За последно предколедно – да си напиша делово дългия постинг......
via,Здрава ли си вече? Не преставай с инхалациите, докато не спреш да кашляш – при мен са най-ефективни не толкова при запушен нос, колкото при кашлица. Особено вечер преди лягане – после си спиш спокойно.
Аз съм много щастлива, най-накрая се разбрахме с доктора по всички важни въпроси за секциото и съм вече спокойна
Това да се чува! Това е едно от най-важните неща – твоето спокойствие!
Marie,Това момиче ВЕРДИ акъла ми взе! Искам и аз да съм такава добричка, знаеща, организирана и помагаща!
Де да можех малко от акъла да ти взема......., че аз съм голяма забравана и си имаме една шега с мъжа ми – че имам само една мозъчна клетка и тя какво по-напред да помни. И за добротата ми мъжът ми би поспорил с теб.......
Гане,Леле, какво сте преживели покрай пътуването! Тръпки ме побиха.
Радвам се, че малкият е по-добре! А не теб още ли ти е лошо от лекарствата? А какво показаха изследванията на Алекс? Дано се чувствате добре и двамата и изкарате весело празничните дни!
piera,Съжалявам, ако ще допринеса за твоето объркване, но ще изкажа и аз мнението си за ваничките.
Купих си
Laguna OKbaby – със
стойката и
подложката Buddy към нея. Удобното на стойката е, че е сгъваема и лека. Ваничката има отвор на дъното за източване на водата, което ни беше много удобно и докато къпехме бебко в стаята и сега, когато слагаме ваничката в нашата вана в банята. За разлика от Гането обаче, при нас подложката си остана до ден днешен неупотребена нито веднъж. Послушах съвета на д-р Даскалов, който ми каза, че къпането за бебето е по-скоро физиологична, отколкото хигиенна процедура, и ми препоръча да къпя бебето си в повече вода и да не ползвам такива поставки. Педиатрите в „Торакс” ми обясниха как да къпя бебето и на втория ден от живота му, още докато бях в клиниката, по свое желание започнах да си го къпя аз. Държах си бебето на ръце, докато не започна да сяда. В интерес на истината, трябва да уточня, че никога не съм го къпала сама, винаги таткото ми е помагал.
jam,Ето листовките на изопринозина – Изопринозин (Isoprinosine) –
КХП и
ЛПЗа лекарствата за спиране на кърмата:
- В сайта на ИАЛ има три вида Бромокриптин:
Bromocriptine NIHFI -
КХП и
ЛП Bromocriptine Sopharma -
КХП и
ЛП Bromocriptin-Richter 2,5 mg -
КХП и
ЛП- има и други регистрирани лекарства с активна съставка бромокриптин:
Медокриптин (Medocriptine) -
КХП и
ЛП Парлодел (Parlodel) -
КХП и
ЛП Серокриптин (Serocryptin) – няма файлове с данните.
-
Този линк e презентация със сравнение на различни препарати, използвани за тази цел. Взех го от
този форум. Само че аз не разбирам немски.
Гане, Tanja, помагайте!
За столчето за хранене – по мое мнение, Sweety на Cangaroo е най-доброто за момента съотношение на дизайн, цена и екстри.
www.hippoland.net е сайта. Можеш да видиш телефоните на софийския магазин и да се обадиш да попиташ дали имат синьо.
Започнах да слагам Стефко да сяда на 6 месеца и половина – откакто започнах да го захранвам. С възглавници не съм подпирала.
За стола за кола – купихме този, който бяхме решили – Travel Evolution на Cam от „Хиполенд”. Свързахме се по телефона с магазина в Пловдив – казаха, че го няма в наличност, но очакват да получат. Помолихме да ни запазят един и отидохме да го купим същия ден вечерта.
Столчето е универсално – от 9 до 36 кг – група 1-2-3. Отговаря на европейския стандарт за безопасност ECE R44/04, който до 2009 г. е само препоръчителен, но повечето добри фирми го спазват още от сега. Има и защита от странични удари (Side protection system), въпреки че тя още не е регламентирана в стандарта. Също така, има отделен 5-точков колан за бебето, а не се използват коланите на колата (поне не до определена възраст). Седалката няма легнало положение, а само полулегнало – накланя се назад до 145 градуса. Окончателният щрих в решението ми беше голямата отстъпка в промоцията на „Хиполенд”.
Съпругът ми тази сутрин слезе да го сложи вече в колата и, щом се качи, веднага започна да ми обяснява, че сме уцелили покупката - много било удобно и лесно за поставяне, захващане и регулиране на положенията и коланите. Днес ще возим Стефко за първи път с него и после ще го помоля да разкаже как се е чувствал....
gabi32,Още една мома ще става баскетболистка или манекенка!
Щом не е заплакала Юлето от инжекцията, значи този, който я е поставял, е бил майстор. И Стефко два от трите пъти не плака изобщо.
За захранването – според мен, педи ти е казала да дадеш пюре от ябълки и моркови, именно защото си е мислила, че вече сте опитвали ябълка под формата на сок и така по-лесно бебка ще приеме новия вкус на моркова. Щом си прочела всичко необходимо и вече си решила как ще захранваш, не се впечатлявай много от това, което ти казва педи по въпроса.
ultra,Ние купихме активна гимнастика
Клоун на Chicco. Но не съм доволна. В началото бебко се ядосваше, че не може да стига играчките, защото висят много далече от ръчичките му. После пък вече му бяха безинтересни. Мисля, че за същата цена Delux е много по-добър вариант.
Perdeto,За каната – аз нямам електрическа кана, използвам едно малко джезвенце само и единствено за тази цел.
За спането – спокойно можеш да оставиш детето да спи в тази поза, в която му е удобно. А за честотата на спането – гледай да не го преуморяваш с много игра, защото бебетата после заспиват по-трудно.
shygirl,Цените са просто убийствени! Ама нали всяка майка иска най-доброто за детето си.....
А при вас не е ли така?
morkovche,Памперсите са ни на „Памперс” от самото раждане. Не съм имала проблеми. Случаите, в които са пропускали, се броят на пръстите на едната ми ръка. Винаги съм ги купувала от „Билла”.
Дано нямаш вече притесния поради болки или нещо друго и спокойно да си дочакаш датата за операцията!
StefiZ,Всичко е наред след имунизацията, нали? Браво на Деска, че се е държала геройски!
Желая на всички Весела Коледа!
Всички да сте много щастливи от присъствието на най-близките си хора!