Благодаря на всички. Благодаря ви. Толкова съм развълнувана, че напоследък съм станала адски разсеяна....
Най-голямото ми желание освен това на 27-ми да видя ембриончето, е да ви разкажа за мен и успехът да забременея. През цялото време докато четях и се учех от всички вас ми беше криво само за едно нещо - че аз нищо не мога да ви дам, с нищо не мога да ви помогна. Ето защо сега съм толкова щастлива
....
Ще се постарая да напиша нещата много ясно:
1. изследвания на половите хормони - резултат всички полови хормони в граница, освен ФСХ. Първият резултат беше
ФСХ 23,54 /при реф ст-сти до 12,5/, след това около 17,2 /веднъж на горна референтна граница/
2. Антитела - всичко в граници
3. изследване на щитовидните хормони + ТАТ и МАТ. Резултат:
Увеличено ТАТ - 351,5 /при реф. до 115/4. изследване за яйчниковия резерв /Inhibin B/ при доц. Конова - резултата беше:
Запазен яйчников резерв.
5. Проследихме овулацията - резултат:
имам овулация /е веднъж задържах фоликул и се наложи един месец да пия противозачатъчни - но от форума прочетох, че това се случва/.
- Реших, че проблема ми е в задържането. Има оплождане, но оплодената яйцеклетка не може да се имплантира следователно реших да направя:
6. Имунологични и генетични при доц. Конова в Плевен. Споделих с нея моите опасения и тя ми назначи изследвания.
Резултат - всички назначени ми от нея изследвания бяха добри с изключение на
NK клетки - 16,7% /реф. ст-ст до 12%/7. Посещение при доктор Тодорова за изследване на щитовидната жлеза:
резултат Hashimoto primaryВ резултат на всички тези изследвания и установени проблеми ето какви лекарства ми бяха изписани:
От д-р Тодорова - 3*1 т. Преднизолон
1*1/2 т. Л-тироксин /сутрин/
1*1 т. Селен /вечер/
Преднизолона в тази доза го пих само 7 дена, защото получих много силни странични реакции. След това го спрях. Мисля, че той подтисна сериозно ТАТ и затова се получи.
Доц. Конова - 1*1 Аспирин Протект
и при положителен тест - вливане на Иммуновенин 30 амп.
Аспирин Протект го започнах чак след като имах 5 дневно закъснение, защото тогава успях да се свържа с доц. Конова, но се надявам да помогне.
Вливането на иммуновенин го направих на 10-тия ден закъснение /понеделник 11,12/ и реакцията беше, че на същия и на следващия ден имах силно главоболие.
- Държа да напиша, че докато стигна дотук имах следните поставени диагнози:
* още в началото, когато доктора видя увеличеното ФСХ веднага ми каза, че в такива като моя случаи единственият начин за постигане на бременност е Инвитро. Едва след като проявих самоинициатива и си направих изследване на яйчниковия резерв оттегли мнението си?!
* в първия месец /и единствен установен/, в който задържах фоликул ми беше дадена диагноза - ЛУФ синдром.
Искам да знаете, че в месеца, в който забременях резултатът от изслеването на ФСХ ми беше 17,20 /при реф ст.сти до 10,2/. Т.е. ако имате запазен яйчников резерв и доказана овулация независимо от увеличената стойност на ФСХ -
МОЖЕ ДА ЗАБРЕМЕНЕЕТЕ. Направете си имунологични, генетични и изследвания на щитовидната жлеза, защото има голяма вероятност проблема да се крие там.
За всичко съм питала и съм се консултирала първо с вас, а след това съм обсъждала мнението и мислите си с лекарите, които посещавах.
Сега треперя дали ще успея да го задържа и се надявам Иммуновенина и Аспирина да помогне, защото реално в момента за този проблем друго не вземам.
Прегръщам ви всички и искренно и силно се надявам и вярвам, че ние всички ще успем да постигнем най-хубавото и желано - да имаме дете.