0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Help! Ужасни киселини:(
« -: Декември 22, 2006, 12:23:30 pm »
До сега се търпяха, но вече станаха адски "злобни"...направо ми причернява от тях. :(
Мацки, давайте някакви хитрини и бабини деветини за гасене на пожара в хранопровода. Още в 3-4 месец бях при гастроентеролог и той ми предписа две лекрства-Talcid и Almagel, които да ги пия само при нужда. Освен, че изобщо не ми помагат...проблемът ми е, че тея киселини ме тормозят 24 часа. И сега станаха толкова силни, че имам чувството, че факла с огън ми минава през гърдите.
Тъпо е да хленча, но ще съм благодарна на всеки съвет за облекчаване на болката.
 :grouphug2:
« Последна редакция: Декември 22, 2006, 12:39:20 pm от oganche »

*

victorita

• 531
  • Моето малко слънце КРИСТИАН се роди на 21/01/2010
Re: Help! Ужасни киселини:(
« Отговор #1 -: Декември 22, 2006, 12:25:51 pm »
сега в кой месец си-по принцип изписват КВАМАТЕЛ 20 в последните месеци,но задължително се консултирай с гинеколог
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #2 -: Декември 22, 2006, 12:40:28 pm »
сега в кой месец си-по принцип изписват КВАМАТЕЛ 20 в последните месеци,но задължително се консултирай с гинеколог
В средата на 8-ия месец. Ще питам за това лекарство. Благодаря.

*
« Отговор #3 -: Декември 22, 2006, 13:17:23 pm »
Е на Оги точно тогава и аз имах! Откакто ставах посред нощ и висях цяла нощ на компа щото като легнех и ми идваха на гърлото разкарах нацяло вечерята - следобедна закуска и тва е и 5 часа преди лягане никакво ядене. Пих и сода бикарбонат по 1 разтворена лъжичка на няколко пъти - не знам вредно ли е не е ли, но не се издържаше. Накрая обаче минаха, имах ги 1-2 седмици само. Четох в мамата, че някои пиели газирана вода за тази цел ама аз хич не обичам.
« Последна редакция: Декември 22, 2006, 13:40:47 pm от cygnus »
*
« Отговор #4 -: Декември 22, 2006, 13:37:58 pm »
При мен само газирана вода с лимон помагаше, нооооооооо последните месеци е така мила, няма оправия само търпение  :?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #5 -: Декември 22, 2006, 14:11:35 pm »
На мен Талцид ми помагаше донякъде, но за през деня. Вечер - по-малко ядене и повдигане на гърба върху възглавници. Не ме държа дълго - може би две седмици и после или аз свикнах, или понамаляха.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #6 -: Декември 22, 2006, 15:31:23 pm »
и аз бях така, но само последните 2 месеца. през деня Талцид, а вечер особено в деветия месец спях полулегнала. Аз имах безпроблемна бременност, само това ме тормозеше и подутите глезени.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #7 -: Декември 22, 2006, 16:59:50 pm »
Аз си дъвча талцид по 5,6 на ден и ми минава.Вечер не ям,но пък не е много хубаво,защото бебето ми е малко засега. 8O
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
« Отговор #8 -: Декември 22, 2006, 17:47:58 pm »
Оги, аз дъвчех едни таблетки ролейдс и пиех газирана вода и други газирани напитки, само това помагаше
ема2
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
« Отговор #9 -: Декември 22, 2006, 18:23:00 pm »
И мен Talcid  ме спасяваше. Временно, разбира се :)
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #10 -: Декември 22, 2006, 19:32:46 pm »
И аз имам периодично киселини, но две седмици бяха повече от ужасни, чак повръщах от тях :?

Талцида ме спасяваше в краен случай. Иначе газирана вода и всякакви др. газирани напитки, прясно мляко, семки. Айде дано скоро да минат!

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #11 -: Декември 22, 2006, 20:11:13 pm »
Оги, аз пиех газирана вода много. Освен това - не знам обаче дали тук го продават, има едни таблетки - Renie и билкови капки Iberogast - много помагат. Също така ментов чай. Надявам се да ти помогне малко.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #12 -: Декември 22, 2006, 23:48:53 pm »
А аз като Дони - половин лъжичка сода и край! Не може да ти навреди и действа на секундата!
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

victorita

• 531
  • Моето малко слънце КРИСТИАН се роди на 21/01/2010
« Отговор #13 -: Декември 23, 2006, 08:16:42 am »
вместо да се взема сода много по-добре и безопасно е да се сдъвче ТАЛЦИД-все пак лекарството си е дозирано точно и то действа до 5 мин.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #14 -: Декември 23, 2006, 10:04:14 am »
 yahoo_17Мила Оги !
Аз нямам опит-бременност и киселини,но имам опит с КИСЕЛИНИ!
Не чести но,споходят ли ме,като БУРИ са!
И то от определени храни които обожавам,
например баница с праз и чушки бюрек!
Лекарства не обичам да пия,и затова не прибягвам към тях!
Но чаша газирана вода с лимон или не,
е и за мен истинско облекчение!
mc101 tree2a mc101 tree2a mc101 tree2a mc101 tree2a mc101 tree2a mc101 tree2a mc101 tree2a mc101 tree2a mc101 tree2a mc101
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #15 -: Декември 23, 2006, 11:23:44 am »
Аz нямах киселини, но докато лежах в болницата, караха една бременна с ужасни киселини да дъвче бадеми(сурови) много бавно, докато станат на каШа и тогава да ги гълта. Мисля, че и други сурови ядки стават, не е zадължително да са бадеми. Препоръчват и малко, но по-често хранее.
Стискай zъби, не остана   :).
« Отговор #16 -: Декември 24, 2006, 09:38:39 am »
А аз като Дони - половин лъжичка сода и край! Не може да ти навреди и действа на секундата!

Содата, майчета, се разбърква във вода и се изпива само това, което се е разтворило, а остатъка на дъното се хвърля.

Обикновени бисквити не ви ли помагат?
*
« Отговор #17 -: Декември 24, 2006, 10:28:21 am »
Огънче,
нямам опитс киселини, но май трябва да се научиш да спиш полу легнала. Това препоръчват при нас. За лекарства не знам. И по лека храна.
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #18 -: Декември 24, 2006, 13:23:40 pm »
Мерси, момичета, за бързите отговори. Злато сте ми вие. :bighug:
Ще изпробвам всички съвети. Само без талцида и содата, щото ми се сгажда от тях. Още като здъвках първото хапче и го изплюх. Уууух, гадост. А само при мириса на сода ми тръгва нагоре.
Като "преживея" Коледните трапези, ще се отчета как съм се справила със вкусотийте.
Мирна и тиха Бъдни вечер! :dating:
« Последна редакция: Декември 27, 2006, 21:20:03 pm от oganche »

« Отговор #19 -: Декември 27, 2006, 18:16:03 pm »
Опитай с прясно мляко, на мен лично много ми помагаше! :) Ранитидин също, но май не е много хубаво да се пие често