0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Искам да споделя печялният си опит в тази насока. Направих втори опит ин-витро преди 2 месеца - неуспешен. На въпросът при към Доктора -"защо не стана и този път"?, ми беше отговорено -"ами нали знаеш 20 % е успеваемостта". Да но аз съм на 27 г. и това не е вярно.
       След като се амбицирах да проверя какво не е наред си направих нужните рутинни изледвания като кръвна картина и пълна биохимия, от където излезе критично ниските нива на Магнезий. От Магнезия зависят контракциите на мускулатурата каквато е  и матката т.е ниските му нива водят до повишена контракция на матката, която не е добра среда за трансфера, а и след това. Също така довежда до аборти. Никой лекар не проверява това. Сега взимам Магнерот в лечебни дози, "но след дъжд качулка".
Нивото на магнезия от биохимията ли се вижда?
Благодаря, че сподели. Предстои ми инвитро, но не знаех, че и това трябва да изследвам.

lb2f
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
иzследването на магнеzий струва 3 лв в кандиларов. аz наскоро го иzследвах. подоzирах по ниски стойности zаЩото често получавам схваЩания на краката (крампи). окаzа се в норма при мене

yunus, къде прави процедурата ако не е тайна
« Последна редакция: Декември 30, 2006, 22:59:21 pm от лили »
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
yunus благодаря че сподели тази информация.Лошото е ,че има много малки неща на които не се обърща внимание,......но те оказват голямо влияние.
иzследването на магнеzий струва 3 лв в кандиларов.

Мерси, Лили  :D
Там мислех да пусна за токсоплазмоза и рубеола. Сега ще добавя и магнезии. Но започвам да се замислям, дали не е добре да направиме някъде пълен списък на изследванията преди инвитро. Толкова много четох и мислех, че знам какво трябва да иследвам. Ето, че за магнезия не знаех.

lb2f
 Да магнезия се изследва в биохимията. В Кандиларов изследването струва 3 лв. + 3 лв за взимането на кръв. Но обикновенно се изследва заедно с нивата на Калция също 3 лв.,защото те са взаимни антагонисти т.е ако едното е високо то другото е ниско и обратното.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
yunus, благодаря ти че сподели опита си  :D
и аз имам още едно изследване и ще влюча и биохимията, успех следващия път!!! :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
      От Магнезия зависят контракциите на мускулатурата каквато е  и матката т.е ниските му нива водят до повишена контракция на матката, която не е добра среда за трансфера, а и след това.

Означава ли това, че ако жената е бременна е безопасен  допълнителния прием на магнезий?
*

piera

• 896
  • Keen on boots
      От Магнезия зависят контракциите на мускулатурата каквато е  и матката т.е ниските му нива водят до повишена контракция на матката, която не е добра среда за трансфера, а и след това.

Означава ли това, че ако жената е бременна е безопасен  допълнителния прием на магнезий?
Да.В дози предписани от лекар.
Честита Нова година! Да донесе много бебета. Майки и бебета, бъдете здрави!
yunus кефиш ме много. Колко жалко, че лекарите, в това число и в специализираните кабинети пропускат лесни за изпълнение прости неща.
За магнезиевите соли.
Скъпи дами,не се притеснявайте от магнезия и при бременност. Недостигът му означава риск от спонтанни аборти. Второ- предпазва мозъка на вече заченатото бебе от малформации. Трето пази и костите и зъбите на бременната жена. Той е толкова важен за остите, колкото и калция.
Магнерот е магнезиева сол + витамин В 13.Може би най- добрият препарат на пазара, но спокойно може да се използма и английска сол , 2- 3 г дневно с малко вода. При приемана през устата магнезиевите соли не крият никакви рискове и при предозиране. Само, ако се увлечете и предозирате много, ще усетите слабителен ефект. Дневни нужди- 300 мг. В магнерот- 500 мг, една много добра доза. 
Обърнете внимание и на храните източници на магнезий:

Източници на магнезий!!!- всички зелени храни- дами, те са важни и като източник на фолиева киселина;
- чесън, важен и като имуномодулатор;
-слънчоглед, съдържа и селен, много важен микроелемент; коприва, бирена мая, най- доброто витаминно допълнение за организма. гъби, миди, заешко месо. (допълнителен внос на магнезиеви соли е добре- 1/2 чаена лъж. англи. сол, шумящи табл. и пр.).
Поелавам успешно забременяване, нека има много бебета!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
А защо на бременните го дават не преди четвъртия месец? Сигурни ли сте, че може и преди това? Защо в по-ранните месеци дават папаверин и но-шпа срещу контракциите? Определено магнезият успокоява, защо тогава се пият горчилки?  :balk_172:
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Има ли значение по кое време ще се изследва, имам предвид ден от цикъла?

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Не.
Аз съм правила пълна кръвна картина, дали пък магнезият не се изследва там?
Иначе всичко ми е било в норми.
Дано слънчо огрее и моят дом ...

Не.

lb2f
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Иначе всичко ми е било в норми.

Не се изследва там.

Яжте всеки ден по 100 гр. овесени ядки + банан и парче черен шоколад. Това почти ви осигурява дневната нужда от магнезий.  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Днес изследвах магнезия и ми излиза на долна граница: 0,81 (0,7-1,7) Незная това нормално ли е или да предприемам нещо :roll: Вече почнахме стимулация ...дайте ми съвет моля ви? :help:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Няма да ти навреди да пиеш малко витамини,или ако приемаш овесени ядки. :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Яж храни богати на магнезий.
Тук може да погледнеш в кои храни го има най-много и си направи една вкусна диета  :D
http://www.bb-team.org/nutrition/table.php?t=2

http://zdravoslovno.com/Minerals.html

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Благодаря момичета! Денис много полезни линкове, благодаря! :D Сега ще я спретна тази диета, а между впрочем си взех и от този разтворимия магнезий на биофар с витамини от групата б, невярвам да ми навреди.  :balk_56: