0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: приема на документи за инвитро през 2007г. от НЗОК
« Отговор #60 -: Февруари 02, 2007, 21:43:25 pm »
Отговор от ЗК, който получих днес:
Подробна информация за програмата за лечение на безплодие по метода in-vitro може да се намери на електронната страница на НЗОК (www.nhif.bg) в линк “Лекарствена политика – програми – IVF. По предварителни сведения от НЗОК, след 5-ти януари ще има яснота за старта на приема на документи по програми. Съобщение за началото на приема на документи ще бъде публикувано в сайта на НЗОК, РЗОК-Варна също ще информира обществеността чрез регионалните медии. Може да проверявате идната седмица и на горещия телефон на РЗОК-Варна – 68 90 72, както и в Деловодството 68 90 74 за старта на програмата. За момента за нас няма яснота дали ще има промени в програмата. Според изискванията и критериите в програмата през 2006 г. - изследванията, с изключение на спермограмата, която се прави в IVF-центровете, могат да се направят във всяка лаборатория. Клинико-лабораторните изследвания, за които НЗОК заплаща, биха могли да се извършат с талон за медико-диагностична дейност, изписан от ОПЛ или специалист акушер-гинеколог от доболничната помощ, в договорни отношения с НЗОК. Останалите – HIV, Wass, HBsAg, HCV се заплащат от пациента. НЗОК не е в договорни отношения с IVF-центровете. Не е необходимо направление, за насочване на пациента към IVF-центъра.НЗОК заплаща само терапията за in-vitro оплождане.
« Последна редакция: Февруари 02, 2007, 21:46:01 pm от Dindin »
« Отговор #61 -: Февруари 06, 2007, 19:01:02 pm »
Започват. Ето тук прочетох: http://www.invitro-bg.com/display.php?page=news
*
« Отговор #62 -: Февруари 06, 2007, 19:31:16 pm »
Браво - това е много хубава новина. А някой има ли информация какви и колко лекарства ще се отпускат?
« Отговор #63 -: Февруари 06, 2007, 22:17:45 pm »
Здравейт е момичета стискам палци на всички ви.
Аз сега тръгвам по този път по който много от вас вървят навярно от давна.
Бих помолила всяка от вас която моге да ми помогне с някаква информация защото съм в пълно затъмнение.
Момичета моля ви да споделите с мен от къде трябва да започна,
как да разбера какви документи ми са нужни за ин инвитро и от каде да се сдобивам с повече информация.
Моля ви помогнете ми ако имате еъзможност защото доколкото чета във форума времето за подаване на док. наближава .
« Отговор #64 -: Февруари 06, 2007, 23:41:18 pm »
Крис, избери си клиника по стерилитет - там ще ти обяснят всичко. Ще ти кажат какви изследвания да направиш, ще подготвят документите.

Дойде време за атака значи  :lol:
  09.11.2007
« Отговор #65 -: Февруари 07, 2007, 06:51:51 am »
Здравейт е момичета стискам палци на всички ви.
Аз сега тръгвам по този път по който много от вас вървят навярно от давна.
Бих помолила всяка от вас която моге да ми помогне с някаква информация защото съм в пълно затъмнение.
Момичета моля ви да споделите с мен от къде трябва да започна,
как да разбера какви документи ми са нужни за ин инвитро и от каде да се сдобивам с повече информация.
Моля ви помогнете ми ако имате еъзможност защото доколкото чета във форума времето за подаване на док. наближава .

Ето ти един ориентир: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=579.0

Но без да си си избрала клиника няма как да стане.
*
« Отговор #66 -: Февруари 07, 2007, 09:42:32 am »
Еееее, супер новина, особено тази част:
 Колко пъти можете да кандидатствате?
Програмата предвижда НЗОК да ви отпусне безплатни лекарства за три опита, като единственото ограничение е всеки опит да е веднъж годишно.

« Отговор #67 -: Февруари 07, 2007, 09:56:50 am »
Най-после добри новини, момичета!
Пожелавам успех и късмет на всички!
« Отговор #68 -: Февруари 07, 2007, 10:07:45 am »
Мили момичета, имам спешно питане по отношение на прословутите изследвания - направила съм почти всичко, хормоните без естрадиол, защото трябвало на 21 ден, а последно пусках на 3 ден на 03.02.07. Искам да си подготвя комплекта документи за ЗК, а 21 ден ми е чак след 2 седмици. Как да процедирам, да пускам ли естрадиола сега.. колкото да не ми липсва в изследванията?!? Дайте ми съвет, утре отивам за последните изследвания..
Мерсаж предварително!
« Отговор #69 -: Февруари 07, 2007, 10:16:10 am »
Dindin пусни си естрадиола сега , независимо че не е на 21 ден .Важното е да го имаш като изследване , а точния резултат и кога е правено иследването мисля , че не е толкова важно за кандидатстването по програмата .Успех
« Отговор #70 -: Февруари 07, 2007, 10:22:12 am »
Dindin пусни си естрадиола сега , независимо че не е на 21 ден .Важното е да го имаш като изследване , а точния резултат и кога е правено иследването мисля , че не е толкова важно за кандидатстването по програмата .Успех
И аз така си мислех, пускам го сега и толкова.. и без това са само подробности тези изследвания..
*
« Отговор #71 -: Февруари 07, 2007, 10:54:22 am »
Еееее, супер новина, особено тази част:
 Колко пъти можете да кандидатствате?
Програмата предвижда НЗОК да ви отпусне безплатни лекарства за три опита, като единственото ограничение е всеки опит да е веднъж годишно.

Peta, това къде го пише?
*
« Отговор #72 -: Февруари 07, 2007, 10:55:13 am »
Пускай и давай смело напред Dindin!  :D
 Gabi, тук: http://www.invitro-bg.com/display.php?page=m8&sub=4
« Последна редакция: Февруари 07, 2007, 10:57:10 am от peta »
« Отговор #73 -: Февруари 07, 2007, 10:59:39 am »
Благодаря Пета!

Ако това за трите опита (макар и не в една година) е вярно ще е супер наистина!

*
« Отговор #74 -: Февруари 07, 2007, 11:05:54 am »
Пускай и давай смело напред Dindin!  :D
 Gabi, тук: http://www.invitro-bg.com/display.php?page=m8&sub=4
Има някакво несъответствие там. Всичко е написано като че ли за миналата година "през 2006-та в програмата да бъдат включени 1500 жени."
НЕщо не е така...........
*
« Отговор #75 -: Февруари 07, 2007, 11:11:36 am »
За съжаление май е стара информацията.  :(
Ето какво копирах от сайта на Здравната каса:
"Уважаема г-жо, от 12.02.2007 г. в районните здравноосигурителни каси ще започне приемът на документи за всички програми за скъпоструващо лечение. Изследванията по програма ин-витро не е необходимо да бъдат актуализирани. Валидни са вече направените. Документи ще се приемат до изчерпване на гласуваната бюджетна рамка. Повече подробности за критериите, необходими за кандидатстване, може да намерите в линк "Лекарствена политика - Лечение по програми - IVF" на нашата електронна страница. В настоящия момент НЗОК заплаща един опит по програма ин-витро. Няма възможност да кандидатствате втори път за безплатни лекарства по програмата. "
*
« Отговор #76 -: Февруари 07, 2007, 11:19:21 am »
Момичета,
свързах се с РЗОК тази сутрин, след като и аз прочетох цитираното от Габи за прием от 12.2. и за валидността на изследванията. Жената подскочи от радост на стола си като чу, че съм прочела в сайта на НЗОК тази информация, но после посърна бързо-бързо, след като разбра, че е във форума, а не е в решението от заседанието. Беше радостна, защото каза,ч е преди минути е проверявала и е нямало нищо публикувано официално.
Самата тя каза, че много пъти тези, които пишат във форума пишат неща, които не са много верни. Така че чакаме писма от НЗОК до районните. Това ще е единствения достоверен източник на информация кога се започва прием, дали ще са валидни изследвания с изтекли вече 6 месеца и какви ще са бройките.
Много, ама много се надявам писаното във форума на касата да е истина!
*
« Отговор #77 -: Февруари 07, 2007, 11:27:48 am »
Ами жалкоооо, аз така се зарадвах, че въобще не съм обърнала внимание.  :(
*
« Отговор #78 -: Февруари 07, 2007, 11:32:26 am »
А дали ще мога да кандидатствам по програмата,след като в момента правя процедурата платено,да се застраховам за следващ опит при евентуален неуспех?
Не идваш ли на този свят,за да прегърнеш едно дете?
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=26711&AlbumId=96722
« Отговор #79 -: Февруари 07, 2007, 11:45:14 am »
capris можеш  :D

А имате ли представа колко време важи спермограмата? Ние сме с мъжки фактор, последната ни спермограма е от 25.11.06. Дали не може да направим сега само една в друга клиника :ask:
  09.11.2007