Здравейте! Реших да споделя моите симптоми от настоящата ми втора бременност. При първата нямаше нищо необичайно - стягане в гърдите, без да са подути или променени по някакъв друг начин, събуждане рано сутрин още по тъмно доста прегладняла, слаби тазови болки и такива ниско долу в корема. Това, което тогава ме усъмни, беше че ми стана лошо при пътуване със самолет, което никога не ми се беше случвало преди. Дадох си сметка, че имам двудневно закъснение и резултатът беше налице - сега е на 2 г. и 8 месеца, сладур голям. Трябва да кажа, че след раждането му и кърменето, което беше 4-5 месеца, продължих да имам капчици кърма при натиск на зърната. След направени изследвания при мамолог и ендокринолог се оказа, че това не е някакво болестно състояние, а по-скоро физиологична особеност, която така и не изчезна с времето.
От няколко месеца започнахме опити за второ бебе. Този месец някак всичко се подреди, имах ясно определима овулация, бяхме много спокойни и това може би спомогна за положителния тест за бременност. Какви бяха този път симптомите още преди закъснението. Сред обичайните - силни стягащи болки в гърдите, отново без промяна в размера и усещането; сърбежи по гърдите и зърната; отново ранно, почти нощно, будене с чувство за непреодолим глад, търпими и постоянни болки ниско в корема и кръста като при разтягане. По-нетипичните симптоми обаче са и по-интересните - кървави корички в носа (имах ги и при първата бременност и то доста често, но след раждането изчезнаха); невероятно силно и неприятно на мирис потене (по два пъти дневно се наложи да се мия, дезодорирам и сменям дрехи, също от предходната бременност не съм имала такова чудо); при влизане в една бензиностанция ми се стори, че вътре смърди непоносимо на цигари и поисках да излезем по-бързо, което някак учуди мъжа ми; при натиск на зърната на гърдите освен типичния за мен млекообразен и бял на цвят секрет, се появи зластиста коластра! Това последното просто ме закова - три дни преди закъснението бях сигурна, че съм бременна. Попрочетох тук-там и се оказа, че се случва при втори и следващи бременности някои жени да имат коластра още преди да са разбрали, че са бременни.
Оттам нататък - двудневно закъснение, тест с много бледа втора чертичка, а на следващия ден втори тест с ясни две черти.
Успех на всички, желаещи да имат детенце!