0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета, искам да си купя нов термометър, но се чудя какъв да си избера  :ask:
Споделете вие каква марка ползвате и дали сте доволни, please  :bbt:

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Препоръчайте ми марка термометър за БТ !
« Отговор #1 -: Януари 02, 2007, 11:58:26 am »
Аз използвам живачен, от най-обикновените и съм доволна.

Ще преместя темата в Опити за забременяване. Нещо не ми се връзват дупетата с кафетата. :wink: :lol: :P
« Последна редакция: Януари 02, 2007, 12:09:16 pm от Lali »
« Отговор #2 -: Януари 02, 2007, 12:20:25 pm »
И аз ползвах живачен, когато мерех БТ.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Януари 02, 2007, 12:24:04 pm »
Живачен, руски  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #4 -: Януари 02, 2007, 20:00:27 pm »
В началото, когато за първи път започнах да меря БТ ползвах живачен, но го счупих. Слагам го на столче до леглото за да не ставам и като съм сънена сутрин, често го събарям :(. Сега съм с електронен, но искам да го сменя. По графиките на някой момичета виждам, че има термометри, които мерят с точност  до втория знак . Тези не са ли по-добри ?

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #5 -: Януари 02, 2007, 20:13:55 pm »
Моя е ....  LUMISCOPE  model 2013D.
Доволна съм,държа го още една мин след сигнала.Струва към 7 лв. :D
*
« Отговор #6 -: Януари 03, 2007, 11:27:44 am »
Най-точни са живачните, но са опасни, аз моя също го счупих  :(. На пазара не може да има термометър, който да мери с точност до втория знак, не и на тези цени -7-10-15лв. - дори и да го има, това не е реална температура, а някаква дигитална модулация на температурата. Моят е изключително неточен марка Lumiscope 2013F дори и десет минути след сигнала да го държа винаги дава отклонение от живачния и то не малко, а порядъка - 0,3-0,5 градуса, което си е доста. Утешителното е, че не търсим реална температура, а температурна разлика, така че какъвто и да си вземеш, ще ти върши работа.
« Отговор #7 -: Януари 03, 2007, 18:43:13 pm »
Аз меря с Geratherm clinic - дигитален, произведен в Германия. Страх ме е да не счупя живачния. Дигиталния дава отклонение 0,05 от градуса в сравнение с живачния. Доволна съм. Струва около 8 лв. Запаметява последната мерена температура. В случай, че в продължение на 3 минути не мери температура, се изключва автоматично. И едно от полезните неща - не се чупи лесно при изтърване. Пробвах го без да искам няколко пъти.  :lol:
« Последна редакция: Януари 07, 2007, 11:19:46 am от sunny »

*
« Отговор #8 -: Януари 03, 2007, 19:29:22 pm »
Ох, с този живачен термометър що страхове съм брала...Аз съм много поспалива и ми се е случвало да се унеса отново в сън както съм като пуйка с термометъра в дупето. Ай! Ужас! После сънища, сънища... Мирясах чак като спрях да я меря температурата, но година почти изрядно мерих.
Alexandra
« Отговор #9 -: Януари 03, 2007, 20:52:58 pm »

Цитат
Ох, с този живачен термометър що страхове съм брала...Аз съм много поспалива и ми се е случвало да се унеса отново в сън както съм като пуйка с термометъра в дупето. Ай! Ужас!
  :lol: И аз така!  А да не ви казвам,че спа като мумия увита с юрганче и одеало :balk_126:,че все ми е студено и в просъница,като се размърдам и като усетя една пронизваща болка се сещам,че вече темп.се е измерила!  :lol:Иначе и аз имам един счупен живачен,а дигиталния ми май нещо беше скапан и ми даваше някакви ненормални стойности и сега пак съм с живачен.
*
« Отговор #10 -: Януари 04, 2007, 11:22:27 am »
Меря с дигитален, уж Ситизън, ама правен в час по трудово обучение в 10ти клас в Китай :D :lol: Държа го още 1 мин след сигнала.
*
« Отговор #11 -: Януари 04, 2007, 15:52:45 pm »
Аз мога да кажа, че меря едновременно с обикновен живачен ректално и с дигитален орално. Разликите в стойностите са винаги различни, понякога 2, понякога 5 единици... Преди мерех само орално с дигитален и там графиката ми бе бурно море. Сега като обръщам внимание главно на живачния нещата се поуспокоиха...
« Отговор #12 -: Януари 04, 2007, 16:28:44 pm »
Аничка, орално и ректално измерена температурата е винаги различна, независимо с какъв термометър мериш. Ректралното отчитане дава винаги по-високи стойности.
Gerаtherm имат един модел специално за измерване на базална температура, недигитален, с някакъв друг вид материал различен от живак. Само че не успях да намеря такъв на българския пазар.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #13 -: Януари 04, 2007, 16:53:55 pm »
Миники, аз знам, че разлика ще има, но съотношението в разликата всеки път е ралзично. Ако ректално съм измерила единия ден да речем: 37, а орално 36,6 и разликата е 0,4,при следващото мерене разликата може да е 0,2, 0,6 и др...
*
« Отговор #14 -: Януари 06, 2007, 08:42:29 am »
Аз меря с Cyclotest Lady, немски е, беше около 15 лв - дигитален. И няма как да се счупи, защото е от някаква гъвкава материя
*
« Отговор #15 -: Януари 06, 2007, 08:44:03 am »
Забравих да кажа, че го продават в една кутия като книга, с книжка с упътване и диск/CD, с овулационен календар и даже молив  :D
*
« Отговор #16 -: Януари 06, 2007, 10:33:29 am »
В началото и аз си взех Cyclotest Lady специално за овулация, но в последствие пак минах на живачния. Струва ми се по - точен.
« Отговор #17 -: Януари 06, 2007, 19:26:58 pm »
И аз съм ЗА живачния термометър. :P
Взех си дигитален Citizen , но ми изкарваше много ниски стойности на температурата затова го сравних с живачния  - разлика от 0.4-0.5 и минах на живачния. Може да има опасност от счупване :?, но поне са по-реални стойностите.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #18 -: Януари 09, 2007, 21:23:47 pm »
Според мен най-добрия е Hg термометър. Дигиталните нещо не ми вдъхват доверие!
« Отговор #19 -: Януари 12, 2007, 16:32:34 pm »
Аз ползвам дигитален.Мисля че е важно да има двуфазност .