Първо да кажа, че забременях след ин витро и замразен трансфер и симптомите ми може да се дължат на лекарствата, които приемам (прогестерон и естрадиол). Съвсем наскоро - преди 3 дена, видях
(на 12-ти ден след ЗЕТ) и все още почти нямам бременни симптоми, но първите признаци преди датата на теста бяха следните:
1. Придърпвания в корема, краткотрайни и не силни;
2. Рано вечер ми се доспиваше, а сутрин се събуждах преди 6ч., което е много нетипично за мен;
3. Промяна във влагалището (меко и подуто), която усетих при поставянето на утрогестан 6-7 дни след трансфера;
4. Умора и отпадналост през деня, 2-3 дни преди теста се прибирах ранния следобед от работа, за да си полегна (може да се дължи и на лекарствата и жегата);
5. Обрина ми се лицето 2-3 дни преди теста с някакъв странен обрив - ситни пъпчици, след което явно завяхваха и лицето ми стана като шкурка (по принцип кожата ми е чиста и ми избиват рядко само единични пъпчици), но това не съм сигурна дали се дължи на бременността или на някаква алергия като слънчева например.
Нямам никакви други симптоми, нямам даже напрежение и болки в гърдите, което ми се случваше преди всеки МЦ и което всеки път ме водеше до мисълта, че може би съм бременна. Все още нямам гадене (дано така и да продължи) и каквито и да било други неразположения.