0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Лапароскопия - Майчин дом - София
« Отговор #20 -: Декември 12, 2006, 17:07:15 pm »
Благодаря ви за отговорите! Аз имам лекар от МД, който е запознат с моята ситуация, но тъй като ходя на частния прием, не знам как да направя така, че поне лапарото да мине през касата. Може би е най-добре да се консултирам лично с него, но съм малко скептична за отговора му, тъй лапарото ще трябва да е в МД, поради това, че в частния кабинет не извършва тази манипулация...
*

tanimira

« Отговор #21 -: Януари 14, 2007, 21:56:39 pm »
Аз минах лапароскопия в Майчин дом преди почти година. Д-р Румен Димитров препоръчвам с цялото си сърце - страхотен специалист, супервнимателен и надежден!
*

Lizia

« Отговор #22 -: Март 10, 2007, 14:24:47 pm »
Momicheta, predstoi mi laporo v Maichin Dom pri d-r Rumen Dimitrov. Kazaha mi, che minavam po zdravna kasa, no vepreki tova triabva da si plata 145 eur za edni trebi, koito se postaviat pri intervenciata. Ot foryma vijdam, che nikoi ne se e sbleskvam s podobna sityacia. E, imali togava zdravna kasa v moiat slychai??? Goreshto vi molia za otgovor. Blagodaria
« Отговор #23 -: Март 11, 2007, 12:13:40 pm »
Lizia,

Какво означава trebi, тръби ли имаш предвид? Не разбрах какво ще поставят.
« Отговор #24 -: Март 12, 2007, 09:10:07 am »
И аз минах през лапаро и пластика на тръбите в МД при д-р Филипов.Много добър специалист е и е много внимателен. Не иска пари за разлика от Налбански и Пъневска
/Те са от 11 ет./ За другите отделения нищо не мога да кажа.Ако се интересуваш мога да ти пиша повече подробности.
« Отговор #25 -: Август 17, 2010, 12:17:18 pm »
здравейте читатели,искам с най-голямо разочарование да кажа,че за мен д-р Начев не е никакъв оператор,или поне при мен не се получи.Октомври 2009 правих при него лапавоскопия,по препоръката на д-р Владимиров,минах на преглед в кабинета му в МД и с птвърдена и от него киста забързахме процедурата за лапарото,като лапароскопията първоначално ми трябваше за оглед на маточните тръби,но в последствие се оказа че имам голяма киста която трябваше да се отсрани.Мина лапарото,и на следващият ден д-ра ми каза че имам сраствания и съм за инвотро,по живо по здраво ме изписаха,един месец се възтановявах от лапарото и когато януари месец отивам на профилактичен преглед в друга клиника се оказва,че имам киста на същото място със същите размери,даже ми е излезнала още една,д-рът при който бях се оказа,че е приятел на д-р Начев и веднага ми даде лист за нова операция,дефакто нови 450 лв.По стечение на обстоятелсвата и най-вече от мисълта,че има нещо гнило не  отидох там,не се подложих на тази операция.След няколко месеца потърсих друг специялис,обясних му как стоят нещата и при прегледа се останови че кистата е пораснала още,видяха ми листа от лапароскопията и ми обясниха,че ми е направена само диагностика,нито кистата е махната,нито пък са се постарали и срастванията да се отсранят,което би било редно да се направи.Сега ми предстои ново ходене по мъките,най - вероятно ще правя нова лапароскопия,но трябва да сте сигурни,че няма да е при този д-р Начев.Просто съм възмутена даже тази дума не е достатъчна да опиша колко съм бясна,че все още има лекари който лмтят само за пари и на практика нищо не правят.Пропада ми процедура инвитро,защото с тези кисти няма смисъл да се прави каквото и да било......Помислете си дали да му плащате на д-ра за избор на екип,който не си върши работата
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #26 -: Август 17, 2010, 12:26:16 pm »
Привет и от мен,правих лапаро преди две години в Шейново,др Попов и екип,оперативна лапаро+ махане на киста,впечатленията ми са много добри.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #27 -: Август 17, 2010, 14:39:48 pm »
Полинка, имай предвид, че ако предварително не сте се разбрали да премине към оперативна лапароскопия, ако излезе проблем, докторът няма право да пипа, защото после може да го съдиш. За целта се подписва съгласие за оперативна намеса.....Искам да уточня, че не го защитавам, аз лично нямам впечатление от него. Просто излагам факти.
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #28 -: Август 18, 2010, 10:38:09 am »
Момичета, ами да ви разкажа за Др.Божидар Славчев (от МД) osi_12 osi_12
Преди 50 дни някъде е оперирал майката на моя много близка приятелка (отстранил е женски полови органи заради рак, справил се е чудесно, по нейни думи и са я изписали да си ходи). Лошото идва след една седмица, когато жената развива сепсис и откриват, че "доктора" светило и е срязал и двата уретера при операцията. Как става така, не мога да разбера, не бил видял какво е направил. Жената почина на 12 юли в следствие на развилия се перитонит и сепсиса след това!!!!!!!!!!! Не мога да нарека такъв човек "доктор". Всички сме в шок от случилото се, тази седмица в петък ще бъдат 40 дни на жената, много сме тъжни и ужасени всички.
« Последна редакция: Август 18, 2010, 11:51:13 am от Елфи »
*
« Отговор #29 -: Август 18, 2010, 11:53:52 am »
cvetij , съжалявам за загубата на близък човек!

Позволих си малко да редактирам поста в частта със сериозните обвинения, тъй като неподкрепени с факти, те от юридическа гледна точка са клевета. Това е в нарушение на правилата на нашия форум.
« Последна редакция: Август 18, 2010, 11:55:23 am от Елфи »
« Отговор #30 -: Август 20, 2010, 14:31:18 pm »
                             Здравейте!
   Чрез диагностична лапароскопия ли се проследява проходимост на маточни тръби???Не е ли чрез цветна снимка?!?!?!     

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #31 -: Август 20, 2010, 14:49:22 pm »
И двата метода дават информация за проходимостта на тръбите. Лапароскопията е по-обстойно изследване и дава повече информация за органите в малкия таз. Ако, обаче, няма индикации, на първо време и цветната снимка е достатъчна. Вече ако там се открие проблем, се препоръчва пристъпване към лапароскопия, за доизясняване и евентуалното му отстраняване.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #32 -: Август 20, 2010, 22:50:37 pm »
Принципно с цс се установява дали тръбите са проходими,а с лапарото може да се види в какво състояние са тръбите. :)