Момичета ето и моите резултати,ще се радвам да чуя мненията ви.Накратко имам 3 неуспешни опита ИКСИ,предстои ми трансфер на замразени ембриони.Направих си и имунологични изледвания за да разбера има ли основателна причина за неуспехите или е просто лош късмет
Ама сега като гледам изследванията май съм още по объркана
Ето ги и тях:
1.положителни антикардиолипин-21.76 (+) при норма-(N<10, Low pos. 10-20,
Med. pos. 20-80, High >80
2.гранично положителни- Aнти-b2GPI– IgG, IgA, IgM 0.77 (+/-) при норма (Cut off 0.772)
3.гранично положителни-Анти-TPO (MAT) 1.02 (+/-) (N<1.1) /Тези ги повторих и са в норма/
4.Периферни CD3-CD56+CD16+ NK клетки – повишени. 14.6% при норма(N<12%)
Препоръката е: Преди следваща ART – Aspirin protect 100 mg, по 1 табл. вечер, 10 дни преди ембриотрансфера и след това, по време на бременността. При диагностицирана бременност – контролно изследване на антителата и прилагане на интравенозна гамаглобулинова терапия по схема.
Преди следваща ART - Intralipid (разреден) i.v., 7-10 дни преди ЕТ. Контролно изследване на NK клетки – при положителен тест за бременност.
Объркана съм,защото /доколото разбирам/ , стойностите са завишени -но леко,освен това са много променливи и се чудя дали е необходима и тази терапия или да ги повторя....благодаря ви предварително