0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Да се радвам или ........?
« Отговор #20 -: Май 15, 2005, 09:53:59 am »
Monasi, и аз ти пожелавам всичко да е наред! :)

От самото начало на темата се чудя нещо - защо не си се предпазвала от забременяване, след като си правила цветна снимка и си знаела, че ти предстои оперативна интервенция?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #21 -: Май 15, 2005, 10:00:53 am »
Мели, цветната й снимка е показала непроходими тръби, затова.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #22 -: Май 15, 2005, 13:08:32 pm »
Цитат на: little_rabbit
Мели, цветната й снимка е показала непроходими тръби, затова.

Едната тръба. Ами другата?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #23 -: Май 15, 2005, 13:18:33 pm »
Доктора е за бой, не е виновно момичето.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #24 -: Май 15, 2005, 14:19:14 pm »
Не знам, Зайо, просто ми се вижда логично да се предпазваш от забременяване, когато в цикъла имаш подобна процедура. И е много вероятно точно по тази причина да е назначил лапароскопията в същия цикъл - и без това в него не трябва да има бременност.

Димитър Кудоглу
« Отговор #25 -: Май 15, 2005, 14:26:24 pm »
Да, обаче лекарят носи отговорност за това какво е казал на пациента и какво е забравил. Момичето не може да знае всичко - не е лекар.
Плюс това, Мели, мога да ти кажа как мислим ние - лаиците - "Толкова години не е станало, сега ли точно ще забременея"... Лекарят е този, който трябва да каже: "Купи си това хапче и го пий по едикаква си схема". Не е ли така?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #26 -: Май 15, 2005, 14:28:34 pm »
Абсолютно е така. Затова питам момичето защо не се е пазила от забременяване в тоя цикъл, това ми е чудно. Не е знаела, че като се прави рентгенова снимка, в този цикъл не трябва да забременява?

Димитър Кудоглу
« Отговор #27 -: Май 15, 2005, 20:30:39 pm »
Не знаех наистина, а доктора нищо не ми каза а и зайко е прав че даже не си бях помислила че може да стане нещо тогава.

Но вече знам и е късно така сега само мога да се надявам че всичко да е наред
« Отговор #28 -: Май 15, 2005, 20:47:03 pm »
Споко, мила, всичко ще е наред!!!
*

Anonymous

« Отговор #29 -: Май 16, 2005, 09:20:29 am »
Цитат на: Meli
Абсолютно е така. Затова питам момичето защо не се е пазила от забременяване в тоя цикъл, това ми е чудно. Не е знаела, че като се прави рентгенова снимка, в този цикъл не трябва да забременява?

Добре, де, Мели, не мога да разбера, явно има размонавания на лекарските мнения по въпроса за забременяването в месец със цветна снимка. Аз я правих на 13-ия ден и лекарката ми каза след 2 дни да действаме за бебел, защото тръбите са разширени и трябва да стане! Аз знам, че ХСГ се прави до 12-ия ден и не е добре да се забременява, казвам само какво ми каза една от "светилата" в БГ.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #30 -: Май 16, 2005, 20:00:29 pm »
Наистина не знам защо е така. Аз от първичен страх бих се предпазвала в този цикъл, от друга страна пък самото преминаване на течността през тръбите е добро и повишава шансовете за оплождане.

Димитър Кудоглу
« Отговор #31 -: Май 16, 2005, 21:22:56 pm »
Не съм съгласна, че месеца, в който е правена снимката, трябва да се пропусне. Снимката е правена преди забременяването. Не е същото, както като ти снимат зъбче, примерно, да те питат дали е възможно да си бременна. Не че някога са ме питали...
*

Anonymous

« Отговор #32 -: Май 17, 2005, 14:16:47 pm »
Цитат на: Monasi
Последната М беше от 14.03 до 22 03 . Бях с пълна упойка,  а иначе разбрах като  отидох на лекар защото не ми идваше и си мислех че има някакви усложнения  а то какво се оказа

нещо бъркаш седмиците, понеже бременността трябва да я броиш в седмици от 14ти март .....
« Отговор #33 -: Август 30, 2005, 14:20:27 pm »
Привет момичета
След дълго затишие реших да драсна някои ред иначе редовно  влизам и чета
  За сега всичко при нас е наред в 26г.седмица съм , 6 ти месец от бременността, 7 ми лунарен.
  Ходим редовно на доктор . Ходих ме и на 3D ехограф там видяхме органите на бебето, даже пръстчета на ръцете и краката.  
Иначе термина ми е на 21.12.2005 .
Лежим и почиваме възможности за друго  на този етап няма.
Поздрави на всички и пожелания за скоро и на вас да случи това хубаво събитие  :bfp1:
Желая на всички един хубав ден.
 :balk_5:
« Отговор #34 -: Август 30, 2005, 18:33:58 pm »
Много хубава новина  :D
Тъкмо за Коледа ще се гушкате в къщи с бебчето  :D
« Отговор #35 -: Септември 04, 2005, 01:08:57 am »
И аз стискам палци всичко да е наред, да няма усложнения и да се роди едно прекрасно бебче!
КЪСМЕТ И УСЕХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!