруари 13, 2007, 14:45:33 pm »
Zdraveite iskam da popitam imam dokumenti ot minalata godina neznam dali vajat za tazi.Koi izsledvania triabva da si napravia pak ili sa validni starite{ot Septemvri m.}.Togava pravih invitro no plateno za sajalenie ni6to ne stana.Molia vi ako ima niakoi po zapoznat s tezi ne6ta neka da pi6e.BLAGODARIA
*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
« Отговор #136 -: Февруари 13, 2007, 14:58:38 pm »
Bisko72 не съм съвсем сигурна но мисля че пак трябва да правиш изследвания след като предните са от септенври.Ако някой знае със сигурност ще ти пише :lol: :lol:
*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
« Отговор #137 -: Февруари 13, 2007, 15:25:45 pm »
Тази въпросна декларация се подписва само от жената и я дават на място - само име, ЕГН, адрес и подпис са нужни.
         Equally Destructive
*
« Отговор #138 -: Февруари 13, 2007, 15:37:12 pm »
Zdraveite iskam da popitam imam dokumenti ot minalata godina neznam dali vajat za tazi.Koi izsledvania triabva da si napravia pak ili sa validni starite{ot Septemvri m.}.Togava pravih invitro no plateno za sajalenie ni6to ne stana.Molia vi ako ima niakoi po zapoznat s tezi ne6ta neka da pi6e.BLAGODARIA

Всички документи и изследвания са с валидност 6 месеца. Така че, ако са от септември, са валидни. Само добави каквото е нужно за ЗК, тъй като клиниките не искат всичко, което иска касата и някои документи не ги искат (например разпечатка от вагинален УЗД, втора спермограма от друга клиника при мъжки фактор...). На мен лично цветната снимка и кръвната група само ми останаха стари (от юли 2006), всичко друго наново.
*
« Отговор #139 -: Февруари 13, 2007, 15:43:50 pm »
докога е срока за подаване на молбите