не работят със здравната каса, мила. относно професионализма им - аз бих могла да поспоря. не исках да говоря за това преживяване, но така или иначе си отворила тема... отидохв тази клиника през октомври по спешност (бременна в 9 г.с., с кървене,и от безизходица - неделя, 17ч. следобед, на другата сутрин мки е полета, а не съм от София и както се сещаш лекарите, които познавам там, не работят в неделя). ако ти кажа бизнесмени - май няма да е достатъчно. док (доколкото разбирам собственика на болницата) ме посрещна с думите - нали знаете, че не работим по здравната каса? оисле ми написа на едно листче кое колко струва. честно казано хлъцнах, но нямах избор. а по принцип във варна ходя при един от скъпо вземащите лекари (добра апаратура, няма как). за 20 мин престой в кабинета ми взе почти една минимална заплата. както и да е, казах си - за здравето пари не се пестят. но отношението му ме разстрои и до днес като се сетя ми се доплаква. позтави ми диагноза мисед все едно среща случаен познатна улицата и му кимва за добър ден. и тъй като аз не се отказвам и разпитвам защо, как, какво мога да направя... най - накрая ме отряза с думите аз ви обяснявам, ама вие като не разбирате, това си е ваш проблем
е, не съм медик, за сефте бях и бременна, но както и да е. не мисля, че това са думите, които една бременна с подобна диагноза би искала да чуе. изпрати ме с надеждата да имам късмета да съм сред едни 3 % шанс всичко да е наред. а му бях обяснила, че ще пътувам... почна едни разсъждения - те на запад ако нямате застраховка изобщо няма да ви приемат. и аз вече вбесена и на ръба да ревна в кабинета му отговарям - ако си платя ще ме приемат и още как, на ръце ще ме носят, за разлика от тук. а в БГ като съм здравно осигурена и си плащам като поп, сякаш той ми обърна внимание докато не му платя.
гледам снимка на бюрото му с дъщеря му, идеше ми да го попитам, и с нея ли толкова бездушно би се държал, ако тя влезе в кабинета му??? предполагам са специалисти, но това не е достатъчно да си добър лекар. изборът си е твой, но ако не си готова да плащаш големи суми, по- добре не ходи там. късмет