0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Лапароскопия - Майчин дом - София
« -: Декември 11, 2006, 10:48:29 am »
Извинявам се за тафтологията, но спешно ми трябват препоръки за специалист от Майчин дом София за лапароскопрска операция  :?
Вероятно става въпрос за шоколадова киста, но все още не е ясно - 'висим' без диагноза и си мислех, че ако се консултиваме с хирург, той би внесъл повече яснота по въпроса!
Моля ви момичета, ако сте останали с добри впечатления от някой лекар в Майчин дом София, дайте ми координати!
*
Re: Лапароскопия - Майчин дом - София
« Отговор #1 -: Декември 11, 2006, 10:51:10 am »
чувала съм, че д-р Филипов е добър, лично на мен са ми го препоръчвали, но аз не съм ходила
и защо точно в Майчин дом искаш
*
« Отговор #2 -: Декември 11, 2006, 11:34:43 am »
Останах с впечатление, че там са най-добрите хирурзи..., ако имаш друго предложение, ще съм щастлива да го чуя!?!
*
« Отговор #3 -: Декември 11, 2006, 11:42:11 am »
здравей!!!
понеже и аз минах по този път-проф.налбански!!!
много е добър -светило в оперативната лапароскопия(мнение на моята гинеколожка,която е държала изпит при него)самата аз останах очарована!влязох за диагностична лапароскопия,но..в процеса на огледа се установява,че съм с ендометриоза(шок.киста)и се направи оперативна лапароскопия!последва лечение след това 3м.
това е моето мнение!!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #4 -: Декември 11, 2006, 11:54:29 am »
Аз съм много доволна от д-р Филипов. :D
<br />
*
« Отговор #5 -: Декември 11, 2006, 12:09:09 pm »
Останах с впечатление, че там са най-добрите хирурзи..., ако имаш друго предложение, ще съм щастлива да го чуя!?!
и аз бях с такова мнение, но след 3 седмици там се отчаях
единствено за Филипов чух хубави неща, пък и той е в клиниката по стерилитет, но пак ти казвам, че само съм чувала, а не говоря от опит. ако се спреш на Филипов, мисля, че още пазя визитката му
« Последна редакция: Декември 11, 2006, 12:11:10 pm от sia »
« Отговор #6 -: Декември 11, 2006, 14:07:27 pm »
За МА най-добрите в лапароскопията се водят Налбански, Тюфекчиева, Филипов, Карагьозов. В Шейново са Попов, Нецов  и май също Славчев или Славов се спрягаше, но той май не е в Шейново не съм сигурна.И на мен ми предстои лапаро та още се чудя.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
« Отговор #7 -: Декември 11, 2006, 14:47:30 pm »
Момичета, сега се обадих в частния кабинет на Др.Божидар Славчев (от МД), но там не се извършва лапароскопия, нито правят цветни снимки. Само в Майчин Дом :(
*
« Отговор #8 -: Декември 11, 2006, 14:50:11 pm »
Здравейте момичета!
Всички изброени по-горе леkари от МД са добри. Аз ще добавя Д-р Начев, който ме оперира. Резултата се вижда в подписа ми!
« Отговор #9 -: Декември 11, 2006, 16:45:58 pm »
И къде работи този Начев?

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #10 -: Декември 11, 2006, 16:48:15 pm »
И къде работи този Начев?
и той е в МД.
<br />
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #11 -: Декември 11, 2006, 17:04:16 pm »
Всички изброени лекари от МД са отлични специалисти. Д-р Б.Славчев е светило в тежките операции. Аз лично правих лапаро при Д-р Е. Тюфекчиева и Д-р Стоян Борисов. Единственото кофти там са лошите условия, но и това се преживява, като знаем за какво се борим. УСПЕХ!!!!!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #12 -: Декември 11, 2006, 17:06:35 pm »
Момичета, може ли да ми пратите някакви телефони или кабинети за проф. Налбански, на лична бележка, ако не е уместно направо в темата?!
Много благодаря на всички, които ми отговориха!

П.П. Дечка, от диагностичната веднага ли преминаха в оперативна лапароскопия или те "дупчиха" (извинявай за израза, ама не знам точно как се казва манипулацията) 2 пъти?!
« Отговор #13 -: Декември 11, 2006, 18:42:24 pm »
Веднага ти правят още една трета дупчица и през нея вкарват инструментариума и оправят , каквото могат. Това е от части и добре и не съвсем , защото докато си под упойка няма как да те питат искаш или не искаш нищо - действат по тяхна преценка и за това преди операцията се подписваш на една декларация че си съгласен с условията.

*
« Отговор #14 -: Декември 12, 2006, 10:21:45 am »
Д-р Начев работи в отделението на 9 етаж в МД. Има дни за свободен прием веднъж седмично, до скоро беше петък следобед (мисля, че повечето от изброените хирурзи работят по този начин).
За да не ви подведа без да искам, позванете на регистратурата за по - точна информация и евентуално за записване на часове при когото решите. Трябва предварително записване и се въоръжете с търпение, винаги има много хора.
Аз съм оперативна лапароскопия. Махнати ендометриозни кисти и част от единия яйчник. 1/2 г. золадекс и след още 1/2 година естествено забременях.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #15 -: Декември 12, 2006, 11:17:17 am »
Мен ме оперира д-р Филипов. Страшно очарована съм от него и вниманието, което ми обърна. Резултат няма, но това не е заради него. Даже мога да кажа, че като се обърна назад и спомена за лапарото ми ме кара да се усмихна от хубавите преживявания с момичетата, които бяха там. От топлото отношение на сестрите в реанимация. Въобще от всичко. Вярвам, че доброто отношение м/у лекар - пациент трябва да е двустранно.
*
« Отговор #16 -: Декември 12, 2006, 13:21:50 pm »
В кои случаи лапарото се поема от Здравната каса (ако се поема изобщо)?
*
« Отговор #17 -: Декември 12, 2006, 13:43:23 pm »
Преди се поемаше от касата, но в момента незнам как стоят нещата. Това само личния ти гинеколог може да ти каже със сигурност.
Аз ходех на частен гинеколог когато ме посъветваха да отида на лапароскопия. Наложи се джипито ми да ми издаде талон за хоспитализация. Не е длъжен, но от години е запознат с моя случай и никога не ми е отказвал помощ. След операцията платих единствено за престоя, другото касата го покриваше.
Оносно отношението на лекарите и сестрите мога да кажа, че са изключително отговорни, усмихнати и с чувство за хумор.
В момента също ми се налага да влизам в болница от време на време и макар и на друг етаж мога да кажа същото.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #18 -: Декември 12, 2006, 14:23:39 pm »
В кои случаи лапарото се поема от Здравната каса (ако се поема изобщо)?

поема се от касата,но някои лекари(знам за такива в Шейново) си искат пари.
 Аз не съм дала пари,освен 15-те лева за 5 дни престой.
<br />
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #19 -: Декември 12, 2006, 14:29:04 pm »
Ани, в МД Сфия не се заплаща нищо, само престоя, тоест поема се от здр. каса, при нашия док мисля, че половината се плаща, питай Джазибейби, тя ще ти разкаже подробно.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!